Reklama

Reklama

VOD (1)

Na konci druhé světové války přinutí dánská armáda německé zajatce, kteří jsou skoro ještě dětmi, splnit nebezpečný úkol – zneškodnit a odstranit nášlapné miny z dánského pobřeží. Chlapci bez potřebných znalostí i nezbytných technických pomůcek velmi rychle pochopí, že pro ně válka ještě zdaleka neskončila. Snímek "V písku - Příslib svobody", inspirovaný skutečnými událostmi, odhaluje neznámý příběh jednoho tragického okamžiku dánské historie. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (195)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ono je to vážně velmi, velmi dobré, ale pořád mi tam k té pětce malý kousek chybí. Výborného Rolanda jsem málem ani nepoznal a to se mi v drsném R tak moc líbil. Ale o co je výkon lepší, o to víc se mi jemu náhlé změně postoje nějak moc nechce věřit. A to je objektivně jediný důvod, proč nakonec po velmi dlouhém zvažování nejdu do plných. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Napínavý psychologický film o vině a důsledcích války. 1) Vše podstatné již napsal komentátor gudaulin. 2) Spousta mladých pěkných kluků v roli německých vojáků: 18letý Louis Hofmann (Sebastian Schumann), 25letý Švýcar Joel Basman (Helmut Morbach), 18letý Oskar Bökelmann (Ludwig Haffke), 19letý Leon Seidel (Wilhelm Hahn), 20letý Karl Alexander Seidel (Manfred), 17letý August Carter (Rudolf Selke), 17letý Tim Bülow (Hermann Marklein), 19letý Alexander Rasch (Friedrich Schnurr), 19letý Julius Kochinke (Johann Wolff), 21letý Aaron Koszuta (Gustav Becker) či 16letý Levin Henning (Albert Bewer). ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Podařené válečné drama, které pojednává o skupinách mladých německých vojáků, kteří musí po Druhé světové válce zneškodňovat nacisty zaminované dánské pobřeží. Tedy námět, který přímo vyzývá k silnému příběhu a často i nepříjemnému citovému vydíraní, které zde ale nenajdete. Jak jistě dle příběhu chápete, tak nouze o silné momenty tu rozhodně není, jelikož ne všichni se vrátili domů a ti, kteří se vrátili, tak většinou ne zrovna vcelku. Kvalitně zpracované drama, kterému vévodí Roland Moller jakožto dánský velitel mladých Němců. Bez zbytečného patosu a také bez zbytečného citového vydírání. Zájemcům o válečnou tématiku nelze než doporučit. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, kde sa povojnový akt pomsty zmenil na akt milosrdenstva. Dánsko využlo mladučkých nemeckých zajatcov na zneškodňovanie mín na svojom pieskovom pobreží a v tomto prípade rozohralo nevšedný film plný ľudskosti ale aj bezbrehej nenávisti. Roland Møller si za postavu seržanta Carla plne zaslúžil poctu za najlepšieho herca roka, prerod jeho postavy je impozantný. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Další válečnej zářez do pažby, který stojí za to vidět. Zase jiný pohled, jak to na konci války vypadalo. Třeba na dánském pobřeží. Mladí Němci likvidují nášlapné miny z pláží a že jich tam teda bylo hafo. Tady se fakt nezahálelo. Je jasné že hoši jdou na jistou smrt a že mají jen malou šanci vrátit se domů. Výcvik a podmínky jsou tak chabé, že to nemůže směřovat jinam. Každopádně pro mě byla stěžejní postava seržanta, který to měl na povel. Počáteční nenávist se postupně začne měnit v soucítění s kluky, kteří vlastně ani pořádně neví o co šlo a jde. Ze spaní volají mámu, když je straší noční můry z prožitých hrůz. Jeho chování se hodně změní a nakonec klidně riskuje život, aby dostál svého slova muže, vojáka, které klukům slíbil po splnění úkolu. Moc pěkná scéna, když je den volna a všichni si zahrají fotbal, jen tak, aby na chvíli zapomněli na všudypřítomné peklo a nervy drásající okamžiky, při odstraňování min. Panebože, kdy to zase vybuchne...... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Jelikož Dánsko podepsalo v roce 1929 Ženevskou konvenci, musela se touto konvencí i řídit. Konvence nařizuje, že žádný válečný zajatec nesmí být ohrožen na životě. Dánsko tedy německé zajatce nazvalo „odzbrojené nepřátelské síly“. Díky tomuto slovíčkaření se již nejednalo o válečné zajatce, nýbrž o odzbrojeného nepřítele. (Duoscop)
  • Ve filmu je dánský seržant Rasmussen (Roland Møller) včele odminovávacích prací. Ve skutečnosti je řídila britská armáda, ale s německými důstojníky ve vedení každého týmu. (Maulincio)
  • Dánské pobřeží bylo po druhé světové válce tak zamořené minami, že vláda teprve v roce 2012 vyhlásila pláže za bezpečné. (Duoscop)

Reklama

Reklama