Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černobílý stylizovaný snímek vypráví příběh dělnické vzpoury v západopolské Poznani v červnu roku 1956. Povstání sledujeme z perspektivy dvou desetiletých chlapců, které zvědavost vrhá doprostřed chaosu revolučních událostí. (Letní filmová škola)

Recenze (4)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Dva asi desetiletí chlapci se účastní dělnické vzpoury, která je hodně krvavá. Překvapilo mě, že v roce 1956, v Polsku, používali komunisté proti svým spoluobčanům granáty a tanky. Ostrými se střílelo docela běžně, stačilo stát za oknem a člověk mohl být zasažen. Ve filmu je vidět taky občas davová hysterie, kdy dav ušlape člověka, který se mu znelíbí. Stačí opravdu málo a člověk se nepohodlným stane. Nakonec skoro bojuje každý s každým a střílí se taky na kohokoli. Někdo možná řekne - revoluce, to je bezva - ale po shlédnutí tohoto filmu si to už nemyslím. Revoluce je především chaos a krveprolití. ()

Paradax 

všechny recenze uživatele

Nepříliš častý pohled dětí na politické události. Dobře natočené drama o jakési jednodenní polské "revoluci", kdy si nikdo nemůže být jistý, kdo je s kým a zda se dožije večera. Snímek přibližuje u nás ne až tolik známé události v Polsku v roce 1956. ()

Reklama

moorks 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je rekonstrukcí událostí z Poznaně roku 1956, kdy došlo ke krvavému střetnutí mezi policií a protestujícími dělníky, kteří požadovali lepší mzdy a podmínky za odvedenou práci a nechtěli se vzdát... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hladove nepokoje z roku 1956 v Polskej Poznani sledujeme z uhla pohladu dvoch mladych chlapcov. Tento film je cierno -biely, oplati sa ho vidiet - vidno, ako rychhlo Poliaci premenili rozbitu rozbombardovanu krajinu na celkom slusny priemer. Samozrejme, priemer v ramci byvaleho Sovietskeho Bloku, na bohaty Zapad Polska Ludova REpublika stale nestihala a nestacila : 70 % ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama