Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Románovou předlohu jsem opravdu nečetla, ale zajímalo by mě, jesti bylo záměrem vytvořit z novomanželky postavu kladnou nebo zápornou. Pokud měla vzbuzovat lítost a sympatie, tak se to dle mého moc nezdařilo - vždyť to byla ženská, která neměla vůbec vlastní hlavu, rozum a ani trochu důvtipu! jediné, co na ní bylo pěkné, že měla nakonec soucit se starým člověkem. Celkově to byla spíš exhibice Švormové, neboť ani Trnavský nepředvedl nic extra. Zajímavé, možná poučené, ale průměrné. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na zasmání tam byla jedině hláška, ve které se vyskytuje název filmu a jinak to bylo prostě o sviňské nerudné tchýni, takže se divím, že na začátku nebyla informace o tom, že film je založen na skutečné události. Jinak je to takovej obyč film, kterej neurazí ani nepotěší a proč se nakonec spolu ty dvě skámošily, to jsem asi nepochopil... ()

Reklama

sandinista 

všechny recenze uživatele

Děj filmu hroznej. Každou chvíli jsem měl nutkání to přepnout, protože tohle se v realitě skutečně děje. A to mi je velmi proti srsti. Libuše Švormová - panovačná matka, které jde její role uvěřit; Jitka Čvančarová - klasicky hrozná (vrať se do Ordinace a už se nevracej); Sandra Nováková - sexy, ale nechá ve filmu na sobě dříví štípat; Martin Trnavský - dobrák, ale ve vleku matky. Potěšilo mě, že se to odehrává v Brně, kde jsem některá místa poznal. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Televizním snímkem dle předlohy nedávno tragicky zemřelé Simony Moniové byly zcela určitě nadšeny mnohé ženy feministického a „protitchýňovského“ smýšlení a ty, kterým byl tento příběh nahrávkou na smeč a které mohou se svými souputnicemi vrhat oheň a síru na celý mužský druh a jejich matky. Údajně příběh ze života. Myslím, že život s tchyní může být nepříjemný, ale tady tvůrci myslím až příliš tlačili na pilu a některé „vypjaté“ scény na mne začínaly působit spíše směšně a pokud by autoři zatlačili ještě o málo víc, mohl film sklouznout do povedené parodie. Když k tomu všemu připočtu , dle mého velice neodborného názoru, ne nijak oslnivé herecké výkony, (snad jen „tchyně“ paní Švormové snese lepší hodnocení), v jejichž projevech je až příliš afektu, nemůžu tento výtvor hodnotit lépe než jednou hvězdou. ()

Gagner 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mi připadá jako pokus o komedii, ale pak film pozvolně přejde do dramatu, které má celkem překvapující vyústění. Jediné co mi trošku vadilo, tak hudební podkreslení alá Ulice. Každopádně po začátku, kdy jsem to každou chvíli chtěl přepnout, jsem se nakonec příjemně bavil a dopracoval to ke konci, který se od českých slátanin poslední doby přeci jen trošku odlišuje :)) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)
  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)

Reklama

Reklama