Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prijemna sci-fi detektivka v 80-tkovem stylu. Neurazi, nesokuje, pobavi. Triky uchazejici, pribeh jednoduchy. Kiku Markham jsem dosud neznal. Tot vse. Slabsi 4. P.S.: zaverecna skafandrova rvacka mimo kosmickou lod ("venku") je dokonale vtipna. Jestli to nekdy videl nejaky kosmonaut, tak se musi smat jeste dneska...ale co, mirna naivita k zabavnym sci-fi patri. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Trochu starší zapadlé sci-fi, které díky svému nadčasovému designu nezastaralo ani po třiceti letech. Vidět Seana Conneryho ve westernovém rámci pobíhajícím po měsíci Jupitera je hodně originální... i když trochu schematická zápletka dělá z Hyamsova filmu vlastně tak trochu béčko. Pokud očekáváte film bez silných ambicí, budete spokojeni. 65 % ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch lepších béček, se kterými se v sedmdesátých a osmdesátých letech snažila Evropa vyrovnat Americe. Outland skončil v průměru nikoliv kvůli Connerymu, který se vyrovná Cooperovi v High Noon, ale díky nepropracovanému scénáři. Nestačí si u stolu říci, že oni se porvou ve skafandrech, a bude to strašně "cool", ale je potřeba to celé vymyslet do detailů. A do toho se Hyamsovi moc nechtělo. A tak pušky duní ve vesmíru jako na Zemi... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bagouna jsem dal do basy a drogy do hajzlu. Nebo to bylo opačně, nevím přesně." Kdybych byl šerifem na měsíci IO, kde bych neměl oporu v zákoně ani v podřízených, tak bych se určitě nenechal uplácet místním bossem, ale šel bych tvrdě proti němu. Samozřejmě kecám, protože nejsem sebevrah jako potížista šerif O´Neil. Ten začal okamžitě strkat nos tam, kde měli mocní své prsty a já jsem čekal pořádně zábavný boj za spravedlnost. Místo toho jsem se dočkal pouhé westernové přestřelky, kterou ozvláštňovalo několik vychytralých manévrů ve vakuu a svérázná paní doktorka Lazarusová se sarkastickým jazykem. Nebylo to sice úplně špatné, ale k tomu, abych svou příští dovolenou plánoval na třetím měsíci Jupitera, mě to rozhodně nenalákalo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dobrá vesmírná krimi (využívající v úloze šerifa i prvky westernového žánru), napínavý jednoduchý příběh bez zbytečných žánrových klišé a nadbytečné akce - a přes nutných pár nelogičností v chování postav v podmínkách ve vesmíru či aplikaci fyzikálních zákonů v ději jde každopádně o zajímavý počin v rámci žánru. One man show Seana Conneryho jako šerifa stojícího >sám proti všem< na straně pozemského zákona i tam kdesi u Jupitera... Možná nuda pro trumpety ujíždějící na slátaninách typu "Total Recall"... - a ejhle, jak je vše pomatené: Tenhle film atmosférou i zpracováním T.R. daleko převyšuje, ovšem ku slávě mu to moc nepomohlo. Tři a půl hvězdičky za film - z nutnosti pak po rozvaze zaokrouhleno nahoru za to poctivé meziplanetární napětí... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama