Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2001. V dabingovém studiu ZERO nečekaně umírá kmenový režisér a majitel Jiří Arch, a to přímo během dabovací frekvence. Jeho žena Eva, která již nějaký čas udržovala poměr s technikem Pavlem, je šokovaná. Pavel jí nabízí legalizaci jejich vztahu, kamarádka jako první pomoc doporučuje terapeutický nákup nové kabelky, pojištěný pravidelným přísunem indických antidepresiv. Pro jistotu se Pavel hned přizná svému kolegovi technikovi Karlovi a jeho sestře Ladě, která ve studiu občas uklízí. Oba jsou překvapeni. Karel si na Evu asi také tajně myslel, ale neměl odvahu oslovit ženu svého šéfa, Lada zase pomrkávala na Pavla. Pavel i Karel přitom tak trochu doufají, že po smrti Archa konečně dojde k dlouho očekávané modernizaci studia. Ale Eva je plná pochybností jak o vztahu se svým bývalým milencem, tak o tom, zda se má realizovat v dabingu, který, jak se ukázalo, ve společnosti nepožívá dostatek respektu. Vlastně chtěla vždycky hrát ve filmech a ne dabovat. Chtěla být vážená, slavná, ne jen půjčovat svůj hlas jiným. Pavel a Karel se chopí přípravy velkolepé Archovy kremace, kterou se pokusí Evě dokázat, že dabing je národem milovaná disciplína, ale narychlo připravená akce udělá z celého obřadu frašku. Eva se rozhodne definitivně: studio se prodá, ona sama začne jinde a jinak. Nakonec je to však něco zcela jiného, co ji přinutí studio nejen neprodat, ale naopak z něj udělat „nejlepší studio na světě“. A kluci jsou nadšení a ochotní udělat pro Evu a pro studio vše. (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvacet minut jsem nechápavě civěl WTF? co to je za trapárnu? Sice jsem se i něco málo pousmál, ale usoudil jsem, že to nebude můj šálek kávy. Nicméně pak nastoupil nadabovaný Jiří Bartoška originál na pohřbu a ikdyž si uvědomuju jak to bylo primitivní, já šel smíchy do křeče na deset minut non-stop. Točí se mraky tv útvarů, které si říkají komedie, ale až tady jsem měl svou záchvatovou desetiminutovku smíchu. ()

bedsore 

všechny recenze uživatele

Další zbytečnej výplod české televizní tvorby, další promarněná šance, nebo jak jinak se k tomu postavit, když v první čtvrthodině předvedená zápletka odpovídá nácviku ochotnického představení žáků střední školy z horní dolní, jak po stránce obsahové tak i herecké. Jakože filmy Petra Zelenky mám vesměs rád, tak tahle na zakázku vytvořená výplň vysílacího času, která vznikla asi jen proto, že bylo třeba naplnit normy původní tvorby v rámci ČT, vyčerpala po oné čtvrthodině všechnu moji trvpělivost a chuť tomu věnovat i byť vteřinu navíc. ()

Reklama

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čermák. „Jdi do díry. Zasuň, zasuň.“ Právo… Co bylo Jirkovi? Ne, tyvole, není to moc. Chudák je jaksi „archivní“. Já mám pocit, že jich nestíhá trochu víc, ale vše v rámci „komediálního“ seriálu. Prášky… „Abys nebyla smutná moc.“ Lada… Mixák mě rozříz. Neužil… Škutlety hezky. Bartoška dobrej už před projevem. Projev a sluchátko kapitola sama o sobě… Tak vtipnej pohřeb bych nečekal. Dobrý. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Mám ty lidi, co tam hrajou a točí to, velice rád, ale tady musím hodně přivřít oči. Pilot má navnadit, tedy pokud se stále jede podle starých zvyklostí. Dabing Street ve svém úvodu tak trochu nudí, situace jako ta s Bartoškou přerůstají svou délkou v lacinost a zbytečnost. Seriál ale bude i kritikou dabingových poměrů v Čechách, ta je i v prvním díle a ta rozhodně působí patřičně. Zatím 50%. P.S. Podobně jsem se tenkrát cítil při úvodu Čtvrté hvězdy, která se poté stala mou oblíbenou.. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdělil bych to na 4 fáze: 1. úmrtí Jiřího Archa- pro mě fakt dost hrůza, Petra Zelenku s tolikerým pochopením pro infantilitu nepamatuju. 2. před pohřbem- infantilita přetrvala, válcovala ji tady ale jiná špatná filmová sudička- nuda. 3. pohřeb- vynikající, obrat o 180 stupňů. 4. po pohřbu- udrželi to na dostřel od té předešlé mega vysoké letové hladiny (založené na jednom echt vydařeným džouku, ztvárněným někým, od koho bych až takovou míru nadhledu vážně nečekal). Před funusem se o mě pokoušely chmury, ale ve finále zmizely. Těším se na další díly. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama