Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $30,673,128║ Tržby Celosvetovo $45,273,128▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Po výbornej dusnej prvej časti, takýto stŕmhlaví pád dole u tohto ako že pokračovania. V každom ohľade zbytočne prestrelené, klíšové až to bolí. A to samotná kostra príbehu ani nebola až tak zlá ale to prevedenie, bolesť dopozerať, zbytočnosť.   /40%/ ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky, tentokrát rozhodně nešlo o hororové překvapení roku, ale neváhal bych alespoň udělil cenu rodičů roku. Ke kvalitám: Vzhledem k velkým úspěchům prvního filmu šlo jednoznačně o něco, co jsem již dlouhou dobu s nadšením vyhlížel a nemohl se dočkat. Vysledek však považuji za pouhý lepší průměr. Což je s originálem zcela nesrovnatelný a trochu smutný výsledek. Dalo se to očekávat, jelikož dvojka málokdy slaví větší úspěchy. Já jsem však v tomto případě spokojený i s tímto výsledkem. Tentokrát se role obrátily a divák naopak spíše soucítí s hororovým bubákem. Jediné co bych vytkl je, jak si proboha vysvětlit návaznost s jedničkou? Prostě to nedává žádný smysl. Jakoby si scénáristé vycucali z prstu nový paralerní vesmír s hodnější verzí onoho samotářského zvrhlíka. Také příliš nesouhlasím se štítkem krimi, jelikož z tohoto žánru zde není vůbec nic. Jedná se spíše o akční thriller, přičemž i ten horor je zde velice diskutabilní.  Nuž, ale dobrá. Je to natočené solidně s velkou dávkou brutality i akčních scén a já hodnotím 71%. PS: Stále nejsem rozhodnut, jestli jsou to více tři nebo čtyři hvězdy. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vitální slepý děd s neomylnými instinkty,  nevídanou mobilitou a zabijáckým umem, který předvede vždy v době, kdy nemá návštěvní dny, (scenáristicky) dodýchal. A nyní na něj přišly i otcovské pudy. Fede Alvarez ho po pěti letech, a osm let od posledních  temných událostí, opětovně vzkřísil, nadopoval kloubním kolagenem a povolal, aby provětral kutilské náčiní na nezvané hosty. A když mu unesou jeho oblíbenou holčičku, musí nutně vytáhnout paty ze svého doupěte. Stephen Lang si je dobře vědom, že na stará kolena přišla jeho životní role, kterou si patřičně hýčká, však je také jedním z producentů filmu, a stejně jako v jedničce se mu daří zaujmout hlavní diváckou pozici. Omladinu z předešlé krvavé návštěvy střídá banda zločineckých typů, se kterou se není radno pustit do křížku. Došlo k prohození pozic na tvůrčích postech: Alvarez se už nějakou dobu filmové režii nevěnuje a přepustil svoji režijní stoličku Rodo Sayaguesovi, scenáristovi prvního dějství. Pro něj se jedná o filmový debut, který má všechny atributy i neduhy druhých pokračování. Moment překvapení, tolik přítomný v jedničce, se v podstatě vytratil. Rovněž atmosféra ustoupila akčním rejdům. Brutalita stále hraje prim, i když několik zabití se odehraje mimo záběr. Stále je to příjemně špinavé, místy hororově hutné a dokonce se dějství neomezí jen na stařešinův příbytek. Ocitneme se v zaplivaném hotelu, v němž se mírně promrhal potenciál zabíjení v netradičních kulisách, ovšem i tak by některé záběry neměli vidět citliví jedinci, zvláště pokud jim vadí, když oční bulvy "opustí" oční důlky. Dvojka dominuje v akci a tempu, rychle uteče a Stephen Lang perlí ostošest. Tak proč se s ním nevydat na (noční) vražedné manévry i podruhé. 8/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pokračovania úspešných filmov len málokedy dopadnú dobre. Snáď jediný neomylný je v tomto režisér J. Cameron. Smrť v tme určite môžeme považovať za úspešný i pomerne kvalitný film. Jeho pokračovanie na prvý diel nijako nenadväzuje , dá sa pozerať samostatne a príbeh , ktorého sme svedkami by sa mohol odohrávať kľudne pred i po prvom diely. Dozvieme sa viac o postave slepého mariňáka, dej je dosť podobný, ale nie zas tak napínavý. Za brutálnejší a krvavejší ho s určitosťou môžeme označiť, rovnako je tu mnoho temných scén. Potešila ma slušná kopa magorov, ktorým všetci prajeme smrť, takže v tomto smere film klape. Výsledok svojho predchodcu neprekonal, ale je pomerne dôstojným pokračovaním. Kiež by každé pokračovanie dopadlo aspoň takto. 60%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Byť toto pokračování ani zdaleka nedosahuje takových kvalit jako první díl, tak i přesto je zde nabíledni poznamenat, že  Don't Breathe 2 nabídne nenáročnou atmosférickou podívanou s několika velkolepými hororovými momenty. Jako ponurá jednohubka na volný večer tedy tento snímek funguje v rámci svých možností opravdu vydařeně, takže touto volbou určitě chybu neuděláte. Dobrá práce! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama