Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Představa Marsu jako planety obydlené lidmi byla dlouho považována za sci-fi, ale brzy to bude realita. Také 2. řada kombinuje hraný seriál a dokument ve snaze předpovědět budoucí vývoj života na rudé planetě na základě současného dění na Zemi. Píše se rok 2042 a původní posádce se podařilo založit na Marsu plnohodnotnou kolonii. Objevují se však potíže s financováním projektu, které otevírají dveře soukromému sektoru. Konflikty mezi původní vědecky zaměřenou posádkou a těžaři komerční společnosti na sebe nenechají dlouho čekat. Jak se člověk vyrovná s kontaminací, nemocemi, smrtí, přírodními katastrofami, nebo dokonce i prvním marťanským dítětem? Jsme odsouzeni opakovat stále stejné chyby i na jiné planetě? (National Geographic)

(více)

Recenze (3)

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První serie zábavná a poučná. Druhá je bohužel trapná. Konflikt "těžařů a ekologů". Vsuvky "dokumentárního charakteru" už nemají takovou kvalitu. Jsou spíše "pseudoekologickými" výkřiky, bez faktů a racionality. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě hodně zklamala, takže jsem na tu druhou plánoval koukat spíš jen tak z povinnosti, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Musím říct, že druhá série je výrazně lepší. Hlavním důvodem jsou zajímavé zápletky na Marsu, které ilustrují unikátní problémy, které by mohla marsovská kolonie v budoucnu řešit. Dokumentární vsuvky mi na rozdíl od první série přišly méně zajímavé než ty dramatické části. Ale pořád to je takový ten dokumentaristický standard a nijak mě nerušily ani nenudily. Jen tak dál! Doufám, že bude třetí série. ()

Reklama

Galerie (22)

Reklama

Reklama