Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Už je to síce slabšie, ale deduško Lang má stále dosť energie na to, aby sa vysporiadal s týpkami, ktorí chcú jeho "rodine" ublížiť....alebo je to naopak? Priznám sa očakával som trocha viac brutality (zopár vrážd bolo mimo záber čo je pri ratingu 18+ nepochopiteľné) a ani jumpscary už neboli také nečakané ako v jednotke. Navyše záver ma celkom sklamal, nechcem spoilerovať ale prípadnej trojky sa už zrejme nedočkáme čo je celkom škoda lebo by som nemal problém dať to celé znova. Je to medzi tromi a štyrmi hviezdami ale Lang ma fakt bavil takže sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se musel rozhodovat mezi 3 a 4 hvězdami. Jednička je rozhodně lepší. Stephen Lang tu vlastně hraje to samé, akorát se z útočníka stal zachráncem. Odehrává se to o osm let později v jiném domě. Stephen má v opatrovnictví malou holku a tvrdí, že je její otec. Snaží se ji chránit a trénovat v přežití. Vše se změní, když si pro ni přijde její skutečný otec se svými kamarády z armády. I přesto, že to jsou ostří hoši, Stephenovi nedělá žádný problém je jednoho po druhém vyřídit. A tady to trochu naráží. Všechny ta zajímavé scény z 1 už tu proste nefungují, je prostě až moc dobrý. Pár smrtí je ale povedených. Nakonec se tu objeví dost zajímavý zvrat, čímž film nabere trochu jiný směr. Stejně je každému jasné, jak to skončí... "Teď uvidíš, co vidím já." ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Smrt ve tmě byl slušný a originální horor, který mě nijak nestrhnul, ale komerčně uspěl. Pokračování jsem považoval za naprosto zbytečný film, ale překvapivě se nejedná o film špatný. Hlavní hrdina je tentokrát za "dobráka" a musí bojovat s agresory, kteří se rozhodli unést mu dceru. Úvod je překvapivě velice dobrý a prvotní naháněčna/schovávaná v domě je skvěle natočená a napínavá. Poté přijde menší zvrat a film se posune o dům dál a stejně tak i napětí a příběh. Ke konci mi to přišlo až zbytečně uspěchané a raději bych si vychutnával krvavou likvidaci protivníku postupně, než prakticky všechny vybít během minuty v jedné místnosti. I tak se však jedná o překvapivě slušný film, který změnil žánr a neurazí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jednička byla překvapivá a zajímavá. Dvojka je jenom morbidně zábavná. Nejlepší na filmu je casting a imidž bandy ultra šmejdských záporáků. Na jejich umírání se vysloveně těšíte. Pointa “kdo je kdo a oč mu jde” je rafinovaně (a povedeně) skrývaná, ale po odkrytí působí rozpačitě, je přitažená za vlasy. Brutalita uvolňující nenávist enormní, jakoby se nám zde rodil nový subžáner “viothriller” (violent thriller). Schopnosti slepého strejdy v novém prostředí pro alespoň trochu přemýšlejícího diváka úsměvně metafyzické. Ale taky dostane na frak, tak proč se nad tím pozastavovat, že? Bizardní je na filmu snaha a relativizaci hranic mezy dobrem a zlem, bohužel laciným béčkovým způsobem. **1/2 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V jedničce se ještě daly slepcovy schopnosti přijmout, ale tady už působí skoro jako Daredevil. Ale na druhou stranu proč ne? Jo to našláplé, krvavé a Langovy to zlého bastarda bezvýhradně žeru. Jestli se ovšem něco povedlo dokonale, tak je to sestava záporáků. Tahle partička byla složená z té nejnižší moráolní spodiny přičemž vrchol jejich dna přišel cca v posledních dvaceti minutách. To mě fakt překvapilo. Kvalit prvního dílu film sice nedosahuje, ale jako lehce přitroublé béčko funguje na jedničku. 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)

Reklama

Reklama