Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (279)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slušné, spíše tedy pro teenagery, možná pro ty zádumčivější, jsou-li mezi tím dnešním stádem s mobily místo zvonců vůbec nějací takoví. I celková podstata a forma, jakou zlo v této podobě zasahuje oběti, může být zprvu odrazující, pokud se k filmu přistupuje už s předsudky, nicméně navzdory všemu jsem si užil velmi dobrou atmosféru, režii i způsob vyprávění, který dospěje k docela originálnímu závěru. A nakonec i ta partička pohledných, vzhledově a rasově vyvážených, kočiček to nesehrála vůbec špatně. [Kino Citadela - Litvínov]. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Slender Man patří k hororům, ze kterých se dalo vytěžit hodně muziky, ale debilním scénářem se zazdilo i to málo zajímavého, co se podařilo. Samotný koncept hororové postavy není špatný, ale to by se nesměly během filmu objevovat prvky logických blbostí a jednání hrdinek by nesmělo připomínat kvarteto ze zvláštní školy. To vše se dalo zkousnout, protože práce se zvukem a hudbou navozuje příjemné napětí. Bohužel tápání od samotného začátku se projevilo ke konci, který naprosto nedává smysl a režijní kreativita v závěru je vyloženě nepochopitelná. Slander Man se zařadí přesně mezi ty horory, které promarnily svůj potenciál.......35% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Maník s Paganiniho syndromem pomáhá divákům s masturbačním syndromem. Stižen tímto syndromem jsem mu vděčný dvojnásob, že nechňapal po hezkých holkách, ale po výstavních hnuskách, což mírně znervóznilo i znejistilo režiséra, který zvolil chaotickou osnovu, načež to vypadalo, že sleduji tři různé filmy v jednom. Též nevycházel střih, přičemž se i tak film prokousal k pěkným i působivým sekvencím, kde to příjemně bubalo, nejvíc v druhé polovině. Rozfázovanost filmu nedělala zprvu dobrotu, ovšem postupně jsem si zvykal na režii seriálového ražení, přičemž ve filmografii režiséra Sylvaina Whitea ani nic jiného nenaleznete. Nízká fyzická přitažlivost hereček Joey King, Annalise Basso, Jaz Sinclair i Julie Goldani Telles přinesla kýžený efekt - můj pyj zůstal bez záchvěvu, ruka chňapala jen po křupkách, takže jsem se uzdravil, zbavil jsem se ošklivého zlozvyku. Jsem tomu rád a vyneslo to tomuto léčivému filmu příslušné body, přičemž režijně se to nedá doporučovat na režijních školách a do kina se na to jít nevyplatilo. 7/10 ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Slender Man není vyložená katastrofa, ale rozhodně je šíleně neoriginální, nudný a táhne se. Postavy jednají nelogicky, přemýšlejí nelogicky, dialogy jsou dobré tak napůl, především mimo ústřední čtveřici nefungují. Naštěstí má film 93 minut, což je v této podobě hraniční. Vizuál ani hudba ničím nepřekvapují, většina jumpscarů je snadno odhadnutelná a spousta scén nikam nevede. Pár výjimek se najde, avšak obecně je charakter Slender Mana trestuhodně nevyužitý. Hororový rok 2018 si rozhodně zaslouží lepší přírůstky. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nemá talent... Obrovské očekávání, výborný trailer, solidní námět. A tak to zdrbat! Atmosféra nulová, tupí herci s dementními dialogy a chováním. Po měsíci si už ani nepamatuju, jak to vlastně dopadlo. A to by se fakt stávat nemělo. Tvůrci by si zasloužili nakopat do prdele a Slender Mana by se měl chopit někdo schopný a natočit ho znovu. Toto se nepovedlo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Písnička, která hraje z gramofonu, je „Maggot Brain“ od Funkadelic. (Duoscop)
  • Příjmení Hallie (Julia Goldani Telles) je ve filmu Knudsen, což je ve skutečnosti příjmení tvůrce postavy Slender Mana, Erica Knudsena. (NiWi)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama