Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (373)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Svérázný heist. Soderbergh má ulítlé charaktery (jen by mohly být s ohledem na tak kvalitní obsazení propracovanější) a potřebné vtipy, ale záměrně nestaví scény komediálně. Mohl by vyprávění zkoncentrovat na nejnutnější události a charaktery, ale i tak si libuje v odbočkách a bezpředmětných konverzacích o písničkách, řadící páce u auta a jméně Sylvia. Více než experimentování se mi však nejvíce zamlouvala prostřední, zlodějská část, kde má film konečně konzistentní tempo a švih. Soundtrack našlapanější než v Baby Driver. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Všestranný režisér a kameraman pod pseudonymom Peter Andrews, je stále tá jedna a istá osoba, STEVEN SODERBERGH, ktorý právom získal najcennejšiu filmovú cenu - OSCAR, a to za réžiu : Trafficu, vlastne rok 2000, je preňho kľúčovým, pretože prispel taktiež s Erin Brockovich, čo sú dva rozdielne filmové žánre, a tak sa dá povedať, že je takým chameleónom, ktorému nerobí problém nakrútiť typickú komédiu, alebo napríklad drámu, či akčný film. K tomu si môžem prirátať špičkové herecké obsadenie, ktorým disponuje, a môže sa zdať, že sa schyľuje k opätovnému zárezu do kinematografie ? Logan Lucky mi bohužiaľ pripomínal slávnu Dannyho jedenástku, čo mi na jednej strane extra neprekážalo, najviac ma bavilo sledovanie, po zhruba 1. polovicu, kde sa zoznamujem so zápletkou, a ústrednými hlavnými postavami, mohol by som to nazvať, že so súrodencami ( majú strašne sexy sestru Mellie ), ale skôr by som uviedol na správnu mieru : BRATIA LOGANOVCI, konkrétne Jimmy a Clyde. Oboch spojuje POSTIHNUTIE, jeden kríva, druhému chýba ruka, o ktorú prišiel v Iraku. Krívajúci navrhne bezrukému, aby na automobilových závodoch podnikli veľkú lúpež, za asistencie profesionála na vyrabovanie TREZOROV - Joea Banga, ktorý je ale momentálne v žalári... ! Treba vymyslieť plán. A tu je ďalší kameň úrazu, ktorý ma začal v druhej polovici otravovať, hnevať, vytáčať, obsahuje istú indíciu, že sa režisér so scenáristkou zahrávajú s divákom, ktorý si potom uvedomí na záver, ako s ním vypiekli. Ale je to na prospech veci. Steven režíruje, sníma a strihá, a ja neviem, či ma to tak náramne baví, keď sa venuje toľkým funkciám zároveň, myslím si, že je to dobré i zlé. Vrátil sa k réžii. Vôbec, stálo to za to ? Spomeniete si na film za dva týždne ? Hm... ja asi nie ! V pamäti mi zrejme najviac utkvel práve Daniel Craig v úlohe Banga, ktorý je poriadne bláznivý ! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem si myslel, že to točil Jarolím, protože obsazení tady připomíná jeho hledání sestavy v kvalifikaci o mistrovství světa. Čáning mi přišel celkem fajn, Adam zabržděnej, Daniel výbornej, Hilary zbytečná, Kejtý Holmsová bez formy a na Rajly se aspoň dobře koukalo, když už nic jinýho. Rozháranýmu mančaftu se snaží pomáhat docela zajímavá strategie "když nevíš co s dějem, tak překvap", jenže výsledek je takovej, že by to tak tak stačilo na českou ligu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Soderbergovy snímky mám v poslední době docela rád, ale "Loganovi parťáci" mi vůbec nesedli. Je super, jak je to natočené, jak je zde snaha zachytit jižanské prostředí, což se povedlo, ale dějově mě film prostě nebavil a k jednotlivým postavám jsem se nějak neodkázal dostat. V tomhle to pro mě byla trochu nuda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O filmy Stevena Soderbergha už nikdy nezavadím. Ordinérně, nezáživně a slabě inscenovaná pitomina (s puncem nezávislosti) s kvantem nevyužitých hereckých hvězd i hvězdiček. Všichni přišli vniveč. Dva buranští bráchové Loganovi, pajdavý Jimmy (Channing Tatum - pajdal přesvědčivě) a jednoruký Clyde (Adam Driver - po celý film nezměnil výraz), se rozhodnou načerpat si trochu "keš", které proudí podzemními trubkami do sejfu. Do loupeživé party přiberou ještě specialistu na podobné typy loupeží Joe Banga (Daniel Craig - vévodil filmu), který je t.č. ve výkonu trestu, který si vymíní, že do akce půjdou i jeho dva bráchové. Háček je v tom, že zdroj peněz se nachází pod závodištěm Nascar a druhý problém představuje Bangův pobyt v káznici. Bráchové Loganovi, ač mají být údajně rozumu mdlého, si mistrně poradí se všemi překážkami, které jim stojí v cestě. Samotné provedení loupeže za mnoho nestojí. Bang naplní sáčky "trhavinou", jednou z ingrediencí jsou gumoví medvídci, já je normálně žeru, zde vybuchují. Hlavní je, že loupež je nevýrazně natočená, film se tlačí do komedie, tudíž je nenapínavý. Rázem je po loupeži, na scénu se vrhá Hilary Swank coby agentka FBI vyšetřující loupež. Rázem mizí i ona ze scény, aby se objevila v posledním záběru filmu, který má příšerné zakončení. Závěr ve stylu "pokračování příště" nenávidím! Celý film je nedůsledně pojat. Nic není pořádně dotaženo. Loupež, která měla být vrcholem filmu, je prostříhávána na události na talentové soutěži, které se účastnila Jimmyho dcerka. Než se ve filmu vůbec začne něco dít, trvá to pekelně dlouho, celé je to naprosto bez tempa. Je nutné absolvovat nejméně hodinu kecaček, Jimmyho zastávek u jeho bývalé manželky (Katie Holmes) a různých dalších nadbytečných sekvencí, než se dokodrcáme k pár vtipným momentům, které obstará Daniel Craig. Po jeho živelné kreaci se nechce ani věřit, že tenhle maník pravidelně obléká "jamesbondovský" oblek. I Seth MacFarlane je coby Nascar závodník osvěžující komediální doplněk. A vůbec všichni herci jsou fajn. Jenže film má dvě hodiny, je to na něm znát, má omletý námět, co prostě nebaví. Postrádal jsem jakoukoliv zajímavě natočenou sekvenci. Převažovaly kecy a plky. Fim má přístupný rating, pohoršujícího obsahu se tedy nelze dočkat. Soderbergh akci neumí, i zde se jí zdatně vyhýbá, auto, co obyčejně nabourá do výlohy, a jedna nepřehledně nasnímaná rvačka v baru, je jeho maximum, jeho filmům nerozumím. Tenhle je dalším zbytečným dílkem do jeho nezábavně a zdlouhavě nudně koncipovaného puzzle. 4/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Bobbie Jo Chapman, ktorú stelesnila herečka Katie Holmes, si mohla pôvodne zahrať Katherine Heigl, ktorá musela odmietnuť z dôvodu materských povinností. (classic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno