Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Populární předloha proměněná v hodinu a půl rutiny, nudy a beznaděje. Filmový Slender Man je viditelně značně ořezaným hororovým kouskem, který nad rámec využití asi nejznámější creepypasty nenabídne zhola nic nového, originálního nebo alespoň zajímavého. Řemeslně podprůměrný kousek nemá moc co zachránit a ani docela slušná hudební složka neudělá z téhle žánrové rozcvičky nic lepšího než jen slaboduchou snahu přiživit se na popularitě něčeho co už nějaký ten čas není úplně v kurzu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chválim snahu o budovanie atmosféry, ktorá sa na pár miestach aj celkom vydarila, no celkovo som od toho čakal viac, najmä čo sa týka hororovej stránky. Motív bubáka mohol byť ďaleko lepšie využitý, priestor tu na to bol. Tiež je škoda, že celý príbeh stál na tak chatrných mysterióznych základoch, pričom nedokázal so sebou priniesť nič také, čo by dráždilo či znepokojovalo myseľ diváka. Proste ide z časti o klasický teenegerský horor, podľa jasnej schémy. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Katastrofa. Takto nezáživný horor som dlho nevidel. Pocity strachu? Nula bodov. Atmosféra? Ešte horšie. Slenderman pôsobí ako amatérsky film. Bez srandy. Štyri kamarátky si pozrú na internete video a hneď na to jedna zmizne. Zvyšným trom som celý čas prial nech zmiznú čo najskôr tiež lebo to čo stvárali bolo na facku. Lepšie lakačky som videl aj v Scary Movie a o pár fakt lacných efektoch radšej nejdem ani hovoriť. Nejde o odpad, film som dopozeral na prvý krát, len sa mi nezdalo že sledujem horor a už vôbec nie z roku 2018. Skôr nejakú experimentálnu študentskú hovadinu čo chce vystrašiť ale nejde jej to. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Pro tyhle novodobé horory mám slabost, ale už se to začíná kazit. Točí se jich zbytečně moc, je to už ohrané, nudné a bez nápadu. Třeba takový nedávný filmík Truth or Dare mi nečekaně sedl (trochu mi připomněl sérii Final Destination). No nic, nyní k tomuhle počinu zvaný Slender Man. Děj je dost primitivní, ostatně jako vždy u těhle podobných horůrků. Jenže celé mi to přišlo umělé a někdy i trapné – celá to postava bubáka Slender Mana. Po technické stránce, zvuků apod – to bylo celkem ok. Jenže tu nebyla žádná lekačka, ani pořádná děsivá atmosféra, prostě skoro nic. Ženské hrdinky začali ubývat (děsivý bubák Slender Man je postupně lapil) a v poslední 3/3 filmu to začalo být strašně zamotané. Opravdu jsem nevěděl co je realita, co je sen. Nevím, moc mě to nebavilo. Ale až taková sračka to nebyla, proto dávám ty nejslabší možné 2*. Je to spíš na tu jednu, ale z protekce, že mám tento žánr rád, tu druhou dám, potenciál a námět byl dobrý, bohužel to bylo celé špatně natočené. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak jsem měl pravdu - film se opravdu snažil jít, byť jen spirituálně, ve šlépějích Kruhu. A nakonec to nebyl takový průšvih, jaký jsem očekával. Video, které řádění Slendermana spouštělo - skvělé a děsivé. Zbytek taky hrál na napjatou strunu - 3x jsem se za celou dobu pořádně lekl a jednou z toho myslel, že vyletím z kůže. Ve výsledku je tu ale spousta nedodělků. Vše zůstává jen u legendy a parta hrdinek (resp. jenom dvě z nich), sice jde po stopách Slendermana, ale neodkryje vlastně nic. V tomhle měl Kruh jasno - i když se (SPOILER) ke konci ukázalo, že veškerá pátrání přišla vniveč, dozvěděli jsme se o původu videa i Samaře samotné víc, než bychom si mohli přát. Tady byl zkrátka přízrak, který se možná zjevoval už od dávných dob a pokaždé nabýval jiné formy, ale to bylo tak všechno - nic víc, nic míň. Do toho mě vysloveně naštval nedotažený příběh okolo Tima - evidentně i on viděl video a v traileru byla scénka se skokem z baráku. Jenže ve výsledku se kamsi vytratila a s ní i Timův konečný osud, který byl tím pádem jen naťuknut. A co se týče Slendermana samotného, dokud nebyl vidět, i bych se bál. Ale když se pak objevil co by osminohá, digitální nestvůra, cítil jsem akorát smutek nad tím, jak vlastně nepociťuju žádnou hrůzu, kterou ve mně měl probouzet. A když k tomu připočtu okolní vlivy, jako bezohledné jedince chroupající popkorn (protože do kina se chodí nažrat), či žvanící slepice (protože do kina se chodí kecat - ono na dvě hodiny tu hubu zavřít je pro některé lidi holt těžké), atmosféra šla do kopru už úplně. Tedy, horor jako takový se opravdu snažil, párkrát to i fungovalo a příběh poutal. Ale celé je to nedotažené a osobně jsem byl koncem obrovsky zklamán. Nicméně, autor postavy si může pískat - aby se creepypasta dostala na stříbrné plátno, to chce hodně povedený nápad. A tím Slenderman je, akorát film nedopadl úplně 100%. Pro mě jen na 50%. Tak snad příště! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Slenderman je v USA plánován k vydání od Screen Gems na 24. sprna 2018. Předtím měl mít premiéru 18. května, ale datum bylo změněno, aby se předešlo konkurenci s Deadpool 2 (2018). (DominikMH)
  • Slender Man je fiktivní postava, kterou v roce 2009 vytvořil Eric Knudsen (pod pseudonymem Victor Surge), uživatel internetového fóra Something Awful. Je zobrazen jako vyzáblý a nepřirozeně vysoký muž měřící 2-3 metry v černém obleku s prázdným obličejem a chapadlovitýma rukama. V roce 2014 12letí Morgan Geyser a Anissa Weier vylákaly stejně starou Payton Leutner do lesa, kde ji 19x bodly nožem, který si přinesly z domu, protože se o Slendermanovi hodně dočetly na výše uvedeném fóru a chtěly se mu tímto činem zalíbit. Údajně jim to nařídil, jinak by prý ublížil jejich rodinám. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Duoscop)
  • Příjmení Hallie (Julia Goldani Telles) je ve filmu Knudsen, což je ve skutečnosti příjmení tvůrce postavy Slender Mana, Erica Knudsena. (NiWi)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama