Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (73)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(45%) Očekával jsem téměř maximum, ale ukázalo se, že je realita jiná. Mám Denzela opravdu hodně v oblibě, jeho ukecané filmy jako je FLIGHT nebo nedávný FENCES –tomu se nedá snad nic vytknout. Abych u tohoto začal klady, tak po herecké stránce tu Denzel rozhodně nezklamal. Zahrál na výbornou jako vždy. Jenže, to je asi tak vše. Ještě z úvodu mě to celkem bavilo, ale pak už jsem si začal uvědomovat, že aspekty snímku jako je děj, scénář, nápady a logika – to všechno šlo hezky stranou. Absolutně jsem nepochopil, kam měl jako film směřovat. Jako kdyby se to režisérovi vymklo z rukou. Vedle Washingtona tu hrál C.Farrell, ale ten se zde moc nepředvedl, i když byla jeho postava celkem uvěřitelná. Najde se tu i pár dobrých scén, o kterých se Denzel postaral, ale tentokrát nemůžu být jen spokojený kvůli němu. No, nepovedlo se to. Nevadí, každý den není posvícení, snad příště. PS: Howardův soundtrack mi asi tak 2-3x trochu připomněl Vyvoleného. To je jen tak pro zajímavost. ;) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem,či so hodnotenie neprepálil, ale z úcty k Washingtonovi a jeho dobrému výkonu to dám aspoň na 2 hviezdy. Denzel sa nám rozhodol, že bude v poslednom čase čoraz častejšie vystupovať ako obranca černoškých práv a tak tu máme nebetyčnú fádnosť, s ktorou sa cítite ako v inej dimenzii, čas ako by stál. Pozerám, pozerám, už som myslel, že prešla aspoň hodina a ono to bolo tak 10 minút. A to má film vyše dve hodiny. Pocitovo ale tak dva týždne. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento nový Gilroyov film ukazuje, ako je dôležité stáť si za svojimi ideami a nepodľahnúť tlaku. Je to príbeh o tom, ako jedno nerozvážne rozhodnutie, môže niekomu nadobro zmeniť život. Z počiatku sa môže zdať, že Roman J. Israel, Esq. je trochu podivuhodný a statický, ale v závere trochu prekvapí a dostaví sa očakávané rozuzlenie. Denzel Washington, slabší dej, malebný soundtrack, no nie všetko robí zo snímky kvalitnú a záživnú prehliadku. Táto dráma točiaca sa okolo súdneho systému a ľudí, pohybujúcich sa v tomto neatraktívnom prostredí - to vo mne už toľko nadšenia nevyvoláva, zvlášť keď je to potom podané formou ako tu, teda nezáživne a nevýrazne a navyše s hlavnou postavou tak nechutnou, že skôr ako sympatie vo mne vzbudzovala opovrhovanie a naprostú odpudivosť. Čo však musím upozorniť, že to bolo rozhodne vinou Washingtonovej stupídnej afro-vedátorskej imidži. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Opäť naprosto excelentný Denzel Washington.Je fajn,že si od tých svojich komerčne preferovaných Equalizerov pravidelne odskočí,aby sme nezabudli,s akým hereckým fenoménom máme stále do činenia.Pre mňa je Denzel naďalej topka medzi žijúcou hereckou elitou,a to s parádnym náskokom pred ostatnými.Veľmi milo ma prekvapil Colin Farrell a jeho výsostne kladná a veľmi sympatická rola,vôbec som to nečakala.Takže....hovorte si a píšte si čo chcete,ja opäť dojato tlieskam. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,962,778Tržby Celosvetovo $13,025,860▐ Denzel Washington je iná herecká liga a tu to dokazuje, dosť povyšuje túto snímku o zádumčivom advokátovi, žijúcom takmer v ústraní. Nestratí sa tu ani Colin Farrell, ktorý dosť dobre sekunduje. V závere to má slušnú gradáciu a celkovo sa tu nájde hneď niekoľko silných momentov. /65%/ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama