Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť. Dostal som presne to, čo som čakal. Možno dokonca viac, keďže u ústredného zla som z trailerov čakal strašnú slabotu a napokon sa to vyvinulo v niečo absolútne šialené, ale v dobrom. Ak aj vy máte slabosť pre podmorské terory (Deep Star Six, Sféra, Leviathan), prídete si na svoje. Čiže aby som zhrnul plusy: skvelá Kristen Stewart (bez pochýb jedna z najtalentovanejších herečiek svojej generácie a kto tvrdí opak, nerozumie tomu), perfektný Vincent Cassel, sympatický koniec, parádny dizajn skafandrov, vynikajúca výprava úžasnej podmorskej základne (resp. dokonca celého komplexu rôznych základní, miestami to vyzerá až ako hororová verzia SeaQuestu, kde tiež vystupovali rôzne podmorské "mestá"), od začiatku to okamžite a suverénne dupe na plyn (nejako takto by to naozaj vyzeralo v prípade obrovskej katastrofy: nebol by čas na zbytočné reči, nikto by nevedel, čo presne sa stalo a každý by sa len horúčkovito snažil zachrániť si život) a ku koncu už je to normálne čistokrvný... ok, nemôžem spoilerovať, tak len nápoveda: HPL. Mínusy? Vlastne ani neviem. Niekomu možno bude vadiť to, čo mne sa páčilo: že vzhľadom na „rýchlosť“ a akčnosť scenára nie je čas na zastavenie sa a zbytočné pokeci, ani psychológiu postáv (napriek tomu vzhľadom na možnosti Vincent a Kristen dostali kvalitne prepracované postavy, čo vynikne najmä na konci, kedy to začne byť naozaj krásne smutné). Kino Považan NMnV 2020 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu mizernymu hodnoceni jsem cekal sracku z ranku vsech tech mega zraloku, ultra anakond a podobne a nakonec hodne prijemny prekvapeni. Film se s nicim nesere, jeste se ani nepredstavi postavy a uz jde vsechno do sracek a zacne v podstate neprerusovana 90 minutova jizda za zachranou. Prekvapive vetsi atmosferu ma pohyb ve stanici nez pod vodou, protoze to prvni pripomina Vetrelce, kdezto ve skafandrech se vlastne nic moc nedeje, i kdyz reziser zvlada budovat slusne stisnenou atmosferu. Co se tyce hercu, nejaky budovani postav tu je uplne upozadeny a je to vlastne fuk, na postavach vam vlastne vubec nezalezi, nicmene je fajn, ze neni uplne odhadnutelny, kdy kdo zarve. A prekvapive skutecne nejlepsi je Stewart, ktera fakt hraje, jak kdyz si spletla zanr a jako bonus tu vetsinu casu lita jen ve spodnim pradle. Je trochu skoda, ze vlastne nema moc co ukazat, ale to je detail. Naproti tomu Cassel tu je naprosto nevyuzitej. A Miller aspon obcas trochu pobavi. Prekvapive se povedly i monstra, tvurci je chytre moc neukazujou, ale i kdyz je na ne nejakej vetsi zaber, ostudu rozhodne nedelaj, po trikovy strance jsou zvladnuty slusne. Takze i pres par hluchejch mist fajnova jednohubka a za me spokojenost. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rychlý úvod je efektivní a diváka perfektně vtáhne do děje. Herci jsou fajn, přestože jim scénář nenabízí mnoho prostoru, jak se předvést a atmosféra, minimálně v první třetině poutavá. Bohužel slušné tempo brzy značně zpomalí a ve chvíli, kdy se začnou objevovat podvodní monstra, film ztrácí napětí a na neutrál dojíždí do neuspokojivého konce, kdy se sice ukáže slušně zpracované hlavní monstrum, ale film přesto vyšumí do prázdna a divákovi je tak nějak jedno, jak to vlastně skončí a jestli se nějaká z postav zachrání. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud zíráte dlouho do Propasti, pak Propast netknutě zírá zpátky do Vás, nebo tak nějak to ten Nietzsche říkal.. Snaha alespoň se přiblížit Cameronovu hlubinnému sci-fi dobrodružství už dopředu ztroskotala na Eubankových tvůrčích i finančních limitech, takže směr podmořské horory sklonku osmdesátek byl jediným možným východiskem. Pak však bylo zapotřebí o něco zajímavějších postav a přehlednosti. Chápu, že na dně Mariánského příkopu není světlo jak v poledne na Champs-Élysées, ale není potřeba nořit diváka do tmy i zmateným střihem.. P.S.: Eminem mi v roli strojního inženýra vůbec nevadil. Dokonce mu to v tom dámském spodním prádle i seklo.. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pochvalu zaslouží designéři, jelikož skafandry, základna a vlastně i ty příšerky jsou navržený moc pěkně. Celkem slušně funguje nihilistickej survival Kirsten Stewart, zbytek osazenstva je spíš do počtu, případně zhola absurdně se chovající (základna za pár minut vybuchne, kolem umírají lidi po desítkách a venku se mihotaj jakýsi příšery, což někteří přítomní kvitují absolutním mamvpičismem a dementním hláškováním). Jinak je fajn, že se film na začátku ani na konci s ničím nezdržuje - hoďka a půl je tak akorát. Skřípe snad jen prostřední pasáž, kde se odehrávají zbytečný a nepřehledný náznaky akce. Mimochodem... Cthulhu fhtagn? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)
  • Herečka Kristen Stewart sa v rozhovore pre ET Canada vyjadrila, že nakrúcanie rozhodne nebolo úplne jednoduché. Režisér totiž chcel využívať digitálne triky čo najmenej a viac sa spoliehal na praktické triky a kaskadérske efekty. „Mnoho vecí, ktoré sme robili, boli praktické triky,“ prezradila herečka. „Bolo to ťažké, pretože to bolo strašidelné a bolo to skutočné!“ dodala s tým, že sa im podarilo vyhodiť do povetria niekoľko rekvizít. Pre Kristen to bolo jedno z najťažších nakrúcaní v kariére. (Zdroj: Emefka.sk)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama