Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po Offredině kamarádce Ofglen se slehla zem. Offred netuší, že Ofglen byla násilně odvedena tajnými složkami republiky Gileádu. Před soudem bez obhajoby se následně dočká krutého rozsudku coby „zrádkyně pohlaví“. Zatímco neplodná služebná Marta, s níž měla mít Ofglen milostný poměr, je pověšena, plodná Ofglen je odsouzena k záhadnému Vykoupení. Offred se mezitím těší jistým výsadám v domě Velitele Waterforda, jelikož panuje přesvědčení, že oplodnění Velitelem bylo úspěšné. Rozptýlení však nebude mít dlouhého trvání. Offred čeká mučivý výslech… (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

kocik1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že v totalitě, která je založená na odsuzování žen, které nemohou mít děti, jsou šikanovány právě ty, které je mít mohou, bych ještě překousla. Nakonec o tom, totalita je, šikanovat ty, co jsou inteligentnější, morálně lepší nebo třeba schopné donosit dítě. Ale to, že si ta lepší část populace nevšimla, co se kolem ní děje (viz prostřihy do minulosti a "překvapení", že ženy končí jen tak v práci a přitom přizpůsobení se vyhazovu jako ovce), to je pro mě nepředstavitelné. Sakra, snad aspoň koutkem oka vidím, co se ve společnosti kolem mě děje a nekoukám jak kdyby zčistapána přilítli Marťani. Zkrátka a dobře, když chci vidět totalitu, pustím si něco z padesátých, sedmdesátých nebo osmdesátých let, něco od nás, z Ruska nebo třeba z Kuby...., ale rozhodně ne tenhle nepropracovaný nedomyšlený nesmysl. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přečetl jsem si již dopředu v nic neprozrazujících recenzích, že množství flashbacků dělá první sérii méně pozoruhodnou než je posléze ta druhá, já ale náhledy do klasického života před Služebnicemi, Veliteli a dalšími dost cením, protože potřebuju znát každý detail. Už jen proto, abych mohl jednou být třeba s díly i stoprocentně spokojen. ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Now I'm awake to the world. I was asleep before. That's how we let it happen. When they slaughtered Congress, we didn't wake up. When they blamed terrorists and suspended the Constitution, we didn't wake up then either. They said it would be temporary. Nothing changes instantaneously. In a gradually heating bathtub, you'd be boiled to death before you knew it." ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještěže nejsem šovinista, jinak už by tu odpady svištěly! Předchozí dvě epizody byly feminismem ovlivněny jen lehce, ale třetí díl jím byl přímo prosáklý. Naštěstí jsem realista, takže si uvědomuji, že konzervativní kongresmani by podobné zákony velmi rádi odhlasovali již zítra, takže proč ne, jen do nich. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Můžu ti říct tajemství? Můžu si dělat, co chci!“ Nejenže se dozvídáme víc z toho, jak tahle společnost funguje, ale podstatně víc se dostáváme do „minulosti“, prostě do doby, která tomuhle všemu předcházela. Pořád mi ale chybí koření. Zatímco Offred je v centru zájmu své paní, protože je možná těhotná, zjišťujeme, kam a proč vzali Ofglen. Nakonec ovšem zmrzlina nebude. Každopádně víc emocí, prosím! ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama