Reklama

Reklama

Nebezpečný útěk

  • Česko 12 hodin strachu (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Carol Hunnicutová se v losangelském hotelu stane nechtěným svědkem mafiánské vraždy, kterou spáchá gangsterský boss Leo. Harry Caufield z kanceláře okresního prokurátora, který už dlouho po Leovi pase, zjistí podle otisků prstů identitu svědkyně a vypátrá, že se skrývá v zapadlé chatě v kanadských horách. Vydává se za ní a na místě zjišťuje, že mafie už také objevila Carolinu stopu a snaží se ji zlikvidovat. Podaří se jim uniknout najatým zabijákům a nastoupit do expresu, směřujícího do Vancouveru. Dalším Leovým mužům se však povede vmísit se mezi cestující. Život Carol i Harryho je v bezprostředním ohrožení. Železniční detektiv Keller Harrymu pomůže zbavit se najatých vrahů, ale sám přijde o život. Nebezpečný souboj s mafií vrcholí na střechách vagónů, kde Harry musí čelit zuřivému útoku tajemné cestující Kathryn, která je také v Leových službách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď nahodenie ústrednej zápletky o svedkyni a jej ochrancovi s tvárou rázneho veterána Genea Hackmana evokuje, že Hyams sa nám pohitchcockoval, producentská akčná dvojka Kassar & Vajna zasa napovedá, že sa skôr budeme blížiť ak aj nie práve k TERMINÁTOROM, tak aspoň k variácii na SMRTONOSNÚ PASCU. Takže nakoniec je NEBEZPEČNÝ ÚTEK niečo uprostred a aby som povedal pravdu, celkom ma bavil. Hlavne prvú polovicu. Potom sa naplno ukázalo, aký je Hyams priemerný režisér a podpriemerný scenárista a už to nezachránila ani prechádza po streche vlaku, rútiaceho sa krásnymi kanadskými horami. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se stanete svědkem vraždy, na první dobrou se ukrýváte, potom prcháte, při úprku havarujete a skončíte ve vlaku, přemisťujete se z kupé do kupé, až se ocitnete na střeše onoho vláčku... Pro mě bezproblémově sledovatelná filmová jednohubka se skvělým Genem Hackmanem, s politováním však zřejmě brzo zapomenutelná... ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Tento thriller s nádechem klasik od Hitchcocka je remakem stejnojmenného filmu roku 1952 a za mě se povedl. Peter Hyams si pro autorský film napsal scénář a seděl na režisérské stoličce i stál za kamerou a myslím že právě tam jeho práce vyniká nejvíce. Hra na kočku a na myš se z větší části odehrává ve vlaku, který Gene Hackman stále zapřažen před kamerou spolehlivě táhne do cíle. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Když jsem znoval viděl tuhle devadesátkovou záležitost,tak jsem si ji popravdě slušně vychutnal.Žádný blbý nápady,ale poctivý feeling,který ve vlaku měl slušnou atmošku.Vždycky se mně líbí,jak většinou uhodnete co se stane další záběr a přesně tady jsem byl už v 100% uspěšnosti:).Není to vůbec na škodu a diváka to sice nepřekvapí,ale udělá naopak radost .Gene Hackman je zde suprový a toho prokurátora si dává fakt parádně.Je to klasická naháněčka,která má horší půlku filmu,protože se to ve vlaku někdy až zbytečně šponuje.Jinak na to,že se tam vlastně skoro nestřílí,tak pěkný thriller starý školy.Někdo si u tohohle určitě vzpomene i na film Přepadení 2: Temné území . ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Prumernej film v tom vlaku bych cekal vic akce nicmene asi nektery ty zabery nebudou tak spatny kdyz se hodily vykradaci Wynorskemu do jeho mrtveho bodu jinak tenhle film tak trochu balancuje mezi akci a klasickou kriminalkou poradne vsak neni ani jednim z toho nastesti Hackman svym charizma lecos zachranil uslo to ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Keď Robert (Gene Hackman) a Carol (Anne Archer) unikajú z chaty autom, kmeň padnutého stromu im poškodí čelné sklo. O pár záberov neskôr je sklo opäť celé a následne znova poškodené. (mijec)

Reklama

Reklama