Reklama

Reklama

Film vypráví skutečný příběh profesora Jamese Murrayho, prvního editora Oxfordského slovníku angličtiny. Nejvíce mu se sepsáním slovníku pomáhal americký chirurg a veterán, kterého pronásleduje strašlivá minulost... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (74)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Fenomenalna drama podla skutocnej udalosti,ktora sa zaobera hlavne vznikom slovnika anglictiny,ale samozrejme nielen tym,hlbsie zobrazuje tie lepsie ludske vlastnosti akymi su napriklad laskavost,odpustenie,empatia,ale i lasku,priatelstvo ci dolezitost rodiny a vsetko je sprevadzane excelentnymi hereckymi vykonmi,hlavne boduje Sean Penn a Mel Gibson,ale i ostatni herci,jednoducho je to uzasne natoceny film,ktory ma srdce i dusu...:-) ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

No, to byl zase film, že by z toho jeden šílel. Smekám před skvělým obsazením a hereckými výkony u rolí, kdy herci prakticky nemají co rád. Ono prozkoumávat tajuplné divy anglického jazyka není zrovna dvakrát nejzábavnější téma, natož na celovečerní film, takže je v něm zapotřebí vyšinutého blázna, u kterého prostě každých pět minut vědět nebudete, co si myslet. Ale i tak je to stále nicneříkající nuda. Já stále přemýšlím, co tím chtěl autor říci. A to, že je to založené na pravdivých událostech prostě není opodstatnění, aby se natáčela kdovíjaká píčovina. ()

Reklama

`barocco 

všechny recenze uživatele

Sean Penn (Dr. W.C. Minor) hra ako o dusu vo fascinujucom pribehu o dvoch zivotoch a ich spolocnom usili ktory stal za vznikom dnes uz svetoznameho Oxfortskeho slovnika, ludovo volanym ako "James Murray Dictionary". Uspesne mu sekunduje v jeho bravurnom vykone ako vzdy vynikajuci Mel Gibson (profesor Jamese Murray). Oscara hodny vykon Penna by si nemal nechat ujst ziadny fanda filmu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Může být Oxfordský slovník zábavnou četbou? Odpověď na tuhle otázku dává zároveň odpověď na to, jak asi zábavný může být film o jeho vzniku. Autoři se snažili a soustředili se na postavu běsnícího schizofrenika, který se zasloužil o mnoho slovníkových hesel. Jeho příběh je fascinující, ale smutný a ve filmovém podání i trochu utahaný. Další scény žabomyších válek na půdě univerzity a po léta trvající dřiny při definici jednotlivých výrazů navozují jen zívání. ____ Autoři slovníku byli jistě velmi vzdělaní, pracovití a trpěliví muži, kteří si zaslouží obdiv i po letech, ale tento film o nich působí jen jako zapomenutá vysvětlivka pod čarou. Spíš jim měli vzdát poctu fundovaným dokumentem. SHRNUTÍ: A v Oxfordském slovníku si nyní nalistujeme heslo: …. nuda. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Skvost! Přestože vše začíná vraždou je to film nesmírně pozitivní, dojemný a duši hladící. Nikdy by mě nenapadlo, že film o něčem tak nudném, jako je sestavování a sepisování anglického slovníku mi připraví takový zážitek. K tomu všemu ještě výborné výkony obou hereckých hvězd v hlavních rolích. Maximální spokojenost! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Dublinu v Irsku. (Rominator)
  • Snímek nabral dvouleté zpoždění kvůli sporu ohledně práv k filmu. (Duoscop)

Související novinky

Mel Gibson a Colin Farrell se budou mstít

Mel Gibson a Colin Farrell se budou mstít

01.08.2018

Mel Gibson (Odplata, Ve jménu krve) a Colin Farrell (Fantastická zvířata a kde je najít, Miami Vice) si společně v thrilleru režiséra Tommyho Wirkoly (Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, 7 životů)… (více)

Reklama

Reklama