Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie. Řádně pohodová, s dobře napsanými dialogy a celkově scénářem. Děti sympatické, což se moc často nepovede. John Candy... John Candy je prostě Uncle Buck. Je svůj, uplně jako by hrál sám sebe. Krásně zahrané. Jeho hlášky mě rozesmály hodně často a dokonce i dokola opakovaná rána z výfuku. Při rozhovoru Bucka s Bugem o rituálních vraždách jsem brečel, ten jeho hihihi smích s přizavřenýma očima byl výborný. Stejně tak série otázek od malýho Culkina na Bucka. Skvělé scény. Celý film působí velmi přirozeně, paráda. -"We can talk about burying the hatchet. You know what a hatchet is, don't you, Bug?" -"It's an ax?" -"Sort of, yeah, yeah. I got one in my car if you'd like to see it." -"I'll pass." -"Fair enough. I like to carry it, you never know when your going to need it." ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Podobné typy filmov už síce majú svoj vrchol dávno za sebou, ale ak ku strýkovi Buckovi pristúpime s určitým nadhľadom a toleranciou, nájdeme i niekoľko vtipných a vydarených momentov. No ak by mal strýko Buck v kolonke rok vzniku čislo začinajúce sa dvojkou, s veľkou pravdepodobnosťou by som celý film zvozil pod čiernu zem. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Slusne podany pribeh chlapa, ktery se navzdory svemu veku porad chova jako nactilety skolak, ktery vede svevolny zivot bez zavazku. Ponevadz ma bratra, ktery nenajde nikoho lepsiho na opatrovani svych malych rozverncyh ratolesti, zavola prave svemu bratrovi Buckovi, aby se v jeho a manzelcine absecni o ne postaral. Zprvu prokazatelne nerozvazny krok prinese benefit vsem zainteresovanym. Predpovidatelny prubeh se drzi v rodinnem duchu jedoucim po umerne vtipne namazanych kolejich bez vetsich zadrhelu i prekvapeni az do titulku. 55% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všichni dávno víme, že ještě než zůstal sám doma, Culkin byl fakt frajer. V téhle dost obyčejné umolousané komedii s povinně moralizujícími prvky vztahů dospělí vs. dospívající děti a la (Plný dům, Krok za krokem či Alf) je on tou jedinou zábavou a prostoru má bohužel málo. Předem jasně povinné rozuzlení, solidní dabing s Pragerem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

John Candy byl nadprůměrnej komik, kterej hrál obvykle v podprůměrnejch komediích. Strýček Buck nabízí akorát ohraný téma o tom, jak to v nějaký rodině skřípe, ale postupně se ty vztahy urovnaj a nakonec všechno dobře dopadne. Kdyby v tom nehrál John Candy, asi bych o to ani pohledem nezavadil. Ten tam občas předvede něco vtipnýho, ale jinak je to ztráta času. Pokud patříte mezi ten typ lidí, co miluje Sám doma a vlhne při pohledu na malýho Kulkina, tak si k mýmu hodnocení přidejte klidně 3 hvězdy navíc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Buckovo auto [kterému říkal "The Beast" (Bestie)] bylo 1975-78 Mercury Marquis kupé. (c.tucker)

Reklama

Reklama