Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

dan4815 

všechny recenze uživatele

Hovno... sorry jako. Tento formát v podání české produkce je zatraceni hodné. Výběr do finální sestavy hráčů je poněkud slabší, když pominu Radovana a starého kmeta Petra Bazgera, tak to stojí za vyliž anál. Postavy jsou nevýrazné a ukňourané, samotné soutěže jsou slabé a v podání našich trosečníků je to jenom nutná výplň stopáže, aby se tento seriál alespoň trochu přiblížil originální myšlence. Moderátor Ondra je mdlý, sám o sobě se mi zdá vtipný, ale k moderování na ostrově se nehodí. Ondru bych viděl v Milionářovi, a naopak Vašuta opět na tropickém ostrově, posledně jeho moderování v podobné show dopadlo katastrofálně, ale to spíše díky Primě. Alespoň se tam občas někomu něco stane, což mě zaplavuje hřejivým lidským pocitem. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Jako zarytý fanda Survivoru jsem si to nemohla nechat ujít. A víte co? Asi to i dokoukám. Na Americkou/Australskou verzi to rozhodně nemá, ale čekala jsem to mnohem horší. Nejvíc to potápí moderátor, který má emoční projev týden mrtvé ryby. "E-ma-má-míč, má-ma-me-le-ma-so"... asi tak pan Novotný zní. Mezi soutěžícími jsem překvapivě objevila i vcelku normální lidi. Čekala jsem 100% účast tupců (aby to jako bylo vtipný, nebo co) a ono jich je tam tak max 16. Pondělní epizody budou postrádat smysl, pokud budou kmenovky pouze ve středečních. Obecně mi uniká smysl toho inovovaného konceptu 2 epizody/týden - 44 dní. Ale jsme Češi, tak asi dojíme co to dá. Ještě jsem zvědavá jak si v budoucích epizodách poradí s ukrytými imunitami, individuálními soutěžemi a obecně jak ta hra bude vypadat po sloučení. Obávám se, že to bude postrádat šťávu. Navíc nevěřím Čechům, když přijde na taktizování. Už jen konverzace v druhém díle ("budeme si krýt záda?" - "A proč bych to dělala?") mě přesvědčila, že to asi nebude to pravé ořechové. Neuvěřitelně otravné je mrtvolné ticho během hlasování, žádné emoce (ze strany moderátora) během kmenovky (nebo vlastně nikdy) a absolutně žádné nadšení (ani předstírané) ze strany soutěžících. Vždy když v USA odhalí sošku imunity, nebo řeknou co bude za odměnu, div tam neskáčou radostí a nestřílejí ohňostroje. Tady nic. Je to takové leklé a bez chuti. 2* EDIT PO SLOUČENÍ: Ehm, dočkáme se ještě někdy kmenovky? :D ()

Reklama

Jimmy15 odpad!

všechny recenze uživatele

To je ale sračka. Mimo to, že tam chybí napětí, akce, konflikty apod., ale taky co bychom chtěli od české napodobeniny Survivlu. Česká produkce nejen, že prakticky opsala celou formu, scénář a nápad od amerického originálu, ani obsazení soutěžícími se moc nepovedlo. Vedle finančního poradce skáče kosmetička, ajznboňák a vypatlaná Plejmejt. Čekal jsem jen na chvíli, kdy ti soutěžící řeknou „Ahoj Jeffe“, jak je to totožné. Prostě Nova posrala všechno, co se dalo. Pamatuju si, že tak před 10 lety bylo něco podobného s Vašutem. Nejspíš to nemělo taky valný úspěch a všichni jsou rádi, že se na to úspěšně zapomnělo a přesně to, čekám i od tohoto. Ale jak jsem psal, nejvíc mě VYSÍRÁ to, že je úplně stejný, nepřišli s ničím novým, čekaj, že se se asi fakt přiblížej Survivlu. A ten moderátor, nikdo ho nezná, je nudnej, jeho monotónní uvádění je taky o hovně. No nic, stačilo vidět dva díly a měl jsem zkaženej celej den. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu vůbec nevěřil (vzhledem k předchozí české zkušenosti s tímto formátem) a mé obavy se s příchodem toporného moderátora a občas velmi "českých" soutěžících ještě prohloubily, ale postupem času se to tak nějak usadilo, proselo a zahladilo a heleďmese koukejme, on je to nakonec vlastně docela regulerní Survivor.. Asi se z toho při součastném rozložení sil nestane série rovnající se svou kvalitou nejlepším sériím americké produkce, ale to je holt vzdycky sázka na nejistotu... Moderátor svůj projev časem sice kapku zlepšil, ale pořád je to plné přeřeků (které by šly snadno poupravit v postprodukci) a nejistoty (chápu, že je to velkej úkol, ale s tím se dalo počítat..) .. Pokud se série dotlačí ke konci s důstojností a nebo dokonce nějakým tím hezkým zvratem, jsem ochotný přihodit i čtvrtou hvězdu :) ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se toho obával, protože Survivor sleduju už cca 10 let a viděl jsem všechny řady. Výsledek ale velmi mile překvapil. Je to skvěle natočené, casting se povedl na výbornou, soutěže jsou napínavé. Jediným slabým článkem je moderátor, což se ale ještě může změnit. Místní pozéři tomuhle pořadu nandají odpady, aby si dokázali, jací jsou intelektuálové, místo aby se pořadu prostě vyhnuli, když je nezajímá. Proto nakonec dávám plný počet. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • V první řadě Robinsonův ostrov měl být i kontroverzní YouTuber Psychopat Bejr (Aleš Bejr), ale ten se nemohl dostavit z důvodů zlomené nohy. (TheSlezy)
  • Když byla soutěžící Petra Palusková v nemocnici, mohla se později vrátit do hry. Předtím soutěžící Kateřina Šuriaková odešla ze zdravotních důvodů a definitivně skončila. (Zix.)

Reklama

Reklama