Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Slepý drsňák Stephen Lang se od minula polepšil a teď kope za ty hodné. A musí umlátit, udusit, rozsekat a jinak pomordovat partu obchodníků s drogami, kteří unesli dívku, na níž mu záleží… Dvojka Smrti ve tmě má menší ambice než první díl a v základu jde o poměrně působivý, atmosférický a krvavý slasher s nečekaně nepříjemnou atmosférou. Ale nic víc. Pokud vám to stačí, budete spokojeni, protože debutující režisér Rodo Sayagues má řemeslo zvládnuté. Jakékoliv větší ambice však očividně nikdo na place neměl. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Sequel, o který doslova nikdo nestál, ale když byl oznámen, vlastně jsme se všichni těšili, protože jednička byla absolutní pecka příjemně oživující žánr, která dokázala originálně zabavit. To se o druhém díle ale říct nedá. První půlka šlape jak hodinky a přes neustálou nálož akce divák nestíhá koukat na čas a nenudí se, ale jakmile se pokračuje do druhé poloviny filmu, už to začíná drhnout. V mezičase, kdy se zde až moc řeší příběh, si divák uvědomí, jak moc mnoho věcí vlastně nedává vůbec smysl, mnohdy jsou až za hranou reality a závěrečná akce film nijak nezachraňuje, jelikož se po vydařených mlátičkách v první půlce už nevyšplhala na jejich úroveň. Stephen Lang je na svůj věk pořád drsný borec, hlavní dějová linie není špatná, vraždy jsou na jednu stranu někdy dost povedené a krvavé, ale jindy zase kontrastně strašně sterilní a mimo záběr, čemuž moc nerozumím... Dobrým krokem filmu bylo taky postavit válečného veterána do role anti-hrdiny, kdy v prvním díle jsme jej chtěli mrtvého, ale zde jsme mu víceméně fandili, a to i přesto, že jsme se dozvěděli pár nepříjemných věcí z jeho minulosti. Suma sumárum neurážející akční mordovačka, od které jsme sice čekali víc a pro fanoušky jedničky je to spíše krok zpět, ale na zabití večera je to více než dostačující záležitost. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Ve tmě smrt... ve mě zmrd. Brouká si tatík nepravý, zmrda jen smrtka napraví. A máma fetka přizvukuje, po srdci pracky natahuje." Cha. Na CSFD jen 62%, co dodat... Mým hejterům: Slepí jste a slepí zůstanete. Jak slepá koťátka, čerstvě narozená a žalostně mňoukající v režném pytli, cestou k řece. Nepoznali byste rodinnou romantiku a pravou otcovskou lásku, ani kdyby vás majznula mačetou mezi oči. Olysalého dědka  na vás! :-)) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka je určite lepšia, ale ani dvojka mi neprišla zlá. Predovšetkým to už nie je tak atmosférická záležitosť, s ktorej tuhne krv v žilách. Je to viac akčnejšie a zmenil sa aj príbeh a viac menej aj hlavný hrdina. Znova sa tu stretajú len zlí proti ešte horším, no tento krát fandíme tomu, ktorého sme chceli v prvom diely zabiť. Stephne Lang je opäť v úlohe drsného zabíjačského slepca výborný, aj keď ho tento krát nabalili poriadnou dávkou nesmrteľnosti. Príbeh tiež ma čo ponúknuť a nejedná sa len o náhodne prepadnutie. Tvorcovia (Raimi ako producent, Alvarez a Sayagues znova vymysleli príbeh) ostali viac menej rovnaký, akurát si tento krát Sayagues vymenil pozíciu režiséra s Alvarezom a možno aj preto to nie je vôbec zlé. P.S.: za titulkami vás čaká ešte jedna scéna. 70% - 3* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednička vydělala slušné peníze, takže se Slepec znovu vrací na scénu. Vycucat smysluplný příběh, je samozřejmě porod, takže zde místo bandy sympatických zlodějů, skupinku jinou, která chce uloupit Slepci něco co je pro něj mnohem cennější než peníze. Spousta zvratů, málo krve, málo vyobrazené násilí. Tohle by klidně mohlo mít přístupnost od 13. Co je ovšem hlavní, je slabé tempo a špatní herci. Suma sumárum, naproto zbytečné pokračování k něčemu co poprvé velmi slušně fungovalo. Tady to na mě nefunguje vůbec a je mě upřímně ukradené zdali se Lang ještě jednou vrátí na scénu. Upřímně doufám že už ne. 35% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno