Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedenáctiletá Faith se s pomocí kouzel ptá na jméno svého osudového muže. Postupně se objevují písmena, která dají dohromady jméno: Damon Bradley. Stejné jméno jí o později potvrdí věštkyně na pouti… O patnáct let později je Faith učitelkou a chystá se  její svatba s lékařem Dwaynem. Právě když si Faith v přítomnosti své budoucí švagrové kate zkouší šaty, volá bývalý spolužák jejího budoucího manžela – Damon Bradley…. Faith ani minutu neváhá a ve svatebních šatech odjíždí na letiště, odkud má Damon za chvíli odletět do Benátek. Z letiště volá Kate, aby jí přivezla pas a pár drobností, a Kate se rozhodne odletět s ní – její manželství s Larrym poslední dobou není nejšťastnější. Obě mladé ženy se ocitnou v Benátkách a Faith hledá Damona. Při tom náhodou narazí na jiného muže, který v ní okamžitě pozná ženu svého života. Když mu Faith řekne, koho hledá, prohlásí, že on je Damon Bradley. Faith je v sedmém nebi… Ovšem jen do chvíle, kdy jí mladík svěří, že se jmenuje Peter a za Damona se jen vydával, protože ji miluje. Rozzlobená Faith se chystá odletět domů. I Kate si mezitím našla kavalíra, Itala jménem Giovanni, který ji provází po městě a ukazuje památky. Těsně před odletem přichází Peter se zprávou: našel skutečného Damona, ale je třeba za ním odletět do Postiana, kde se nyní nachází. A tak Faith, Kate, Peter a Giovanni společně odjíždějí. Jenže jejich hledání a překvapením ještě zdaleka není konec… (TV Prima)

(více)

Recenze (135)

lake-lake 

všechny recenze uživatele

Milé, romantické, a přesto ze života. Dát přednost nudnému, ale zajištěnému doktorovi, anebo letět vstříc neznámému a nejistému Osudu? Z hereckých výkonů je třeba zmínit hlavní roli, kterou s přehledem zahrála itálie. Dojemný je příběh Kate (Bonnie Hunt) - od manželské krize ke krásnému italskému procitnutí. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. jako úplný mlaďoch a převážná část záběrů je na střed Říma a ono je to tam vlastně skoro pořád stejné. 50% ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Robert Douny Junyjor ještě před tím než se z něj stal jeden z adeptů na prdel Stana Lee. Když se někdo jmenuje faith (osud) - jak příhodné - bylo by k..rva divný, kdyby na osud nevěřila. Její jméno je ta nejtrapnější ex-machina, kterou jsem kdy viděl a to jsem započítal i všech sedm dílů Heryho Potra. Na druhou stranu je to celkem sranda. Celkem. Chvílema. 2* ()

Santek 

všechny recenze uživatele

Nebudu zde vykládat o hercích, režii nebo italském prostředí. To bylo perfektní a není k tomu co dodat. Já jen chci říct, že tohle je uvěřitelná decentní romantika jak se patří. V tomhle případě nechápu jak se to může někomu nelíbit. A divím se že je tu jen 193 hodnocení. Tenhle film na mně dost zapůsobil a vždycky jsem si ho pamatoval. Ještě zajímavější je, že v roce ve kterém film vznikl jsem v Itálii byl a jednu romanci jsem tam zažil :-) Ovšem ta moje nedopadal dobře. Tenhle film doporučuji spíš lidem, kteří ještě v životě tu pravou lásku nenalezli. Myslím že dokáže dát velkou dávku naděje a potěšit zlomené srdce. ()

diwoshka 

všechny recenze uživatele

Tak to je asi ten nejromantičtější film. Faith uteče těsně před svatbou hledat svou spřízněnou duši až do Itálie a skutečně se jí to podaří. Tenhle film samozřejmě není žádné umělecké dílo, ale za tu atmosféru dávám 5*. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Prvé scénky s Marisou Tomei sú trochu krkolomné, ani nie jej vinou, ale skôr vinou scenáristov. Ale akonáhle sa na scéne objaví môj obľúbenec Downey, naberie to tie správne grády. Chémia medzi nimi funguje výborne je to skrátka presné také, aké to ma byť. Hlavná hrdinka je krásna zasnená romantička, hlavný hrdina sympatický a charizmatický romantik. To, čo scenáristi zle riešili v úvode, si zase odpracovali niekoľkými zvratmi v poslednej polhodinke, plus tie exteriéry v Talianskych mestách sú úžasné. Celková spokojnosť. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Mohlo to dopadnout jinak? Vynikající režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Pod vlivem úplňku - žánrové etalony) se po krátkém brouzdání ve vážnějších vodách opět vrací k romantickým filmům, aby natočil jeden z nejklasičtějších příběhů svého žánru, který ani po třiceti letech neztrácí na svém kouzlu.. Magické spojení hereckého páru, které spolu chodilo i ve skutečnosti, dalo dar okusit jejich chemii na plátně. Dávno předtím než se oba shledali u MCU, ještě dávno před všemi osobními problémy Roberta Downeyho... Faith má před svatbou, a jak tomu bývá obzvlášť ve filmech zvykem, je na pochybách, a proto využije náhodného znamení pro šanci najít svoji životní lásku, kterou jí v dětství vysnila dětská hra a věštkyně - Damona Bradleyho. Vyráží tak na pouť až do Itálie, aby spatřila svého předpovězeného a přesvědčila se není jejím vyvoleným.. A když už ztrácí naději objeví se na poslední chvíli Robert Downey, že on je Damon Bradley... Samotné ústřední duo je skvostné, až možná i sen, který jsem vždy měl - vidět půvabnou Marisu Tomei a Roba v něčem podobném. Dokonale přirozená chemie s jiskřivě osobitými hereckými projevy, které na procházce skutečnou Itálií snadno uhranou. A přes všechny úmyslné i nepřiznané odkazy na starou klasiku Prázdniny v Římě, je tohle italské velkoměsto zase jednou mekkou láskyplného vztahu.. Naivní, překrásné a v závěru s tak správným žánrovým klišé! Líbezná žánrová podívaná.. 75% ()

Martiiiiinka 

všechny recenze uživatele

Sákryš, tak i navzdory účasti mého milovaného Roberta Downeyho u mě není tento film nic jiného, než obyčejný průměr. Těžko říct, čím to - film má všechny atributy běžné romantické komedie. No... možná právě proto se mu nedaří nijak zásadně vybočit. Downey je ovšem skvělý (a koneckonců, kde ne) Marisa Tomei mě taky vcelku bavila a docela dobré byly i vedlejší postavy. Takže trochu lepší tři. ()

Skretule 

všechny recenze uživatele

Už sama představa romantického filmu je pro mě kýčovitá....ale vyhnat všechny trapné momenty do takového extrému je až příliš. A zvlášť chování hlavní hrdinky, která je jako malý fracek který si nutně chce odnést jakoukoliv prkotinu z poutě a svým vřískáním dohání své rodiče k šílenství. ()

Mr. Movie 

všechny recenze uživatele

WOW - to byl konec. Potlesk v letadle neměl chybu a v podststě odrážel celý film. Nelogičnoustí bylo i na romantický film habaděj. Jen koncem si divák může být jistý. ()

Devilskitten 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době romantická komedie, která je něčím originální. Povedený film u kterého jistě každý stráví příjemný večer. Výborný námět, skvělé herecké obsazení, dobře natočený film. ()

sonule36 

všechny recenze uživatele

Krásná romantická komedie s originální zápletkou, která je velice promyšlená, vtipná a hlavně neotřelá. Robert Downey Jr. nepřekvapil svým osobitým šarmem a charakterem, tato role mu neskutečně padne! Musím podoktnout, že začátek filmu byl docela nudný a nezajímavý, ale díky pátrání po Damonu v Benátkách dostává určitou sílu, zvědavost a napětí. Jinak skvělá "chemická reakce", jako z pohádky! Supr :) ()

Reklama

Reklama