Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Mike opět nezklamal ... tentokrát to sice není tak velkolepé jako v prvních dvou filmech, ale i role uprchlíka/nepřítele státu Butlerovi nedělá moc velké problémy. Jako jo, ve scénáři je tolik demence jako ve většině korporátního senior managementu, ale mám za to, že ani jeden film ze série Shit has fallen si nehrál na žádné umění a logiku ... vždycky šlo o béčka, a mi to vždycky vyhovovalo. Jak jistě víte, tak tento film měl zatím vůbec nejnižší rozpočet, ale když to bouchá, vypadá to hezky, když se to střílí, vypadá to hezky, a když někoho Mike žabikuchuje, vypadá to hezky : ) Snad další filmy dostanou větší prachy (což by měli, když už jsou odklepnuty tři plus seriál), a Mike bude opět kuchat zmrdy ve větším měřítku jako dřív ! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PREZIDENT TRUMBULL LEŽÍ V KÓMATU A CELÝ VÁŠ TÝM JE PO SMRTI. AŽ NA VÁS...“ /// Ten úvod je zbytečně dlouhej… Určitě šlo říct jednodušejc, že Mike Banning bude muset zdrhat z „boudy“. Je to hloupý. Je to béčko. Gerard stárne. Režisér mohl bejt lepší…. Ovšem i tak je to poctivej akční film, se všema kladama (i záporama). Jen toho vtipu mohlo bejt kurva víc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem si přál potkat toho, kterej nenechá padnout Bílej dům. 2.) Nevím jak poděkovat tomu, co zachránil Londýn. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně by se vůbec nic nestalo, kdyby třetí dějství vůbec nevzniklo. Akční svět není po tomto akčňáku obohacen o novátorské a invenční pojetí. Vlastně se jedná o tuze obehraný koncept filmu osmdesátkového zabarvení, kdy je ohrožen prezidentský trůn, a nej(v)hodnější muž v okolí Bílého domu je hanebně očerněn z atentátu na respektovaného (černého) prezidenta. A tak po další dvě následující hodiny se bude náš hrdina snažit rozbít to spiknutí, zabrousíme do lesů za jeho zálesáckým tátou, prezident si dá šlofíka v kómatu a v akčním finálním zúčtování vybuchuje skoro všechno, co má nemocniční nálepku, načež Ministerstvo zdravotnictví čítá škody. Dobrá, Mike Banning, agent bez bázně a hany, zase jednou kryje záda hlavě státu. A Gerard Butler si stále nedá pokoj a znova nastupuje do akce, ačkoliv už dávno ztratil akční pel. Do toho přihodili Nicka Noltea coby jeho lehce maniakálního fotříka, agentku FBI si střihla až na záda obličejovým liftingem vytažená Jada Pinkett Smith, viceprezidenta ztělesnil Tim Blake Nelson, záporáka Danny Huston, manželku hlavního hrdiny ztvárnila Piper Perabo a úloha prezidenta připadla Morganu Freemanovi. Jmenný list tedy čítá solidní herce, režisér Ric Roman Waugh ovšem hodně bojuje s rozpočtem, předvídatelností a průměrností scénáře, na kterém se podílel. Akční scény nejsou nikterak úchvatně natočené a už vůbec ne extra kreativní. Akční série tak zaznamenává povážlivě sestupnou tendenci, která omámí jen skalní příznivce naivních akčnáků. 5/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Painmaker takes painkillers. Neohrožený bodyguard, suplující sukni prezidentských mám, nám začíná povážlivě chřadnout, ale na pár zabití to ještě bude stačit. Waugh zvolil nepatrně jiný směr s větším důrazem na postavy (vztah s houmlesem Noltem či kontraktorem Hustonem), nicméně čitelnost děje a nepříliš nápaditě natočená akce tuhle změnu spolehlivě otupují. Obsazení paní Smithové do role drsné agentky FBI byla stejná pitomost jako chtít po Mikeu Banningovi, aby poplival orla na prezidentské standartě.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednotka si vyslúžila kryštalický odpad, dvojka pokukovala po priemernom hodnotení, čiže išlo o drastický posun v kvalite, čiže išlo už len o normálny zlý film a trojka je už priemer. Takže ktorá séria môže o sebe tvrdiť, že sa každým dielom kvalitatívne zlepšuje? Dosť ale bolo irónie, producenti asi pochopili, že bez patetických a patriotických kecov a so zameraním na dej a povedzme že civilnejšiu akciu (to neberte úplne vážne) to bude skrátka lepšie a nemýlili sa. Scenár ale kopíruje už stokrát videné a záujem o film vznikol na základe značky a samozrejme hercov. Pozerateľné, iba málokedy trápne, ale na nejaké inovácie priestor nebol a ani nikoho nenapadlo, že by mal byť. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno