Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (73)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zmysel tohto filmu som nepochopil. Prvu polovicu to je film o divnom excentrickom a dobrackom prvnikovi, ktory je v realnom svete uplne mimo. Obcas je to celkom zabavne, ale cely cas som cakal, kedy sa rozbehne nejaka zapletka. V druhej polovici sa ten cestny pravnik necha ovladnut chamtivostou a zacne si uzivat jak maly chlapec, co ho nasledne dozenie. Pred koncom sa vzpamäta, ale uz je neskoro. Niekde v pozadi tam bola myslienka o tom jak mizerne funguje sucasne trestne pravo v USA a o väcsine obvinenych rozhoduju vlastne prokuratori, kedza sa malokedy pripady dostanu pred porotu. Ale o tom by mohol vzniknut ovela lepsi film bez divnej Washingtonovej postavy. Holt kazdy magor nema potencial utiahnut film. Niektori magori su len divni magori. 5/10. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

- Když totiž jde o sociální nespravedlnost, justiční lhostejnost, institucionální rasizmus a vyloženou chamtivost, naprosté většině lidí v téhle zemi je to úplně fuk. - Nespravedlnost nás může rozzuřit, ale nesmí nás zničit. - Svět je plný báječných věcí, ne? - Říkám, že čistota v tomhle světě nepřežije. Životní podmínky mají svůj vliv. - Skuteční nepřátelé nehrozí zvenčí. Jsou uvnitř. -- perfektni role denzela, film s presahem a k zamysleni (tak to mam rad). skoda, ze neni docenen mistnim publikem... (mozna to cas napravi). ()

Reklama

Jellini 

všechny recenze uživatele

Škoda, že scénář nejde víc do hloubky hlavního tématu a je neustále tolik vázán na postavu Denzela Washingtona. Film mohl být klidně věcnější nebo o hodinu delší. :-) A závěrečné rozuzlení a vůbec celá linka, po které se k němu dojde, je trochu krkolomná. Nevadí to ale zas tak moc, důležité je, že se o tématu vůbec mluví. Ne náhodu připomíná Roman J. Israel, Esq. jiný film pojmenovaný taktéž po hlavní postavě, "Michael Clayton". Téma aktivismu (ale ne teho dnešního nudného a skupinově narcistního, ale čistě subjektivního a individuálního) je u bratrů Gilroyových očividně zásadní. Jeden z nejlepších filmů loňského roku (ale neviděl jsem jich moc). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale při sledování filmu "Roman J. Israel, Esq." jsem měl pocit, že byl natočen vlastně jen z jediného důvodu - aby Denzel ukázal svoje mistrovství, což se potvrdilo, ale bohužel nedošlo k tomu, že by byl natočen skutečně dobrý film, tedy ve všech ohledech. Jako kdyby byli ostatní herci statisté a prostředí jen kulisy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bezohledných dravců, rozuměj právníků, je okolo něj nespočet. Jednou, ovšem zcela zásadně a troufale, sejde z cesty i on. Idealistický, introvertní a trochu i neohrabaný obhájce se pokouší neúspěšně adaptovat na nový svět ambicí, lží a touhy po výdělku, který mu jednoduše nemůže chutnat. Chameleon Denzel Washington střídá filosofická moudra i krátkozraká jednání, vystihl zklamaného a se svým údělem smířeného muže (mimochodem ten chlapík má osm hereckých nominací na Oscara, to není náhoda), jsou momenty, kdy mu fandíme, vzápětí však přijdou ty, kdy jeho kroky nechápeme. I film celkově je tak trochu na horské dráze a dokážu pochopit, že někomu jednoduše scházel smysl. Režisér a scénárista Dan Gilroy si mohl odpustit i kriminální dodatek, stejně jako kvapný přerod ambiciózního Colina Farrella nemusí sednout každému. Přesto je pro mě Gilroy (jeho bratrem je Tony Gilroy) i napodruhé (debutoval Slídilem) zajímavý. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)
  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama