Reklama

Reklama

V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. Ví se o něm velmi málo – domorodci jej uctívali jako boha, může dýchat na vzduchu i pod vodou, podobá se člověku a je považován za nebezpečného tvora. V laboratoři jej drží a bezohledně zkoumá ambiciózní vládní agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zachází s ním spíše jako s biologickým materiálem než s živou bytostí. Jeho experimenty neberou ohledy na to, zda objekt zkoumání zůstane na živu. Ve stejné laboratoři pracuje němá uklízečka Elisa (Sally Hawkins) a když se náhodou střetne s uvězněným stvořením, dokáže s ním navázat takovou komunikaci, k níž není potřeba žádných slov. Stačí jim gesta a emoce. Elisa jej nevnímá jako nebezpečnou zrůdu, cítí především jeho strašlivou osamělost. Je to i tím, že tato záhadná bytost má jednu základní vlastnost vody. Jak voda přijímá tvar nádoby, tak stejně tento vodní tvor přijímá vlastnosti každého, s kým se potkává, a odráží tak jeho agresivitu i osamělost nebo bezpodmínečnou lásku. Díky tomu se mezi ním a vnímavou Elisou vytvoří silné pouto. V okamžiku, kdy hrozí další brutální pokusy, Elisa pochopí, že je čas na společný útěk. A protože jsme v 60. letech minulého století, neobejde se to bez účasti sovětských špiónů. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (955)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Del Tora mám ráda a tak když jsem se dozvěděla, že byly nějaký oskaři a Vodní držka měla 13 nominací z čehož vyhrála například rejži a film, tak jsem si to vydupala, že to prostě musím vidět. Nemusela jsem ba co víc, neměla sem. Jako, že Fouňův bludišťák je supr čupr film tak Vodní držka je tak nehorázná píčovina, až si říkám, co na těch Oskarech hulej za matroš, že tohle pak vyhrává ceny. Například ta extrémně tlustá negryně, co celej film chodí s koštětem a mluví o tom kde všude uklidila chcanky, hovna a jak moc prdí její starej, byla za svojí roli vypatlaný hadrumšmátry, kterou vidíte v každým třetím filmu, nominovaná na oskara. Stejně tak neminula nominaci hlavní hrdinku, borku co ráda ukazuje prdel a i zblitek fujky těla, gestikuluje rukama a je celou dobu na ránu. Jako extra bonus byl nominován i její přihřátej kámoš, devadesátiletej kmet, co chtěl kouřit čuráka týpkovi za pultem a chtěl ho kouřit tak moc, že za ním chodil ládovat limetkový dorty, který nesnášel. Oskarové výkony jen co je pravda. Kolosální plivanec do držky pak dostal Shannon, kterej jako jedinej něco hraje a nominovanej nebyl. K příběhu - Němá hadrumšmátra chce mrdat s rybím mužem, co má zastrkovací vocas, a tak ho krmí vejcema a pouští mu hudbu z gramofonu. Pak ho má chvilku ve vaně a pak s ním uplave do prdele když jí narostou žábry. Jo mezitím s ním zvládne ukázkovej potěr když si napustí koupelnu až ke stropu a zjistí, že rybí muž má vocas jak žádnej jinej. Buddhožel scéna, kde mu polyká mlíčí byla vystřižena a tak nezbývá než pogratulovat Del Torovi, že krásně natočil neuvěřitelnou sračku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19,4miliónaTržby USA $63,859,435 Tržby Celosvetovo $195,243,464Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,572,293Tržby za predaj DVD v USA $3,351,878║ Tento film žiadna jednoduchá "fantasy" slasť ale návrat ku koreňom studenej vojny a do toho nám krásne vstupuje môj obľúbený netvor z dobrodružného filmu Netvor z Čiernej lagúny. Guillermo del Toro sa doslova predvádza a prekvapuje ako dokáže zo skĺbením týchto tém pracovať. Dokonca dokáže ísť za určité hranice a vsunúť tam nejaké tie sexuálne úchylky, potreby či dokonca nádych romantiky. V podstate si berie príklad zo starých filmov o tomto netvorovi a jeho vývoji, ktoré boli natočené ešte v 50.rokoch a vznikli tri filmy a dosť zaujímavé. Technicky opäť bravúrne, masky prvotriedne. /95%/ ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak to je fakt hnus? To jako fakt museli natočit film, jak uklízečka šuká s příšerou? To už mohli rovnou natočit film, jak šuká s hrochem! Na druhou stranu, chápu, že pokud chtěli do hlavní role obsadit herečku Sally Hawkins, museli ji jako milence obsadit chlapa v masce mloka, protože o takovou šeredu by nikdo nechtěl ani opřít kolo! Dávám 20% mé oblíbené černošské herečce Octavii Spencer. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevím, zda tomu odpouštět logické lapsy jenom proto, že si to hraje na "film o filmech" křížící všechno možné od konspirace ze studené války, přes ekologickou agitku, až po černobílý muzikál, a který si kryje záda i tím, že nechá svoji hrdinku bydlet nad starým kinosálem. Koukalo se na to určitě příjemně a někdy si to dám znova, na ty nejlepší "love lettery filmu" typu Scorseseho Huga tomu ale přecejenom chybí větší vypravěčská finesa. A menší doslovnost. A víc scén Hawkinsový a vodního muže. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi podivná věc... Na pohádku pro dospělé je to příliš násilné, na sci-fi thriller je to příliš pohádkově naivní... Tahle nevyváženost filmu asi nejvíce uškodila. Samotné zpracování bylo dechberoucí, hlavně Amerika konce padesátých let... Úplně se mi vybavila Mafie 2 :-). Byla to doba úžasného designu a jen na tom autobusu jsem mohl oči nechat... To se filmařům povedlo na jedničku. Skvělá byla i kamera a samozřejmě hudba A. Desplata, který nezklame nikdy.. Větší problém jsem měl s nesympatickou hrdinkou a ještě méně sympatickým emzákem... Od poloviny jako by film ztratil logiku a vše se děje tak nějak podivně. Od úniku po sex v zatopené koupelně se zásuvkami a rosvícenými světly pod vodou ! To ten stařičký byt s omšelými tapetami měl opravdu vodotěsnou elektroinstalaci ? Ale to je jen detail... Na to jakou jsem na film slyšel odevšad chválu mně to až tak nenadchlo. Vizuál a skvostná hudba není vše. Bohužel. Dávám tedy za tři vejce na tvrdo. * * * ()

Galerie (84)

Zajímavosti (40)

  • Na začátku filmu připravuje majitel kina novou upoutávku, kde je jeden z filmů uveden „Mardi Gras“. Majitel se později rozčiluje, že udělal chybu a ve slově „Gras“ mají být dvě S. Během filmu je ještě několik záběrů na informační tabuli, kde je stále uvedeno „Mardi Gras“. (Jimmy15)
  • Rok 2017 bol prvým, v ktorom prišli do kín dva filmy, v ktorých hrala Sally Hawkins. Okrem Podoby vody išlo o film Maudie (2016). Sally Hawkins v oboch filmoch hrala ženu s postihnutím. V Maudie jej postava trpí ťažkou artritídou a vo filme Podoba vody je jej postava nemá. (Astonko)
  • Natáčanie trvalo 12 týždňov. (belinko)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

05.04.2018

Guillermo del Toro natočil spoustu děsivých i zábavných fantasy, pořádnou slávu mu však přinesla až ta poslední. Tvář vody letos získala čtyři Oscary, mezi nimiž nechyběly dvě sošky pro del Tora … (více)

Reklama

Reklama