Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Finálového střetnutí Stanley Cupu mezi Pittsburgh Penguins a chicagskými Black Hawks se účastní kromě tisíců diváků také viceprezident se starostou. Stadion je ale obsazen a podminován teroristy, kteří žádají obrovské výkupné. Ke smůle zločinců je tu ale požární technik Darren McCord. Všechno by jim možná vyšlo, kdyby jeden z nich neudělal tu chybu, že jako rukojmí odvlekl do viceprezidentovy lóže i Darrenovu malou dcerku Emily, kterou i se synem vzal na zápas. Darren jednoho z teroristů donutí, aby mu prozradil, kde jsou uloženy nálože. Pak likviduje jednoho teroristu za druhým, odstraňuje nálože rozmístěné po celém stadionu a ještě si stačí, aby unikl pronásledovatelům, odskočit do brány "tučňáků", aby brilantním zákrokem zvrátil nerozhodný stav zápasu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po svého času hrozně moc špatném Street Fighteru, který mě poprvé v životě neskutečně posadil na prdel a já zjistil že Van Damme natočil neskutečnou pi*ovinu, tady máme Náhlou smrt (rozpočet: 35, tržby: 68) , jejichž vznik trval rok. Pokud bych VanDammovky měl rozdělit na jednotlivé období, tak bych to udělal asi nějak takto: První období znamená začátek kariéry a nese se v duchu nízkorozpočtových béček, ve kterých se to hodně řeže a každý snímek ať už dobrý nebo špatný je něčím vyjímečný a má své kouzlo (Karate Tiger, Krvavý sport, Černý orel, Cyborg, Kickboxer, Smrtící zatykač). Druhé období se vyznačuje nárůstem rozpočtů a také oslovením podstatně většího množství diváků, takže vznikají fajn snímky s vyššími rozpočty, které jsou známé a mistrovi ve filmografii určitě ostudu neudělaly. Také zde ubývají kopance a často ke slovu přichází pistole (Lví srdce, Dvojitý zásah, Universální voják, Není úniku, Živý terč, Timecop). No a Náhlá smrt patří do třetího období, které bych nazval počátkem úpadku. Jedná se o druhý špatný film za sebou a divák má tušení že dále to už bude jen a jen horší s občasnými světlejšími okamžiky. Sudden Death by ze sebe strašně moc ráda udělala klon Smrtonosné pasti, jenže na to zkrátka a jednoduše nemá. Peter Hyams si svou dávku štěstí vybral Timecopem a tady už jen ukazuje své skutečné možnosti. Příběh je debilní tolik, že s každou další reprízou trpím o něco více než s předešlou. Kdysi jsem tohle viděl v televizi a v 90. letech jsem NHL neskutečně žral. Navíc Luc Robitaille byl mým oblíbeným hokejistou. Hrozně mě vadí, že jsem nedostal možnost si postupně odškrtávat padouchy, které nápaditým stylem zlikviduje náš chrabrý hasič. Ztratil jsem se už po čísle dvě. První to schytá maskot, po něm ještě jeden týpek po domácku vyrobenou zbraní a dále už se hlavně střílí a v úplném závěru trapně spadne helikoptéra s arcipadouchem a je jakože vymalováno. Snímek jsem také viděl o nějaký ten rok později než v době svého vzniku. Zřejmě jsem byl v té době ještě stále tolik zklamaný tím Street Fighterem. 30% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další z legend. Van Damme zvládne všechno. Vykosí teroristy, zvládne akrobacii a ještě k tomu předvede brankařský zákrok roku. Je to sice úsměvné, ale své kouzlo to má, především pak pro fandy devadesátek. Souboje slušné, záporák vysoce elegantní a vizuální efekty velmi nevyrovnané. Od těch dobrých (raketomet) až po ty neuvěřitelně trapné (zpomalovačka helikoptéry). V "over the top" závěru už se člověk jen velmi těžko udrží nesmát se, ale je potřeba tygra z Belgie brát trochu s rezervou. Klišovité a dost průměrné. Co jiného od Hyamse čekat. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Jednu * musím pridať za krásnu a emotívnu scénu v ktorej sa mi slzy tlačili do očí - keď hasič Jean- Claude v rozhodujúcom zápase o Stanley Cup nastúpi ako brankár na jeden samostatný nájazd a samozrejme ho chytí, pričom ostatní sa tešia ako malé deti..Dojemné!!! Inak pekná béčková sračka samozrejme ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

JCVD v roli hasiče Darrena McCorda, který podává srdceryvný výkon na ledě v dresu pittsburghské legendy Toma Barrassa? Dává to smysl? Ani ne, ale o to mi nejde. Mne zkrátka musí uspokojit akční film z hokejového prostředí, v němž hrdina při své béčkové misi ohromuje kopacími technikami ve výstroji hokejového brankáře. Taková sranda se nevidí každý den. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Vždy když chci vypnout mozek po celodenní dřině si pustím nějaký řádný béčko, no a ted mi přišlo do pracek tohle, přiznám se že film měl u mě premiéru(13.10.2011) a tak jsem se připravil na nejhorší(i když Hyams nepatří mezi to nejhorší)ale byl jsem mile překvapen, i když ten film má neuvěřitelně mnoho chyb(opravdu moc) tak jsem se prostě dokonale bavil, Van Damme ve výborné kondici se mlátí jako o život, do toho docela funny příběh a fajn scény(hlavně konec je opravdu šílenej), a tak se člověk nemá šanci nudit. Prostě parádní záležitost, i když semnou nikdo nesouhlasí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (15)

  • Jednička v brance Pittsburgu má na drese číslo 35. V zápasu jej vystřídá brankář s číslem 31. V době, kdy má být na ledě brankář s číslem 31, se v jednom záběru objeví brankář s číslem 35. (zdeny99)
  • Luc Robitaille si ve filmu zahrál sám sebe. Hráč se zapsal do historie jako nejproduktivnější levé křídlo v historii NHL a v roce 2009 byl uveden do hokejové síně slávy v Torontu. (Luky-7)
  • Tři roky před natočením filmu se hrálo finále Pittsburgh vs. Chicago. Tučňáci tehdy vyhráli 4:0 na zápasy. (Untouchabl)

Reklama

Reklama