Reklama

Reklama

Lynč

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý dokumentarista Lukáš přijíždí do malého města Buchnova, aby zjistil více o násilné smrti Denise, kterého znal od dětství, stejně tak jako obviněného vraha. Nalezne tam nejen vzpomínky na minulost, ale také řadu podivností a záhad ze současnosti. Ukáže se totiž, že Denisovu smrt doprovázel krutý lynč. Seriál mimo jiné zkoumá, jaký efekt má vražda nevinného muže na malé město uprostřed Česka, kde se všichni navzájem znají a kde má každý své tajemství. Velkým tématem projektu je odkrývání reality maloměsta a objevování skrytých kostlivců ve skříních jeho obyvatel. Tvůrci se také zaměřili na více či méně fungující mezilidské vztahy a otevřou i problematiku rasové nesnášenlivosti a předsudků. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (9)

Lynč (2018) 

Řekněme, že námět lynče v kombinaci se sociálním dramatem severních Čech ( chudoba, sociálně slabí opálení, atd. ) byl celkem dobrý nápad, ale to provedení je tak nevěrohodné a chování postav z říše mimo realitu ( absolutní úlet dva "zábavní" gangsteři, kteří zvednou statistiky počtu vražd v ČR o desítky procent , hlavní hrdina nesympatický chytrolín, který se osype při slovu cikán, atd.) , že tento seriál splachuje do zapomnění. Herecky nejvíce exceluje Kříž, který tu má asi nejúchylnější roli své kariéry. ()

Vítejte v Buchnově (2018) (E01) 

Surová vražda v severních Čechách ( ve vymyšleném Městě - nesnáším seriálová fiktivní města a státy krom Godham city a Valverde ) s vizuálem českého zapomenutého konce světa alá Pustina ( snaží se, ale na tenhle seriál fakt nemá) s obyvateli opravdu prapodivnými divně se chovající. Tohle by ještě šlo, ale to provedení drhne. Rasismus je dobré aktuální téma, ale tady na tu problematiku je nahlíženo stereotypně jako když nějaký bohém z Hanspaulky , který nikdy Roma neviděl, psal nějakou svou představu než realitu ( viz. scéna, kdy pan dokumentarista se málem neubytuje, když Syslová řekne, že je nájemné ve slevě, víte proč - a z okna vidět dvě romské děcka ) Prostě to je uchopené tak nevěrohodně ( prostě všichni severočeši jsou rasistický idioti ikdyž to myslí dobře ) a i postava toho dokumentaristy je děsně nevěrohodná a jako kladný hrdina nepůsobící - to by nakonec ani nebyl největší problémm ten je v ton, že je to utahané, nudné, atmosféricky impotentní. První díl beru jen jako nepovedený rozjezd, třeba se to vyvrbí.... doufám. ()

Neúcta (2018) (E02) 

Jediná akce, která mne vtáhla do děje a u kterého jsem tedy sotva dýchal, byl nekonečně dlouhý porod postavy Štěpánky Fingerhutové ... jinak děsná bída, NUDA!!! A ten incest, který byl od začátku průhledný jak něco, co je prostě průhledné, mi tam nějak nesedí... asi jakože severočeši jsou krom idiocie, rasismem postiženi ještě deviací. Já myslím, že po tomto seriálu se severním Čechám vyhnou všichni čeští turisté. ()

Vůle boží (2018) (E03) 

Trochu svižnější díl, méně nudy, která dominovala předchozím dílům, tak že by se to rozjelo? Dvě hvězdy za hlášku Dany syslové: " Běhaj mi po bytě cikáni!!!" ()

Rodina na prvním místě (2018) (E04) 

Určitě lepší než první dva uondané rozvleklé nic, ale že by to byla nějaká pecka, zatím ne. ()

Syn mého otce (2018) (E05) 

Básníci se vracejí aneb nejúchylnější vyznání lásky v podání Mudr. Šafránka... pardon doktora v podání Pavla Kříže. ()

Špína (2018) (E06) 

Dynamika vyprávění se zlepšila, ale závěr kdy se z tohoto seriálu dělá gangsterská parodie to zazdil asi nadobro. ()

Likvidace zásob (2018) (E07) 

Během dvou dnů už druhá epizoda nějakého seriálu na veřejnoprávní ČT, kde někoho celý díl mučí ... jedna hvězda za výkon incestního úchyla doktora Šafránka Kříže , jinak nevěrohodná, neuvěřitelná splácanina, která začíná být zábavná nechtěným groteskním vyzněním. ()

Pravda (2018) (E08) 

Před čtyřmi měsíci, po čtyřech měsících, před čtyřmi... člověk aby si kreslil diagramy. ()

Reklama

Reklama