Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadná laboratoř kdesi na Východě Evropy. Nenápadný preparát, ukradený nenápadnou zlodějkou. Ale dál už to tak nenápadné není. Teroristé mají v rukou jednu z nejúčinnějších biologických zbraní, která kdy byla vyvinuta. A speciální tajný agent NATO Jacques Kristoff (JEAN-CLAUDE VAN DAMME) má teď plné ruce práce, aby jim v mezinárodním rychlíku směr Mnichov zabránil smrtící virus použít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo, jak se můžou křížit koleje v pravém úhlu? Že se dá na motorce skákat z jednoho vlaku na vlak protijedoucí chápu, když motorku řídí nadpozemský Nan Dám, ale křižovatku z kolejí by snad nesestrojil ani MacGyver. Co se zbytku týče, za řeč stojí jen úvodní blok reklam, který Nova Cinema svým nenapodobitelným stylem bez ostychu prdla hned po skončení úvodních titulků. Jinak to tedy byl řádný teror, pomaličku si začínám vážit našich drah... ()

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Keď ja sa chcem dostať do Mníchova vlakom z Bratislavy tak musím 2 krát prestupovať, ale keď to chce prestárly Van Damme tak to ide hneď... celý film bol hovadina, vykreslenie Slovenska ako štátu kde počet armádnych príslušníkov voči civilistom 2:1... oficiálny text distribútora "kdesi na Východe Europy", aj keď slovo "Slovensko" tam padlo asi 35 000 krát, všetci cestujúci zo Slovenska do Mníchova sa medzi sebou bavia pre tieto krajiny tak charakteristickou angličtinou. Ešte ani údaj o pravých neštoviciach nebol správny, boli vyhubené v roku 1977 a nie v 1973. Ak aj prekusnem časť o Slovensku tak to bolo zlé - ožraný strojvodca sám riadi vlak? Bez druhého strojvodcu v kabíne? Ručná brzda s ktorou nepohnú 4 hentaké korby? Ďalej som skutočne nepochopil snahu o veľmi akčný strih, pretože som nestíhal chápať čo sa vlastne deje, kto s kým bojuje, proste nič... a tá snaha narvať tam tú motorku to bolo tak úbohé, nelogické... smutné fakt... jedna hviezda za hviezdu mojich detských čias Van Damma (nie že by v tomto filme predviedol niečo čo by za ňu stáli - iba z ľútosti). ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tajná agentka, vir a vlak. To všechno musí zvládnout ranař Jean-Claude Van Damme a jako vždy to zvládá na jedničku. Nějak to ale nezvládly tvůrci. Pro nás středoevropany už přijde směšné vyobrazení Slovenského státu. No, fantazii se meze nekladou. Akční scény na béčkový videofilm ujdou. Ale co ten vlak? Viditelný model vláčků tak špatně nasnímaný, že tomu neuvěří ani divák po pěti frťanech. Inu, zářný příklad, že není každý den posvícení. Našemu hrdinovi tento film v kariéře jen uškodil a myslím, že je to škoda. ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo svou pomalou (ZZZZZZZ) nepřehlednou akcí a vyloženou pitomostí ani zábavné. Tedy až na moment na Slovensku, kdy sloup elektrického vedení spadne na Škodovku 105 nebo 120. Tedy za druhou polovinu filmu, když se JCVD snaží zachránit cestující, bych mohl dát aspoň hvězdičku, kdybych již u toho nebyl v mikrospánku. Celkově však dlouhá nuda, která víc vezme než dá, pokud nesledujete s úplně vypnutým mozkem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JÁ VYSTUPUJU!" Nastupte si do našeho expresu, vážení a nebuďte překvapení, když to bude po cestě trochu drncat nebo nepůjde otevřít posprejované okýnko. Nepíše se totiž polovina 70. let (PŘEJEZD KASSANDRA), ani polovina 80. let (mistrovský SPLAŠENÝ VLAK) a dokonce ani polovina 90. let (PŘEPADENÍ 2: TEMNÉ ÚZEMÍ) a časy kvalitního áčkového povoženíčka jsou dávno tytam. Filmové cestování vlakem se už před nějakým časem přesunulo na videokolej a do televize a kazajku průvodčího navlékají stále béčkovější jména. Nejdál kam má paměť vysloužilého ajznboňáka sahá, funí Brosnanova rozcvička na bondovky VLAK SMRTI (1993), dále tu máme Rodenovu brigádičku v Simandlově bramborárně CRACKER JACK 2 (1996), pak je tu vykrádačka Con Airu UPRCHLÍCI (1998) s vyšeptalým Royem Scheiderem, rok 1999 kdy společně vyjely do světa ATOMOVÝ VLAK se zapomenutým fešákem Robem Lowem a kanadský NEBEZPEČNÝ VLAK s odulým televizním dříčem Robertem Urichem, v roce 2001 se svezla další obskurní vykopávka Richard Grieco opravdu obludným ORIENT EXPRESSem a rok nato i odepsaný van Damme v TERORu VE VLAKU. Ten je ubohou splácaninou PŘEJEZDU KASSANDRA a PŘEPADENÍ 2 s mizernými souboji a okatě použitými miniaturami. Tedy žádné Orient expresy, nýbrž prachsprosté dobytčáky s řinčícími řetězy na stěnách a ztvrdlými kravskými koláči v rozích, ve kterých se cestuje pouze na vlastní nebezpečí. Nezbývá než se s jedním českým vlakovým snímkem zeptat Proč? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • V jednu chvíli nad sebou elektrický vlak nemá vedení, o okamžit později však nad vlakem vede trolej. (Terva)
  • Počas divokej naháňačky, zhruba v 15. minúte filmu, si možno všimnúť, že vojenské autá majú na dverách slovenský štátny znak. (AxelWers)
  • Galina Konstantinová (Laura Harring) sa narodila 16. augusta 1970 v Budapešti v Maďarsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama