Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Krása. Film o tom, jak nádherný může život být, když pochopíme jeho pravidla. O tom, že štěstí se nedá vynutit a někdy musí člověk s důvěrou počkat, jak se věci samy vyvrbí. O tom, že bychom neměli ničeho litovat, a že v životě se děje jak to dobré, tak i zlé, ale je třeba s tím být v souladu. "Když narazíš na něco dobrého, měl by ses toho držet, dokud není čas to zase pustit." Bohužel koukám, že je tady spousta škarohlídů, kteří tento film vůbec nepochopili... ale to se nedá nic dělat. Každopádně souhlasím s komentářem uživatelky Faye. Nepochopený film plný moudrosti. ~(4,8)~ ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Každý si může tento film vykládat po svém, záleží v jaké fázi života se nachází. Je tu naděje, zklamání, zamilování, nevěra, tragédie i komedie. Diane Lane je úžasná. Nicméně to není film, který by v hlavě zůstal delší dobu - dobrý na momentální odreagování a mnohem lepší než jakékoli romantické filmíky z německé i české produkce. ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy, po ktorých pozretí mi zostane príjemný pocit a Pod toskánskym slnkom je presne takým hrejivým zážitkom, zanechávajúcim úsmev na tvári. Pôsobí síce aj trochu rozprávkovo, ale to je niečo, čo sa filmu dá odpustiť. Diane Lane je vo svojej úlohe absolútne očarujúca a nečudujem sa, že jej vyniesla viaceré nominácie a ocenenia. Veľký priestor patrí vo filme ale aj nádherným talianskym scenériam lákajúcim na dovolenku, prastarej vile plnej tajomných zákutí, priateľským miestnym obyvateľom ako aj trojici pôvodne rezervovaných Poliakov. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Romantika na pokraji kýče podepřená barevnou koláží Toskánska. Chyb a hluchých míst včetně stylistických „vykrádaček některých postav“ je v tomhle filmu dost. Otázka je: „je to podstatné a jak je to ale důležité, aby to mělo hlavu a patu?“ Myslím, že hlavní smysl tohohle filmu je zastavit každodenní pachtění za něčím a nechat se unášet někam, kde se zastavil čas, kde dobro vítězí nad zlem a kde není místo na: možná,snad, kdyby, asi atd., ale na ano a na ne (jak jednoduché!) a pokud se to navíc odehrává v malebném Toskánsku, kde je „okupováno“ 99% všech vinic něčím tak úchvatným a vyjímečným, jako je Sangiovese a zadíváte se do očí Diany Lane wow A ještě jedno plus film má.. bravurního, dokonalého Vincenta Riottu jako pana Martiniho. :-) .. 70% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala něco jiného. Víc slunce, víc moře, víc svahů... líbilo by se mi, i kdyby to bylo prostě víc poetický. Udržet si to atmosféru, kdy Frances vaří pro dělníky, tak dám jasných pět (a ona tam místy pořád probleskovala). Jenže místo toho se tam snažili narvat vtipy a situace, které tam podle mě byly jako pěst na oko a to hodně filmu uškodilo. Každopádně Diane Lane byla okouzlující a hrála velmi dobře. A mě celkem okouzlil realiťák, i když není vůbec můj typ, ale byl vnitřně moc krásnej. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Scenáristka/režisérka Audrey Wells povedala, že keď písala scenár, jediná herečka, ktorá ju napadla pre obsadenie roly Patti, bola Sandra Oh, pretože s ňou už spolupracovala na filme Guinevere (1999). (Arsenal83)
  • Frances (Diane Lane) darovala jednomu z polských dělníků (profesoru literatury) knihu Czesława Miłosze. Czeslaw Milosz byl polský básník, nositel Nobelovy ceny za literaturu v roce 1980. (Tonula)
  • Několikrát se ve filmu objevila i fontána v Cortoně. Mimo jiné v ní scénu z Felliniho filmu Dolce Vita zahraje výstřední Katherine (Lindsay Duncan). Ve filmu je fontána umístěna na Piazza Luca Signorelli. Ve skutečnosti však na tomto místě žádná fontána nikdy nestála. Filmová fontána byla zhotovena pouze pro účely natáčení ze dřeva a sádry. (Tonula)

Reklama

Reklama