Reklama

Reklama

Lynč

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý dokumentarista Lukáš přijíždí do malého města Buchnova, aby zjistil více o násilné smrti Denise, kterého znal od dětství, stejně tak jako obviněného vraha. Nalezne tam nejen vzpomínky na minulost, ale také řadu podivností a záhad ze současnosti. Ukáže se totiž, že Denisovu smrt doprovázel krutý lynč. Seriál mimo jiné zkoumá, jaký efekt má vražda nevinného muže na malé město uprostřed Česka, kde se všichni navzájem znají a kde má každý své tajemství. Velkým tématem projektu je odkrývání reality maloměsta a objevování skrytých kostlivců ve skříních jeho obyvatel. Tvůrci se také zaměřili na více či méně fungující mezilidské vztahy a otevřou i problematiku rasové nesnášenlivosti a předsudků. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Jako místo pro natočení veškerých záběrů fabriky Magdy Stránské (Zuzana Stivínová) posloužil bývalý cukrovar v obci Velvary. (Nick321)
  • Hospoda u Kachny existuje a v seriálu nese svůj skutečný název. Nachází se v Blšanech, které byly v seriálu přejmenovány na fiktivní Buchnov. (Nick321)
  • Budova, jenž má v seriálu reprezentovat sídlo německých kontroverzních podnikatelů Klause (Ladislav Hampl) a Franze (Ondřej Nosálek), se nachází poblíž Fóra Karlín v Praze. (Nick321)
  • Endosulfan (v seriálu použit název Thiodan), nelegální insekticid, jehož skladování v seriálu významně uvedlo děj do pohybu, byl vynalezen v 50. letech 20. století. Teprve až v roce 2007 byly podniknuty mezinárodní kroky k omezení používání a obchodu s endosulfanem kvůli jeho závažným rizikům pro zdraví a životní prostředí. Od roku 2011 byl přidán jako 22. látka na seznam nebezpečných perzistentních organických látek regulovaných Stockholmskou úmluvou. (Nick321)
  • Pavel Stránský (Janek Gregor) má na své levé ruce vytetováno několik alchymistických symbolů, například symboly čtyř živlů (země, vzduch, oheň, voda), symbol Saturnu, sedmicípou hvězdu a další. (Nick321)
  • Vedle Blšan se natáčelo mj. i ve městech Řevnice a Velvary a také v městysi Všetaty. A též v nemocnici v Kladně a v Thomayerově nemocnici v Praze. (jungewolf)
  • Tvůrčí štáb v počtu několika stovek lidí včetně místních komparzistů se pohyboval v Blšanech (které představují seriálové město) v dubnu a v květnu 2018. Filmaři a herci natáčeli především na náměstí, ale také například v budově obecního úřadu. Blšany se pro potřeby filmového příběhu změnily na fiktivní městečko v českém pohraničí s názvem Buchnov. Na náměstí se natáčely například scény s kolotočem a houpačkami na pouti, při níž se bavili děti i dospělí, nebo také dramatičtější momenty – nepříjemné dotazy na starostku a srocení davu, při kterém musel zasahovat policista, jehož ztvárnil herec Marek Němec. (Frontie)
  • Serial Lynč se zrodil v rámci workshopu studentů filmových škol FAMU, JAMU a UTB ve Zlíně vedeném americkým scénaristou Haroldem Apterem. [Zdroj: časopis TV mini] (Duoscop)

Reklama

Reklama