Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (167)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Trnavský zahrál mamánka jak víno,bože takový chlapi sou uplně ubohý.No a mít takovou tchýni je snem každé ženušky:-))Hodně dobrá byla postelová scéna kdy Trnavský podvádí svoji choť se služkou Čvančarovou.trnavský se jen ohlíd kdo že je nachytal a pěkně číslo dokončil.Idiot pak vzal kytku a šel žádat o odpuštění,,chudák,asi moc rozumu nepobral.:-)No a Čvančarce to opět hodně seklo:-))) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Společný život s Hynkem (Martin Trnavský) si určitě Sylvie (Sandra Nováková) představovala úplně jinak. Jenže Hynek je až příliš citově vázán na svoji matku (Libuše Švormová), která naopak nesnese, že by jí nějaká cuchta měla připravit o milovaného synáčka. A tak se rozhodne udělat vše pro to, aby mladý vztah rozeštvala. Ale až pozdě jí dojde, že když jedna odejde, přijde jiná, mnohem horší... Ač se povětšinou k české televizní tvorbě stavím zády, u tohoto filmu jsem udělal výjimku. Kromě toho, že zde hrají dvě z mých oblíbených hereček (Sandra Nováková, Jitka Čvančarová), a že se děj odehrává v Brně, jde až o překvapivě zajímavý příběh. Celkový dobrý dojem z filmu mi trochu pokazil velmi rychlý konec - přes hodinu se něco rozehrává, aby se to během deseti minut stihlo všechno převrátit. Ale i tak chválím, a jen víc takovýchto počinů... ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Klasika na nedělní večer. Slušné herecké obsazení, jedna myšlenka, která je ale na utáhnutí celého filmu dost málo - o tom, že matka jedináčky coby tchyně dokáže udělat snaše ze života peklo, snad víme všichni. Synáček je navíc pěkný trouba, takže matinka se až tak moc nenadře. Snacha - no nevím, copak skutečně musí jen pokorně snášet vše, co jí osud v podobě tchyně připraví? A že by si fakt nebyla schopná alespoň vydupat klíče od domu? To snad ne. No a ten konec, ten je vlastně taky trochu sci-fi. Bylo to milé, ale čekala jsem víc. ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Původně jsem chtěl dát 4 hvězdičky, když jsem ale přemýšlel za co vlastně strhnout tu 1 * tak sem vlastně na nic extra nepřišel. Navíc má film celkem nízké hodnocení tak jsem dal rovnou 5. Bylo to až u českých filmů nezvykle vygradované, líbily se mi herecké výkony neherců i že se film vyvaroval nějakých přehnaných klišé nebo jiných nešvarů. Navíc celkem citlivě zvolenej konec bez nějakýho debilního natahovaní nebo snahy něco přehnaně a nuceně sdělit - byl přesně tam kde jsem si v duchu říkal a teď konec a prosím už nic... ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně se tento televizní film velmi líbil. „Souboj“ Sandry Novákové s Libuší Švormovou byl vypilován do největších podrobností. Příjemně mě překvapil herecký výkon Martina Trnavského, kterého jsem viděl hrát poprvé. Mnozí zde kritizují, že příběh je neuvěřitelný, vykonstruovaný… Já si však myslím, že to byl právě umělecký záměr vše maximálně vypíchnout. Mám zato, že by si z tohoto filmu měli rodiče vzít ponaučení! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)
  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno