Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu vůbec nevěřil (vzhledem k předchozí české zkušenosti s tímto formátem) a mé obavy se s příchodem toporného moderátora a občas velmi "českých" soutěžících ještě prohloubily, ale postupem času se to tak nějak usadilo, proselo a zahladilo a heleďmese koukejme, on je to nakonec vlastně docela regulerní Survivor.. Asi se z toho při součastném rozložení sil nestane série rovnající se svou kvalitou nejlepším sériím americké produkce, ale to je holt vzdycky sázka na nejistotu... Moderátor svůj projev časem sice kapku zlepšil, ale pořád je to plné přeřeků (které by šly snadno poupravit v postprodukci) a nejistoty (chápu, že je to velkej úkol, ale s tím se dalo počítat..) .. Pokud se série dotlačí ke konci s důstojností a nebo dokonce nějakým tím hezkým zvratem, jsem ochotný přihodit i čtvrtou hvězdu :) ()

Napp 

všechny recenze uživatele

Z obvyklých 15 dílů americké verze jich Nova vykouzlí pravděpodobně 100. Kmenová rada není totiž asi tak zajímavá jako soutěžící, co bez problémů od produkce dostávají pláštěnky. Ehm, nejdrsnější televizní show? A to ani nemluvím o moderátorovi, zajímalo by mě, kde toho vyhrabali. Nejkomičtější ovšem byla "zcela spontánní" první aliance. "Budeme si krýt záda? - Co z toho jako budu mít já?". Aneb Slunce seno se vypravilo na pláž... ()

Reklama

Torpid 

všechny recenze uživatele

Jako sociální experiment je to dost zajímavý. Druhá polovina soutěže může imitovat např. situaci v podniku, ve kterým se chystá propouštění. Takže i trocha poučení se nabízí. Zajímalo by mě jestli někde na internetu nejede přímej přenos 30 krys v uzavřeným kontejneru, to by ale bylo nemorální, protože ty krysy se do soutěže nepřihlásily dobrovolně. Jinak se jedná o dobrodružstvím a sportem trochu ozvláštněné šmírování lidí, vystavených do prostředí, které útočí na jejich nižží pudy. 2- 3 řady mohou být člověku přínosem, větším počtem si však ublížíte. Česká mutace pořadu je ve všech směrech o 2 lvl níže. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to dobře spíš kvůli tomu, že to je mnohonásobně lepší pokus než všechny předešlé české Survivory dohromady. Úkoly jsou original trademarkové Survivor disciplíny, které značka propůjčuje štábům z celého světa..ne žádné levné konstrukce z Barandova. Různé zamíchání trestů/odměn/ostrov vyhnanství taky dobrý pro děj. Soutěžící nejsou vybráni oproti předešlým pokusům jen prvoplánově jako totální kreténi a sedláci(což je českému reality formátu vlastní) Jedině nevím jak vybírali toho moderátora...asi fanoušek a kámoš producentů..Uvidíme jak to celé dopadne :) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

A máme tu další kopírku amerického/australského pořadu, tentokráte Survivora. Byl jsem zvědavý, jak se toho český štáb zhostí, samozřejmě kvalitativně to na svého "otce" v žádném případě nemá. Čeští Robinsoni josu celkem nesympatičtí a korunku tomu nasazuje naprosto necharismatický a neznámý moderátor. Jako když opravdu nebudu mít do čeho píchnout, tak asi nějaký díl zkouknu, nicméně pro fandy této série to musí být opravdu utrpení. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)
  • V první řadě Robinsonův ostrov měl být i kontroverzní YouTuber Psychopat Bejr (Aleš Bejr), ale ten se nemohl dostavit z důvodů zlomené nohy. (TheSlezy)
  • Robinsonův ostrov je v pořadí druhou českou verzí veleúspěšné show Kdo přežije (od r. 2000). Poprvé se soutěž objevila na obrazovkách Tv Prima pod názvem Trosečník (od r. 2006). Primácká verze u diváků propadla, kvůli čemuž vznikla jen jedna série. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama