Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hudba trochu jako z hororu, ale není nijak převratná. Prostředí a kulisy, kde se točilo, byly povedené. To by mohli tvůrci některých seriálů závidět. Příběh je velmi, ale velmi jednoduchý. Škoda, že scénář nepřišel s něčím, co by bylo alespoň o chlup originálnější. Takhle je to jenom obyčejná kriminálka navlečená do atraktivního sci-fi kabátu. Sean Connery zahrál svůj standard. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Trochu starší zapadlé sci-fi, které díky svému nadčasovému designu nezastaralo ani po třiceti letech. Vidět Seana Conneryho ve westernovém rámci pobíhajícím po měsíci Jupitera je hodně originální... i když trochu schematická zápletka dělá z Hyamsova filmu vlastně tak trochu béčko. Pokud očekáváte film bez silných ambicí, budete spokojeni. 65 % ()

Reklama

Thewho18 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle vypadá béčko. Vlastně tam nebylo nic co by mě zaujalo, jen jsem pořád přemýšlel proč mají skoro všechny postavy kšiltovku a plnovous?Svěřit po tomhle Hyamsovi 2010 byl hazard, který se nakonec relativně vyplatil, protože Peter dozajisté po zkušenosti s Outland poznal, že by se měl držet svého režisérského kopyta a nepouštět se do vod scénaristických. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zaujimave, no nedotiahnute krimi scificko. V prvej polhodine sa rozvinie zaujimava zapletka, ktora divaka naozaj drzi v napati a spolu so serifom (Connery), tuzite zistit, aka zahada sa to skryva v naoko bezproblemovej tazobnej kolonii. No napatie a aj stupen zabavy opadol, ked som zistil, ze ide len o veelmi jednoduche becko, ktore svoju zo zaciatku umne zakrivanu identitu coskoro odhalilo a zaklincoval to zaver, v ktorom sa serif zmeni na hrdinu bojujuceho o prezitie. Co sa vsak filmu upriet neda, je vyborne vizualne spracovanie ( v ratane krvavych efektov tak typickych pre 80-te roky), ktore obdivuhodne realisticky zobrazuje vesmirnu tazobnu koloniu (tak ako interiery, tak aj posobive exteriery). Seriozne tvariace sa becko, ktore stoji za pozornost havne fanusikom osemdesiatych rokov. (6.6/10) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch lepších béček, se kterými se v sedmdesátých a osmdesátých letech snažila Evropa vyrovnat Americe. Outland skončil v průměru nikoliv kvůli Connerymu, který se vyrovná Cooperovi v High Noon, ale díky nepropracovanému scénáři. Nestačí si u stolu říci, že oni se porvou ve skafandrech, a bude to strašně "cool", ale je potřeba to celé vymyslet do detailů. A do toho se Hyamsovi moc nechtělo. A tak pušky duní ve vesmíru jako na Zemi... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama