Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rád jednou za čas přivítám akční film z béčkových vod na poli kinematografie, jenže jak se říká......vše má své meze. Sice mám Gerarda Butlera v takových rolích rád, ale to jeho místy přestřelené herecké přehrávání mě dohánělo v mnoha momentech k šílenství. Příběh sází opět již na minimálně tisíckrát ohranou písničku, všechny zvraty se snaží diváka přesvědčit, jak je film důmyslný, ve výsledku si ale jen řeknete, že jste to už někde viděli a že vás to vlastně již tak nemůže překvapit. Po stránce herecké taktéž nemá film moc co nabídnout (kromě výtečného Nolteho, jehož pár minut na plátně bych osobně označil za ten nejvydařenější aspekt tohoto snímku), tudíž zbývalo jediné záchranné laso - akce. A ta mě také tolik nenadchla. Sice scénka v lese s tatíkem Nickem Noltem mě něčím zaujala, jenže ostatní přehršel digitálu mi tento pozitivní dojem zkazil, no a přemíru hollywoodský závěr už tomu nasadil jen pomyslnou korunku. Asi další díl popravdě nechci. za mě dávám 55 % ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Mike opět nezklamal ... tentokrát to sice není tak velkolepé jako v prvních dvou filmech, ale i role uprchlíka/nepřítele státu Butlerovi nedělá moc velké problémy. Jako jo, ve scénáři je tolik demence jako ve většině korporátního senior managementu, ale mám za to, že ani jeden film ze série Shit has fallen si nehrál na žádné umění a logiku ... vždycky šlo o béčka, a mi to vždycky vyhovovalo. Jak jistě víte, tak tento film měl zatím vůbec nejnižší rozpočet, ale když to bouchá, vypadá to hezky, když se to střílí, vypadá to hezky, a když někoho Mike žabikuchuje, vypadá to hezky : ) Snad další filmy dostanou větší prachy (což by měli, když už jsou odklepnuty tři plus seriál), a Mike bude opět kuchat zmrdy ve větším měřítku jako dřív ! ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Do třetice upadl Žérarovi anděl, a ať si místní vyhřáté homokliky ojížděčů pastelových elasťáků a zádumčivých rektálních filosofů melou, co chtějí, je to pořád dokonalé vinné potěšení a plnotučná jednoduchá staroškolská zábava. Kulkám odporný nezastavitelný agent Řiťler s maligně vyvinutým smyslem pro vlastenectví, čest, rodinné hovnoty a skautské přísahy se při ochraně prezidenta, ústavy, vlajky, vdov, sirotků a spravedlnosti pro všechny prostě neštítí vůbec ničeho, ani šlapat si na jazyk, a tak, když už mu upadl ten cherubín, rozpoutá peklo na zemi, aby po rotě zlotřilých ťamanů a pluku tenoristických hadrových hlav tentokráte již s povislým panděrem, stékajícím xichtem a artritidou vlastníma rukama nafiletoval armádu prohnilých žoldáků fuj fuj zkorumpovaného soukromého vojenského kokotraktora a spasil správňáckého čokoládového reformátora Morgana Obamu. Je to sice kapku lacinější, než když Žérarovi upadl foťák a posléze Londýn, avšak pořád ten starý dobrý slaboduchý svižný akční nářez s devadesátkovou patinou, a každý film, ve kterém zabijí nejodpornější a nejvypatlanější negroneherečku světa, Džádu Pičr Kovářovou (já toho Wilíka prostě nechápu, se svým šarmem a prachama mohl klidně píchat třeba i Bijonsé nebo Dósnovic Rozárku, a on to místo toho naboří do takové slizké megaobludy), si rozhodně nezaslouží méně než 4 hvězdy. No nic, nezbývá, než se těšit, co Žerárovi upadne příště, doufat, že to nebudou koule, chodítko, zubní protéza, Geriavit ani igelitka z Deadlandu a že před odchodem na bingo ještě stihne zachránit i Donýho Trumpetu ze spárů vražedného komanda nasraných mexických gastarbajtrů. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to kravina a slátanina, jako první dva předešlý díly. Ale pokud to člověk neřeší, tak se na to dá koukat. Tady ten díl se mi líbil nejvíc. Má jistý parádní momenty, který mě fakt dostali a kolikrát jsem se od srdce zasmál. :-D Nejlepší je zde Butlerův otec, scéna v lese je prostě pecka. Butler dostává z počátku řádně na prdel, což je taky fajn. Ale nakonec to všechno ustojí, vyřeší a umorduje až do zdárného konce, hlavní je, že prezident zase přežije... Jinak jsou zde věci, který jistě vedou lidi i k odpadu. Např mor dnešní doby: "prezident černoch, zlý běloch hlavní záporák, nekompromisní agentka - opět černoška" atd. ... Ještě že ten Butler je běloch a pořádnej alfa pure-male v nejlepším věku a nade všema vyčuhuje. Protože tak to prostě je, tak to pánbůh na světě zařídil ... ;-))) Ale prostě je to sranda, dobrá akce a já se bavil. Taky ubylo nekvalitních digi-efektů a jednu budovu asi fakt reálně srovnali se zemí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Při sledování prvních deseti minut je vám jasné, jak to všechno dopadne. Jde pouze o to, kolik Butler vykostí padouchů a jestli vybouchne jeden barák a nebo víc. Chválím osvěžení v podobě Nicka Nolteho aka táťky zálesáka a pár dobrých momentek, resp. dobrých akčních nápadů. Především pak úvodní scénu na řece a poslední souboj, který byl paradoxně asi nejvěrohodnější ze všech a také velmi krátký. Je nezáviděnihodné, že zbourání nemocnice vypadá superrealisticky a mraky ostatních sekvencí je čistokrevná fušeřina. Na jedno pokoukání pro fandy série, potažmo akčních filmů asi ještě OK, ale prosím po čtvrté ať už nic nepadá. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Během rezignace v závěru filmu odloží Banning (Gerard Butler) svůj odznak na prezidentův stůl. V následující scéně, při níž prezident vstává z křesla, již odznak na stole není. V dalším záběru bere prezident odznak ze stolu do ruky. (Babinicz)
  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)
  • Při poradě viceprezidenta o vinících atentátu zazní, že zemřelo 18 tajných agentů. Při útoku na prezidenta ale zemřelo 35–40 osob. Je otázkou, zda všechny z nich byli tajnými agenty (policisté, piloti...), nebo se jedná o chybu ve filmu. (Tony-Z)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama