Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U dvojky jsem glosoval konec, ovšem napůl zakulacený Butler si vybojoval úspěch i ve trojce a co více, Lionsgate odkleply další tři sequely a seriálové spin-offy! Neuvěřitelné, jak to ta Lví brána dělá, že vždycky do světa rozprodá práva a sama riskuje minimum, a evidentně to sype. Nicméně přijde mírný spoiler, ale zde to prostě musím zmínit. Jednička byla přiznaně béčková záležitost s propracovanou krvavou akcí a přinesla navrácenou slávu nepřemožitelnému Leonidovi. Od dvojky se ale posouváme hloubš a hloubš a tahle trojka už snad bude céčko (neumim si představit ty další sequely). Nejenom, že zde má okoukaného Dannyho Hustona v xté záporácké roli, ale i stylem se posouvá někam k posledním filmům Stevena Seagala. Cílovce to samozřejmě nevadí, tím spíše když rozpočet se stále tak nějak drží, aby triky nebyly výrazně nepovedené, ale co se týče námětu příběhu, už je to tak tak na hranici únosnosti. Další tři díly mě vyloženě děsí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $69,030,436║Tržby Celosvetovo $146,661,977▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,476,982║ Tržby za predaj DVD v USA $8,636,270║ Anjel zas padol na držku a zasa čisto béčkoví pád. Rovnako ako druhý diel, ani tretí moc vody nenamútil. Butler tu vypadá ako po infarkte, už ani nie je nejako zvlášť obratný. Akčná stránka taká skôr medziach, už toľko nepreháňa v likvidácii. Dejovo už len klasická rutina bez nápadu. Moc som si teda nemlsol. /50%/ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mike Banning tentokrát nechrání jen prezidenta, ale snaží se očistit i své jméno. Oproti dvěma předchozím dílům se film drží trochu při zemi. Bouchání a střílení je tu samozřejmě dost, ale působí to poněkud jednotvárně. Neprospívá ani předvídatelnost a kdyby Waugh vyložil karty na stůl hned na začátku, udělal by lépe. Zkreselný hlas v telefonu, o jehož identitě všichni vědí, by pak nepůsobil tak směšně. Ale koukat se na to dalo. Film si drží solidní tempo, akce, byť nenápaditá, má říz a Butler a spol. si své role užívají, takže celkově jsem docela spokojen. Tak snad za to Jada Pinkett Smith nebude chtít Oskara. 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

No do psí prdky! Čestnou cenu za nejnaspeedovanější, a vlastně dost možná i nejlepší akční film roku 2019 získává poslední díl (zatím) trilogie, kterou mám čím dál radši. Dvě hodiny mi to nedalo vydechnout, a rozhodně jsem nečekal, že se u tak nenápadnýho guilty plesure budu takhle královsky bavit. Je to pecka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PREZIDENT TRUMBULL LEŽÍ V KÓMATU A CELÝ VÁŠ TÝM JE PO SMRTI. AŽ NA VÁS...“ /// Ten úvod je zbytečně dlouhej… Určitě šlo říct jednodušejc, že Mike Banning bude muset zdrhat z „boudy“. Je to hloupý. Je to béčko. Gerard stárne. Režisér mohl bejt lepší…. Ovšem i tak je to poctivej akční film, se všema kladama (i záporama). Jen toho vtipu mohlo bejt kurva víc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem si přál potkat toho, kterej nenechá padnout Bílej dům. 2.) Nevím jak poděkovat tomu, co zachránil Londýn. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Výroba filmu meškala mesiace, aby sa Gerardovi Butlerovi (Mike Banning) umožnilo zotaviť sa zo zranení, ktoré utrpel pri páde z motorky. (chesterko)
  • Během rezignace v závěru filmu odloží Banning (Gerard Butler) svůj odznak na prezidentův stůl. V následující scéně, při níž prezident vstává z křesla, již odznak na stole není. V dalším záběru bere prezident odznak ze stolu do ruky. (Babinicz)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama