Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (373)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Soderbergovy snímky mám v poslední době docela rád, ale "Loganovi parťáci" mi vůbec nesedli. Je super, jak je to natočené, jak je zde snaha zachytit jižanské prostředí, což se povedlo, ale dějově mě film prostě nebavil a k jednotlivým postavám jsem se nějak neodkázal dostat. V tomhle to pro mě byla trochu nuda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh svoje príbehy zakladá na postavách. Každá je niečím zvláštna a vyčnieva z davu. Režisér vykresľuje svoje postavy do detailu a stavia na nich celú krimi komédiu. Pre takéto výrazné postavy je nutné nájsť rovnako výrazných hercov. A ani tentoraz Soderberghovo obsadenie nesklame. Najvýraznejším prvkom je reč amerického juhu, ktorú herci schválne preháňajú a vtipné momenty tak dostávajú ešte na viac na váhe. Výkony hercov príjemne prekvapia vo všetkých ohľadoch. Loganovi parťáci sú ďalším z filmov o veľkých lúpežiach, ale od ostatných sa líšia svojou surovosťou, na nič sa nehrajú a tak trochu si robia srandu aj sami zo seba a to sa vždy cení. Steven Soderbergh skrátka nikdy nesklame, jeho diela jednoducho bavia. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Svérázný heist. Soderbergh má ulítlé charaktery (jen by mohly být s ohledem na tak kvalitní obsazení propracovanější) a potřebné vtipy, ale záměrně nestaví scény komediálně. Mohl by vyprávění zkoncentrovat na nejnutnější události a charaktery, ale i tak si libuje v odbočkách a bezpředmětných konverzacích o písničkách, řadící páce u auta a jméně Sylvia. Více než experimentování se mi však nejvíce zamlouvala prostřední, zlodějská část, kde má film konečně konzistentní tempo a švih. Soundtrack našlapanější než v Baby Driver. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh se vrátil z režisérského důchodu. Je však otázka jestli jsou Loganovi parťáci tím správným návratem k filmům. Loganovi parťáci nejsou špatný film. Jsou celkem fajn film. Do geniality a dokonalosti mu ale toho chybí celkem hodně. Takže předem: Loganovi parťáci nejsou v žádném případě další Dannyho parťáci a ani jimi být nechtějí. Loganovi a jeho bandě ale chybí to co Danny Ocean a jeho banda v jejich trilogii měli: dokonalé tempo, neuvěřitelné napětí při loupežích a v podstatě jakýkoliv zvrat. Obsazení je fajn (Dobře, hraje tam Katie Holmes). Nejlépe si svojí postavu vychutnává Daniel Craig jenž taky konečně hraje někde jinde než v Bondovi a jeho Joel Bang je neuvěřitelně zábavná. Stejně tak jsou fakt hlavní bráchové Channing Tatum a Adam Driver a spousta dalších herců. Problém je v tom, že snímek načrtne některé postavy a pořádně nám je vlastně nepředstaví a nevyužije potenciál herců: Tím konkrétně myslím silně pracujího závodníka Daytona Whitea (Sebastiana Stana), namyšleného zbohatlíka Maxe Chilbaina (Seth McFarlane) či Sarah Graysonové (Hilary Swank). U těchto postav zamrzí, především to, že je hrají herci, kteří by dokázali vytěžit o něco víc. Na co bratři Loganové potřebují experta na počítače, když poté znalost počítačů není nutná? Proč je položená myšlenka, že Jimmy zavinil ztrátu ruky jeho brácha a není z toho vyložená žádná pointa? Proč film dokáže fungovat jako komedie (odkaz na Hru o trůny, nejvtipnější scéna filmu) ale nedokáže zaručit pozornost při loupežné akci? Tolik otázek mám spousty. U charakteru Jimmyho se dá ocenit budování vztahu s jeho dcerou, u jeho bratra Clyda poté deprese ze ztráty ruky a pouto k jeho ´´nové ruce´´. Zároveň však nedokážu docenit role dvou Bangových bratrů, kteří tam jsou jenom proto, abychom tam měli vtipně blbé burany. Soderbergh z velkého potenciálu moc vykřesat nedokázal. Snad mu to vyjde někdy jindy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Se scénářem od manželky se nás Soderbergh snaží přesvědčit, že i lidé z Dixielandu mají rozum. Sice zvláštní, ale mají.. Protipól půvabu Oceanovy trilogie měl nalákat na špinavost a svéráznost povah z Biblického pásu, ale nešlo si nevšimnout, že se jedná jen o povrchový nátěr, který má dlouho problém vůbec vtáhnout do děje. U scény s dětskou MISS a Johnnym Denverem doteď nevím, jestli to bylo myšleno vážně.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo 35 dnů. (PaTeXx)
  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Take Me Home, Country Roads“ od Johna Denvera. (BMW12)

Reklama

Reklama