Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (555)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem to největší scenáristické dno s tím nejdementnějším příběhem, co si umíte představit. Ale na druhou stranu pro mě dosti velká guilty pleasure, u níž jsem se celou dobu velmi zvrhle bavil. Akce je sice většinou spíše rutinní a za efekty by někdo zasloužil pár facek. Celé to ale výborně odsýpá, mrtvoly a headshoty se kupí a Gerard Butler to svou urputností a suchýma hláškama zachraňuje, co to jen jde. A tou stupiditou, o níž imho často věděli i sami tvůrci, mě to prostě docela bavilo. Na správně oldchool jedničku se to ale samozřejmě nechytá. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem na tuhle šílenost koukal, jsem si říkal, jaké by to bylo, kdyby se v hlavní roli místo Gerarda Butlera objevil třeba Steven Seagal. A víte co? Možná by se mi to líbilo i víc. Takhle je Pád Londýna totální úlet, který hercům jako je Butler, Freeman nebo Eckhart není ani hodný. Režisér devastuje Londýn, nic nedává smysl, střelba neustále přichází odkudkoliv. To u akčňáku s podobnými herci prostě nechcete. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PĚT SVĚTOVÝCH LÍDRŮ JE MRTVÝCH, SPOLU SE STOVKAMI NEVINNÝCH CIVILISTŮ, PO ÚTOKU, KTERÝ ZDECIMOVAL VĚTŠINU PAMĚTIHODNOSTÍ V BRITSKÉM HLAVNÍM MĚSTĚ.…" /// Nejdůležitější chlápek na planetě (na Zemi, buď v klidu Putine…) je v Londýně. A s ním i nejlepší osobní ochránce (ale no tak Kevčo…)… což je klika, páč Pačuánci to maj fakt promakaný! Efektní (byť krátký) dojebání Londýna, honičky jak v péčku (nadoraz vole!) – tím chcu napsat, že to utíká jak Alfred Hinds z lochu. Že jsou tam píčoviny? Že to jako není možný? Ale děte…kolikrát jste zachraňovali prezidenta? (nebo se ho snažili sejmout?) A pak – BACHA SPOILER! - “prezident žije!“ No to je kurva překvápko! Vlastně není… A vo tom to je! „TAHLE VÁLKA NESKONČÍ!“ (a vo tom taky). Navíc to není ani tak debilně patosácký. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy nastal čas koupit parchantovi kevlarovou madraci. 2.) Nasrala mě kauza „Brady“ a chystám pomstu. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte od filmu akciu, výbuchy a boj s teroristami, tak toto je presne ten film, ktorý vám perfektne zapasuje a budete po dopozeraní spokojní. Gerard Butler tu funguje veľmi dobre a rozhodne je toto jeho tohtoročný lepší film narozdiel od Gods Of Egypt. Musím sa priznať, že pri sledovaní som sa celkom bavil a dočkal som sa presne toho čo som očakával, no jediné čo si myslím je, že neverím, že by teroristi boli schopní zorganizovať až takto rozsiahlu akciu do takýchto detailov, kde mali falošných policajtov, vojakov, zdravotníkov na svojich postoch, a že by sa to nejako nezistilo. Aspoň to je môj názor. Ale napriek tomu, že je to miestami trošku nereálne, tak človek od filmu nechce, aby bol realistický. Čaká len na to, čo už z filmov tohto žánru pozná, a aby to vyzeralo dobre. A v tomto film funguje a zvláda to dobre. Pozná svojich divákov a dáva im presne to, čo očakávajú. A za jedno zhliadnutie to podľa mňa stojí. Ak máte radi akčné filmy plný boja teroristov a výbuchov, tak si ho čeknite. Hodnotenie: B ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak nám to hapalo, že, pane Butlere. A s výměnou režiséra nám hapal i celý film. Na významný pohřeb britského premiéra se sjede celá řada předních světových státníků. Když se jedná o takovou jedinečnou událost, je vysoce pravděpodobné, že se na ni dostaví i arabští teroristé. A bez pozvánky. A v největším ohrožení je samozřejmě americký prezident. Ale ten má po svém boku to nejlepší jištění: ochranný štít jménem agent Mike Banning. Pokračování akčního thrilleru s nadsázkou absolutně neprospěla výměna režiséra. Nápaditého Antoina Fuqui vystřídal málo nápaditý a na jistotu režírující Babak Najafi. Film sice není úplně tak směšný jako jeho jméno, nicméně u mě hlavně převládal dojem, že je to unavené pokračování. Ve filmu jsou maximálně tak dvě strhující scény, jinak celkový děj ničím extra nestrhne. Mohutně propagovaný pád Londýna se smrskne na pár digitálně řítících se budov, pak už se hlavně jde do přestřelek s teroristy. Ve filmu je jedna (noční) bitka, víc z kontaktního boje ukázáno není. Teroristé i jejich hrozby jsou vykreslené (téměř) realisticky, což je celkem odvážné, vezme-li se v potaz fakt, že celý svět je kvůli terorismu v pohotovosti. 90 minut na akční film není zrovna mnoho, zvláště když je úvodní půlhodinka prohospodařená plácáním o ničem a nutným pohledem do agentova soukromí, v němž se těší s těhotnou manželkou na prvního potomka. Následně se to akčně rozjede, s příchodem první akce se to rozjede dobře, političtí představitelé umírají, Gerard Butler jde do akce. Do akce ve vylidněném Londýně. Kam se poděli lidé, to ví jen tvůrci, ale dobrá, sere Butlerův pes (žádného psa neměl, mě nic jiného nenapadlo), ale už nasere, že akce je nejenže málo strhující, ale celkově se nedostaví žádné emoce. Ty tedy padly víc než Londýn. Jedno z mála emočních vypětí představuje scéna, v níž má být sťata hlava amerického prezidenta. Záškodník se chopí mačety...a co myslíte, jak to asi dopadne. Stran hlášek je to hodně nulové, napočítal jsem dvě, plus scénu jak z grotesky. Auto s prezidentem stíhá "motorkářský" gang. Butler nařídí řidiči, aby přibrzdil. Maník na motorce to napere do zadní části vozu, odpadne, Butler procedí hlášku. Celý film nebaví tím cool akčním nátřeskem v R-kovém provedení, jak tomu bylo v prvním případě. Akční scény nejsou nápadité, strhující, film postupně upadá, i když si své akční tempo drží. Akce působí rutinně, nezáživně. I Butler je překvapivě nezáživný. Z pozice producenta měl angažovat rozhodně ostřílenějšího režiséra. Pokud chcete obětovat peníze za kino, můžete to risknout s tím, že žádný jiný akční film v dubnu do kin nedorazil. Výsledek svá očekávání nenaplnil. 60% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • K sestřelení vrtulníků byly použity protiletadlové přenosné raketové komplety FIM-92A Stinger. (funmaker)
  • Pôvodne mal mať film premiéru v októbri 2015, tá sa však presunula na marec 2016. (beso74)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama