Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sice nepatřím do generace mileniálů a spousta věcí které tam jsou mě trošku míjí,ale hodně mě bavila ta forma a na to,že se jedná o tak krátkou věc běžícíc na stramu je semestr mnohem životnější než libovolný seriál z české tvorby na standardních televizích.Myslím,že bych snesl i víc dílů,jakkoliv ten poslední byl nejslabší a to chvilkové přepnutí do jiné formy bylo zároveň tím nejslabším z celé série...70% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně svérázný a zajímavý český projekt, který mě docela chytil. Téměř celý příběh Amálie a Damiána se odehrává pouze na obrazovkách počítačů mezi okny jednotlivých aplikací. Svérázná generační výpověď ve které se podle mého většina lidí této generace bez problému najde. Spojení děje s pop-kulturními odkazy a lákavou hudební stránkou funguje skvěle. Jen je škoda, že největší katarzi měl seriál v předposledním díle a poslední díl tak není úplně tou pomyslnou třešínkou na dortu. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Svědectví o existenci jedné retardované, dementní generace. Ke které sice věkově bohužel patřím, jinak se k ní však moc nehlásím. Jelikož nemám ty jejich Facebooky a od jejich světa jsem se vždy snažil udržovat co největší odstup, tak jsem si jejich realitu, vidění světa, chcete-li, mohl vždycky jenom představovat. Jo. Myslím si, že nějak takhle pitomě musí vypadat. Velkým zpestřením seriálu je hra "Která z postav je největší dement a je ti nejvíce nesympatická?", neb ač tu postav nevystupuje tolik, tak se vehementně snaží se díl po dílu ve své blbosti předhánět. Ano, jakkoli se mi většinu času chtělo u Semestru blít, tak po technické stránce je to udělané (moc) dobře a, pokud mohu posoudit, obraz dnešní mládeže zachycuje věrně. Jeden příklad za všechny - přítelkyně vám po Skypu sděluje, že jste si spolu v Berlíně tak nějak neměli moc co říci a že se odcizujete a vy mezi tím řešíte s dementem z vedlejší místnosti, která pornoherečka má lepší kozy. Ahoj lásko... 90% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Skrytá pecka našich neustále se expandujících streamovacích portálů. Formát vyprávění pouze formou obrazovek počítače či telefonu a jiných moderních zařízení mám dost v oblibě, výjimkou jsou jen samozvané horory typu Unfriended. V rukou tvůrců Semestru naštěstí vznikl pozoruhodný seriál s obrovsky aktuálním dopadem na všechny diváky, co patří do primární cílovky, se spoustou viditelných i skrytých ponaučení o tom, co všechno může soužití přes internet ovlivnit. Annu Kameníkovou jsem nikdy příliš nemusel a nevyhledával, ale nedokážu si představit věrohodnější kandidátku na zdejší hlavní roli. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

O něco to nadhodnotím, abych motivoval kohokoliv, kdo by se chtěl vydat podobnou cestu, že rád uvidím další podobné projekty. Kvalitně provedeno, občas mi ale šla hlava kolem z toho, kolik věcí najednou postavy stíhaly dělat. Coby člověk znalý počítačů i filmových trop jsem některé dialogy velmi ocenil. Největší plus byla neotřelá forma, napadá mě momentálně jen jedno stylem podobné zpracování, a to Modern Family S06E16 s názvem Connection Lost. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama