Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Osobní strážce Mike Banning potřetí zachraňuje amerického prezidenta...a znovu je u toho Gerard Butler, kterému tato postava akčního hrdiny opravdu sedí. Scenář ala Uprchlík není sice ničím objevný, ale dobrá režie a herecká sestava to vytahují nad filmový průměr. Jedná se prostě o snímek pro chlapy a režisér Ric Roman Waugh to moc dobře ví. Celkově tedy solidní akční snímek - kvalitou těsně za první částí a jistě o dost lepší než druhý díl. Jen ať ten Gerard Butler zachraňuje dál:-o)). ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Před šesti lety začala nová akční série, která bavila a měla svoje kouzlo. Olympus byl skvělou esencí akčních filmů. Když v téhle "Diehardovské" sérii pokračovali do Londýna, tak to stále bylo velmi dobré akční pokračování. Mike Banning (Gerard Butler) je sympaťák a akce má spád. Nikdo nic víc nečeká a ani nechce. Ovšem Pád Anděla se nedostal ani u nás do kin. Po shlédnutí možná vím proč. On ten koncept velmi rychle zhasl. Zatímco jednička fungovala a dvojka se svezla na vlně jako podařený sequel, tak závěr trilogie vůbec nefunguje. Film je příliš dlouhý a už na začátku je Mike unavený. Hlášky taky zapomněl v jiné taktické vestě a kromě otočeného konceptu zrady se nic moc nedočkáme. Všichni víme jak to dopadne a tentokrát to už není takový zábava jako dvakrát předtím. Škoda, před lety jsem byl nadšený z nové akční značky. Teď už jsem rád, že tohle je poslední a další bych nezkoušel. Butler ať si střihne další akční sólovky, ale dalšího Mika Banninga už prosím ne. (60 %) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jsme lvi! '' --- No eh -- Co k tomu dodat... Nějak mně to nebralo. Freeman zase jako prezident of USA, proč ne... Butler už začíná vypadat dost páprdovsky a moc jsem mu ty jeho drsná gesta nevěřil. Ještě brutálnější co se týče dsnosti byla ultradrsná afroamerická agentka vedoucí vyšetřování Butlera. Spoiler - té mne naštěstí kontraktoři (respektive těch jejích drsných gest a obličejů) zbavili. Digitální efekty hrozné, útok na rybářský člunek prezidenta of USA docela ušel, stejně tak výlov okounů pomocí výbušnin, ale zničení Chicago Hope i s křídlem kolonoskopie a gastroenterologie bylo uděláno uboze a já čekál, že se mezi prchajícími od výbuchu objeví i Semir Gerkchan, který běh vždy zakončuje plavnou šipkou na die autobahn. Co zaujala byla budova, kde byl poslední boj. Z hlediska architektury opravdu nádhera a to myslím zcela vážně! Na závěr samozřejmě jako v každém akčním filmu dojde na souboj bossů na střeše mrakodrapu. Samozřejmě na férovku jak za paleolitu ! Co na tom, že barák po zpacifikování nepřátel je obsazenej a zajištěnej speciálníma jednotkama, střechu prostě vynechají aby si to kucí mohli mezi sebou řádně urovnat! Docela mně mrzí účast Nolteho. Roli dědouška, který chce zase chovat svoji vnučku v náručí si vyloženě nezasloužil. Kromě akce se ve filmu totiž řeší i rodinné problémy a dokonce i ty pracovní. Rada - Když makáte pro prezidenta of USA, neměli by jste mu lhát o skříplé plotýnce a braní brufenů! Co jsem si vzal z filmu asi jako tu nejhlavnější moudrost a ponaučení je , že je prezident of USA takovým taťkou nejen národa, ale i všech zaměstnanců. Poradí, promluví do duše a nakonec obejme. V rusku by možná došlo i na hudlana, ale tady mají USA stále ještě rezervy. I tak to krásně zahřálo. Takže dávám za tři drony, vlastně ne - srdíčka (a za mně tedy zklamání) ! * * * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Anděl padl a s ním i tahle série. Bohužel od chvíle kdy jsem viděl první trailery mi bylo jasné, že kvalitám perfektního prvního a obstojného druhého dílu se to nevyrovná. Zmatená rádoby složitá zápletka která se na konci ukáže být úplně stupidní a vyšumí do ztracena. I té akce je nějak míň než v předchozích dílech a je taková tuctová a nevýrazná. Nemluvě o tom, že efekty jsou díl od dílu slabší. Butler na to pořád má, ale obávám se, že největší pecky už má za sebou. Tady chyběl i Eckhardt a jeho souhra s ním. Slabé 3* a doufám poslední díl.50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

No do psí prdky! Čestnou cenu za nejnaspeedovanější, a vlastně dost možná i nejlepší akční film roku 2019 získává poslední díl (zatím) trilogie, kterou mám čím dál radši. Dvě hodiny mi to nedalo vydechnout, a rozhodně jsem nečekal, že se u tak nenápadnýho guilty plesure budu takhle královsky bavit. Je to pecka. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama