Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduché sci-fi, kde si tvůrci moc nelámali hlavu s propracovaností či kvalitou děje a naservírovali těžce podprůměrný snímek, který nenabízí absolutně nic nového, drží se předepsaných mantinelů a na nic extra si nehraje. Postavy však kupodivu ujdou, zejména ty kladné jsou vcelku sympatické. Příběh zpočátku vypadá zajímavě, po čase to však s kvalitou jde poměrně dolů a závěr, absolutně bez nějaké gradace, již vyzní zcela do prázdna. Absence napětí a atmosféry se na ději taktéž velmi podepíše. Efekty taktéž nepůsobí nikterak kvalitním dojmem. Vše pak ve finále zachraňují samotní herci, na kterých je celý film víceméně postavený, a kteří odvádí dobré výkony. V příběhu mi vadila trochu trapná milostná linka, jak vystřižená z amerických teen slaďáren. Lehce předvídatelné akční sci-fi je spíš taková slátanina pro mladé, ve které se moc nehraje na kvalitu, což ve finále budí dojem béčkovité záležitosti, bez nějakých větších ambicí. Původní námět dobrý, jeho zpracování však velmi zlé. 3/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to upřímně horší a ve výsledku jsem se celkem příjemně bavil. Na Hunger Games, Maze Runner či Divergenci to nemá, ale rozhodně lepší než Hostitel či Mortal Instruments. Samotný námět je velmi dobrý a je škoda, že se jej ujali tihle tvůrci, protože s někým šikovnějším to mohla být pecka. Alespoň Amandla Stenberg hezky poutá divákovou pozornost svou roztomilostí a poměrně velkýma ceckama a zajímalo mě, jak to celé nakonec dopadne, což se cení. Mínusem jest né příliš povedené efekty a nezajímavá akce. Na jedno podívání to však jde. 60% ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

The darkest minds sa už pred premiérou stretol s blokádou na strane obecenstva. Premiére nepredchádzali virálne rozhovory, tvrdé promo na sociálnych sietiach a ani niekoľko-krát opakujúce sa upútavky. Netuším, vôbec, nakoľko je známa knižná predloha pre českých a slovenských divákov. Nič z toho ale neospravedlňuje niekoré nelogické chvíle filmu, ktoré pravdaže nechýbali. Všetky argumenty napísané hore, však súvisia s tým ako divák film príjme. Nevie do čoho ide a očakáva efektami naplnené scény, vybuchovanie áut – čo však vôbec nemusí byť pôvodnou premisou filmu/knihy. Divák tak zostáva z jeho pohľadu „oklamaný“. Keďže ja som si svoju úlohu pred návštevou kina splnila a vedela som do čoho idem, môžem ohodnotiť bez pocitov sklamania. Jedná sa o veľmi príjemný teen-sci-fi film o dospievaní a pochopení. Všetci herci sú neuveriteľne sympatickí, malá Zu, Chubs, Ruby a Liam majú veľmi milý vzťah. Je síce pravda, že niektoré sentimentálne scény medzi Ruby a Liamom boli už na hranici prevrátenia očí, avšak, poukazovali presne na to, že deti žijúce v odlúčení musia mať sociálne správanie na veľmi nízkej a pre dospelého trápnej úrovni. Režisér a scenáristi sa mohli pohrať s myšlienkou sveta bez Detí, možno trošku nazrieť do miest s dospelými a poukázať na to, čo deti pre spoločnosť znamenajú. Podľa mňa je po vizuálnej stránke film veľmi dobre zvládnutý. Škoda toho slabého promotingu. 60% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hmm škoda, že jsem se nechal vlastní chybou napálit trailerem, který vypadal skvěle. Bohužel již obsahoval vše, co bylo na filmu zajímavé včetně té záměrné podobnosti se Straneger Things. Rozhodně jsem si měl přečíst co společného spolu mají. Ale zpět k hodnocení; film mi přišel vesměs zbytečný, hlavní hrdinové nesympatičtí a jejich dětská láska byla spíše směšná a nudná. Celý film měl ale spoustu děr a nudných či trapných scén a to, že se ve výsledku vlastně nic nestalo ani nevyřešilo a tvůrci vlastně počítají s pokračováním mě donutilo dát 1 hvězdu. Stejně jako u páte kolony která je v postatě to samé, na žádné pokračování koukat nebudu. 20-30% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tady si fakt někdo dělá pr*el. Nevzpomínám si, že jsem viděl (a že jsem toho viděl hodně) film TAK špatný, který chtěl být TAK áčkový. Temné síly nemají jednoduše vůbec nic, čím by diváka mohli zaujmout. Mají naprosto dementní scénář, špatný herce, šílenou dramaturgii a smysl pro načasování a budování čehokoliv. Během několika minut jsme uvrženi do naprosto hloupýho a v reálu nikdy nefungujícího světa, kde nevím proč, se rozpadla ekonomika (nejsou děti, nejsou peníze, neptejte se) a všichni se chovají jako naprostý hlupáci. Pokud si zkratkovitý film představíte jako vlak, který se ve sprintu snažíte chytnout, tak Temné síly jsou jako když se postavíte na kolejiště a necháte se rozmašírovat japonským rychlovlakem. Všechno trvá o půl hodiny méně než by se hodilo. Být to seriál o 10 dílech, možná by to nějaké měřítka sneslo. Tady se na úrovni 100 minut všichni snaží stihnout všechno. Asi jakoby jste Harryho Pottera smrskli do jednoho filmu. Vyjde z toho naprosto nefunkční slátanina. Temné síly jsou přesně takový. Kasovní propadák naštěstí zapříčinil, že se pokračování (v současnosti má série 6 (!) dílů) nedočkáme. Díky bohu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama