Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (361)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro malé děti. 1) Komiksoidní trikový přebarvený snímek z kanadské Alberty vyžaduje od diváka vskutku velkou toleranci. Logické dějové kiksy, nevěrohodné chování československého vlčáka, anachronické pojmenování postav, o českém překladu dialogů ani nemluvě ("plané" sliby) a další nesmysly (např. oblečení) působí typicky americky. Tvůrcům neuvěříte ani tu digitální Evropu před 20 000 lety._____ 2) Vyrostl jsem na Štorchových příbězích z pravěku. I jejich filmové ztvárnění Na veliké řece, Osada havranů a Volání rodu (Lovce mamutů nikdo zatím nenatočil) považuji za vcelku zdařilý pokus přiblížit tehdejší dobu dnešnímu divákovi. Ve srovnání s Alfou mají všechny zmíněné snímky výrazně lepší atmosféru a přes nesrovnatelně nižší rozpočet působí daleko věrohodněji._____ 3) 22letý zkušený dětský herec, Australan Kodi Smit-McPhee se mi na rozdíl od mnohých jiných diváků líbí. Je sexy a herecky OK._____ 4) Vtipný koment: verbal***, krásné vyznání pejskaře: Big Bear*****. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Z propadáku o tom, jak před tisíci lety vzniklo přátelství mezi člověkem a vlkem, se vyklubala překvapivě povedená věc. Alfa je rodinné dobrodružství, které se nebojí být trošku drsnější, než jsme u podobných filmů zvyklí, dovede strhnout a především neskutečně krásně vypadá. Body dolů mu sráží druhá polovina, v níž je postupné sbližování lidského a zvířecího hrdiny přeci jenom až příliš schematické a předvídatelné. ()

Reklama

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

V podstatě, co čekat? Jsou lidi, kteří by od toho očekávali akce ve stylu Avengers, ale to budou zklamaní. Alfa je film s jednoduchým a standartním příběhem. Musím, ale pochválit moc pěknou kameru - záběry na nebe ve dne, v noci, jsou pastvou pro oči. Výprava také moc pěkná, vžil jsem se do prostředí 20 000 let staré Evropy. Příběh je, ale standart a nic neobvyklého, což většina lidí nepředpokládá a to je špatně. Já jsem očekával jednoduchý příběh a ten jsem dostal na hezkém podkladu krásné kamery, CGI a výpravy, takže si téměř nemůžu stěžovat. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Ten film je vážně jednoduché sestřelit díky hodně pomalému tempu a dějové prázdnotě, ale i přes mé vcelku nízké hodnocení jsem odcházel z kina v rámci možností docela potešen. Neočekával jsem totiž vůbec nic a byl jsem vůči Alfě hodně skeptický, ale nakonec jsem dostal sugestivní příběh o chlapci, který se musí poprat se svým osudem a stát se mužem, aby vyzrál na drsnou a nemilosrdnou přírodu. Alfa se může pyšnit působivým vizuálem, který si však bohužel neodpustil pár skutečně ošklivých CGI záběrů. Především si ale snímek neodpustil ani několik WTF scén, které byly nechtěně vtipné. Tvůrci vše prezentují ambiciózně s vážnou tváří a nepochybuji o to, že jejich záměrem bylo u diváků vyvolat poněkud jiné emoce, než se jim nakonec podařilo u mě. Překvapivě mě to ale nijak neuráží a místo toho jsem si projekci docela užil. Tento film rozhodně není pro každého a dokonce i jinak přijatelná hodina a půl může být pro většinu diváků nestravitelná. Avšak stojím si za tím, že Alfa za zkoušku rozhodně stojí. Osobně ji ale již podruhé vidět nemusím. PS: Ve verzi, která mi byla promítnuta, se žádný vypravěč s hlasem Morgana Freemana nevyskytoval [29.8.2018, Letní kino Regina] 5/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

BOJ O OHEŇ a trebárs aj taká AYLA Z KMEŇA MEDVEĎOV, sú míľniky v tvorbe pravekej fantasy. Prečo fantasy? Pretože aj napriek obrovskému vedeckému pokroku a objavom, sme stále len na úrovni dohadov. Nikto tam nikdy nebol. Emmerich a jeho megalomanské 10 000 B.C. si preto mohlo vyšľapať vlastnú cestičku. ALFA si ju šľape takisto po svojom. Snaží sa zapojiť do príbehu určitú realističnosť, ale CGI stránka veci ( a to aj vo chvíľach, kde naozaj nieje potrebná ), tá to proste reálnou príliš nerobí. Ako komerčný dobrodružný snímok obstojí, len nie pre každého. J.J. Annaud totiž pred takmer 40timi rokmi natočil niečo, čo malo look tej pravej výpravy do minulosti. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Pro film byli zabiti čtyři bizoni. Jejich zuby byly pak humánně odesílány zaměstnanci z Longview Beef Jerky. (Delock)
  • Mláďata se rodí po 59 až 63denní březosti, většinou v dubnu nebo v květnu. V jednom vrhu bývá zpravidla čtyři až šest vlčat, ale může být více nebo i méně. Velikost vrhu závisí především na množství kořisti v místě, které smečka obývá. Čím méně kořisti se v oblasti vyskytuje, tím méně mláďat se narodí. [Zdroj selmy.cz] (mavin)
  • Název filmu se objeví až na konci filmu. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama