Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 3

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (243)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě jsem si nejdřív zopákl jedničku, hned jí ještě jednu hvězdu přihodil a pak šel teprve na dvojku. A nebudu to prodlužovat: po mém počátečním drobném rozčarování a mírné nedůvěře ("Co tam hergot dělá zase ňáká malá holka?!") musím nakonec zvednout palce nahoru. Sice je to spíš komedie než thriller, samozřejmě komedie nechtěná, ale zároveň je to tak kulervoucí bizár, že jsem na to zíral odzbrojeně a bez protestů, retardovaně se culil a můj mozek tiše a spokojeně předl v nízkých otáčkách, téměř jako ve stavu meditace. Znáte videofilmy o nevidomých mistrech kung-fu, kteří porážejí vidomé bojovníky jednoho za druhým? Náš slepý veterán je lepší! Taky jste u Bird Boxu nadávali, že slepci jezdí auťákama, plují loděma a pohybují se v neznámém prostředí nějak podezřele suverénně? Opět vítězí náš slepec, který chodí po vybydleném Detroitu jen s cizím čoklem, leze po cizích barácích, s jistotou vypíná pojistky a likviduje nabušený a vycvičený pořezy. A ta holka byla nakonec taky docela správná, líbilo se mi třeba, jak radikálně přeťala mateřské pouto se svou matkou (s kým taky jiným). ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi tenkrát netrefila do nálady a moc mě nebavila, ale tohle je dnes o poznání lepší. Až jsem sám překvapený, jak moc se mi tohle "pokračování" líbilo. Je to akčnější, je to svižnější, dědula stále ve skvělé formě, dobrý příběh, pár skvělých, brutálních scén a podařený finále s kapkou dojemnosti. Na hranici pěti hvězd, spokojenost. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu solidně odvedená práce. Scénárista prvního dílu Rodo Sayagues tentokrát usednul i na režisérskou stoličku, znovu si jeho tým pohlídal nevlídnou atmosféru, postavy střídají depresivní lokace a jsou docela zmetkoidní. Samozřejmě musíme tvůrcům leccos odpustit, hlavně ty totální náhody a na sekundu „provedené“ kroky. Vrací se totiž zejména nevidomý zahořklý děda, který má hodně velké štěstí, že přesně sáhne po krku bídákovi, že přesně odhadne, co udělá rozzuřený čokl, že přesně udělá pohyb, aby ho minula kulka, že přesně sáhne po nějaké pomůcce, pomocí které dokáže nepřátelům zavařit. Je nezdolný, nebezpečný a nasraný a nějaká ta díra v těle mu nedělá problém, tvůrci tak na malém prostoru znovu sehráli docela fajn divadlo. Dál se schovává před svým svědomím, pár let už nicméně dohlíží na malou dívku, která ale začne zajímat i někoho jiného. A stane se z toho až otcovský duel. Jeho dům dál připomíná opevnění a tragický hrdina nedá vetřelcům vydechnout. Stephen Lang je znovu solidně děsivý a morbidně zábavný. Důstojné „pokračování“. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred dvojkou som si zopakoval jednotku a to som nemal robiť. Jednotka má skvelý koncept. Parta sympatických zlodejíčkov vs. ultimatívny zmrd, ktorý je ale slepý. Vďaka tomu to bol celkom rovnocenný súboj a ja som mal komu fandiť. V dvojke je za hrdinu ten zmrd a ja som mu proste nedokázal zabudnúť všetko to svinstvo z jednotky a nemohol som mu fandiť. A to napriek tomu, že chránil roztomilé dievčatko pred ešte nechutnejšími zmrdmi. Ale súboj zmrd vs. dementní zmrdi pre mňa postrádal napätie. Iba som so zvedavosťou sledoval akými spôsobmi ich jedného po druhom likviduje. Technicky to je špičkovo natočené. Gore efektov je tu na môj vkus tak akurát a sú celkom originálne a úmrtia sú vynaliezavé a bolestivé. Potešilo ma aj niekoľko odkazov na jednotku pri akčných scénach. Ale po emocionálnej stránke mi tam všetci pripadali odporní. Tretiu hviezdičku nakoniec tesne udeľujem len vďaka finálnemu vykúpeniu Langovej postavy. Škoda, že to neprišlo aspoň v strede filmu a možno by som mu aj fandil. Ale ak vznikne trojka, tak na to už seriem. Nekonečne naťahovanú sériu založenú len na gore likvidáciách typu Saw, fakt sledovať nepotrebujem. Tento diel pekne spravodlivo zúčtoval so všetkými postavami. A aj psy si napravili svoju povesť. 5/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $30,673,128║ Tržby Celosvetovo $45,273,128▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Po výbornej dusnej prvej časti, takýto stŕmhlaví pád dole u tohto ako že pokračovania. V každom ohľade zbytočne prestrelené, klíšové až to bolí. A to samotná kostra príbehu ani nebola až tak zlá ale to prevedenie, bolesť dopozerať, zbytočnosť.   /40%/ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)

Reklama

Reklama