Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $69,030,436║Tržby Celosvetovo $146,661,977▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,476,982║ Tržby za predaj DVD v USA $8,636,270║ Anjel zas padol na držku a zasa čisto béčkoví pád. Rovnako ako druhý diel, ani tretí moc vody nenamútil. Butler tu vypadá ako po infarkte, už ani nie je nejako zvlášť obratný. Akčná stránka taká skôr medziach, už toľko nepreháňa v likvidácii. Dejovo už len klasická rutina bez nápadu. Moc som si teda nemlsol. /50%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Prakticky čitateľné od začiatku až do konca. "Angel Has Fallen" popravde pre mňa neprináša ani inováciu, ani reálny záujem. Ale ako jednoduchý akčný thriller, ktorý vám síce bude povedomý, ale neotrávi... myslím si, že to celkom funguje. A dôvodom je hlavne Gerard Buttler, ktorý sa v role Mika Banninga skutočne ukazuje ako charizmatický a šikovný ochrankár. Síce si priznajme, že všetky tieto filmy fungujú rovnako. Nepriatelia vystrieľajú obrovské množstvo guliek, ale nikdy nevedia zasiahnuť cieľ, o ktorý im skutočne ide. Keby to bolo inak, tak by sme boli v úplne inom filme, ktorý by asi nemohol moc niekam pokračovať. Takže dokážem tieto kilšé celkom týmto filmom tolerovať. No na druhú stranu sú tu veci, ktoré sa až tak dobre tolerovať nedajú. Ako napríklad fakt, že je to predvídateľné od začiatku do konca a predtým, než sa udalosti reálne udejú budete vedieť kto je padouchom a ako to celé asi bude prebiehať ďalej. Je to jasné ako facka. A druhá vec je fakt, že ak ste videli Harrisona Forda vo filme "The Fugitive" tak ste videli tento film. Je to dokopy presne o tom istom. S malými odchýlkami. A popravde by som vám viac odporúčal práve tú 16 rokov starú klasiku. Je to otrasný film? Nie. Myslím si, že má dostatok dobrej akcie, charizmatických postáv a aj celkom dobrých momentiek medzi Butlerom a Hustonom. A to záverečné finále na nože sa mi páčilo. Spolu s tým pocitom rešpektu. Možno film trošku nadhodnotím, ale myslím si, že je celkom funkčný a pozerateľný. Ak máte radi akčné thrillery s touto zápletkou, tak si to užijete. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Anděl padl a s ním i tahle série. Bohužel od chvíle kdy jsem viděl první trailery mi bylo jasné, že kvalitám perfektního prvního a obstojného druhého dílu se to nevyrovná. Zmatená rádoby složitá zápletka která se na konci ukáže být úplně stupidní a vyšumí do ztracena. I té akce je nějak míň než v předchozích dílech a je taková tuctová a nevýrazná. Nemluvě o tom, že efekty jsou díl od dílu slabší. Butler na to pořád má, ale obávám se, že největší pecky už má za sebou. Tady chyběl i Eckhardt a jeho souhra s ním. Slabé 3* a doufám poslední díl.50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

No do psí prdky! Čestnou cenu za nejnaspeedovanější, a vlastně dost možná i nejlepší akční film roku 2019 získává poslední díl (zatím) trilogie, kterou mám čím dál radši. Dvě hodiny mi to nedalo vydechnout, a rozhodně jsem nečekal, že se u tak nenápadnýho guilty plesure budu takhle královsky bavit. Je to pecka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně by se vůbec nic nestalo, kdyby třetí dějství vůbec nevzniklo. Akční svět není po tomto akčňáku obohacen o novátorské a invenční pojetí. Vlastně se jedná o tuze obehraný koncept filmu osmdesátkového zabarvení, kdy je ohrožen prezidentský trůn, a nej(v)hodnější muž v okolí Bílého domu je hanebně očerněn z atentátu na respektovaného (černého) prezidenta. A tak po další dvě následující hodiny se bude náš hrdina snažit rozbít to spiknutí, zabrousíme do lesů za jeho zálesáckým tátou, prezident si dá šlofíka v kómatu a v akčním finálním zúčtování vybuchuje skoro všechno, co má nemocniční nálepku, načež Ministerstvo zdravotnictví čítá škody. Dobrá, Mike Banning, agent bez bázně a hany, zase jednou kryje záda hlavě státu. A Gerard Butler si stále nedá pokoj a znova nastupuje do akce, ačkoliv už dávno ztratil akční pel. Do toho přihodili Nicka Noltea coby jeho lehce maniakálního fotříka, agentku FBI si střihla až na záda obličejovým liftingem vytažená Jada Pinkett Smith, viceprezidenta ztělesnil Tim Blake Nelson, záporáka Danny Huston, manželku hlavního hrdiny ztvárnila Piper Perabo a úloha prezidenta připadla Morganu Freemanovi. Jmenný list tedy čítá solidní herce, režisér Ric Roman Waugh ovšem hodně bojuje s rozpočtem, předvídatelností a průměrností scénáře, na kterém se podílel. Akční scény nejsou nikterak úchvatně natočené a už vůbec ne extra kreativní. Akční série tak zaznamenává povážlivě sestupnou tendenci, která omámí jen skalní příznivce naivních akčnáků. 5/10 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Při poradě viceprezidenta o vinících atentátu zazní, že zemřelo 18 tajných agentů. Při útoku na prezidenta ale zemřelo 35–40 osob. Je otázkou, zda všechny z nich byli tajnými agenty (policisté, piloti...), nebo se jedná o chybu ve filmu. (Tony-Z)
  • Film má jednu potitulkovou scénu. (DJMaroko)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama