Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Ant 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle by měl vypadat režisérský debut. Nápaditě a originálně. Hughes zvládl tohle a ještě mnohem víc. Neuvěřitelné situace, které občas nemají daleko k realitě. Za celých 90 minut jsem nenašla hluché místo, ten film přetéká nápady a já se královsky bavila. Rozhodně jeden z filmů, který formoval tenhle specifický žánr. 9/10 ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Příjemná osmdesátková teenage romanťárna/komedie s charakterními postavami a skvělým scénářem. Takhle se mají točit dobré teenage filmy a ne ty slátaniny typu Stmívání, kde na sebe jen všichni dlouze hledí. Příběh je opravdu velmi prostý. Holka je zamilovaná do staršího kluka a snaží se ho ulovit. Toť vše. Krásné na tom je, jakým způsobem se vše vyvrbí. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hughesov debut je mixom mnohých jeho budúcich hitov. Skoro to vyzerá, že všetky línie, ktoré tu naznačil, neskôr len rozvinul do samostatných filmov. Základom je romantika, aj keď vzťah medzi kráskou Molly Ringwaldovou a nudnou kópiou Matta Dillona, je tu len platonický a až na konci si prvýkrát niekam spolu výjdu. Línia so zabudnutými narodeninami pripomenie zabudnutého Kevina. Divoká párty pripomenie šialenosť Weird Science, ale tu mi to pripadalo vtipné. Sú tu aj nejaké vážnejšie chvíľky v ktorých sa trochu viac dostaneme pod kožu tím teenagerom, ale nie je tu toho toľko ako v Breakfast Club. Okrem sympatickej Molly tu zažiari hlavne Hughesov obľúbenec Anthony Michael Hall ako dosť sebavedomý a otravný geek. Tie jeho kúsky skoro pripomenú Ferrisové eskapády. Scéna s Mollynymi nohavičkami, ktoré uctievajú prváci je fantastická. Komediálna stránka sa fakt vydarila. Mihne sa tu kopa budúcich hviezd. Bavila ma hlavne zadrátovaná Joan Cusacková. Zato jej brat John tu dokazuje, že na toho búrliváka v Breakfast Club, ktorého si zahral Nelson, herecky fakt nemal, aj keď vekom by zodpovedal viac. Celkovo to je zábavný, trošku nesúrodý mix viacerých žánrov. Predsalen mám radšej tie vážnejšie Hughesove kúsky, ale rozhodne to je film, ktorý pobaví aj v dnešnej dobe. 7/10. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie, která obsahuje všechny základní ingredience - touha po vztahu a sexu, večírky, šprty a hroznou rodinu. V tomhle případě jsou ty ingredience namíchané dobře a ani ti teenageři se nechovají tak, že byste si přáli, aby je v další scéně pokud možno někdo dekapitoval. Na rozdíl od komedií od puberťácích, které vznikly později, se v tomhle filmu mladé postavy chovají vlastně normálně a přiměřeně svému věku. Romantická část moc nefunguje, což přispělo k hodnocení "jenom" lepších tří hvězd. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úžasný Hughesov rukopis mixujúci odľahčenú tínedžerskú drámu s kanonádou vtipných scén. A s tradične úžasným castingom (Hall, Ringwald) a soundtrackom - i čo sa týka inštrumentáliek i popových skladieb (zo známejších napr. Oingo Boingo, Billy Idol, Spandau Ballet, či Altered Images s ich Happy Birthday). ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Dort na konci filmu byl vyroben z papíru. (HellFire)

Reklama

Reklama