Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně vážný a filosofický film, co se trochu ztrácí v metaforách a vyhýbá se snadným vysvětlením. Jak to tady čtu, metafory uměj pěkně zamotat hlavy, ale chápu, že nás géniů je málo. Nepobral jsem jen závěr proč vlastně Wrighta ušetřili, ale jinak mi to celé smysl dává. V tom podobenství mezi chováním lidí a zvířat je třeba vidět Skarsgårda jako nebezpečného nočního dravce v dřevěné masce, k němu jako protiklad logicky uvažujícího Wrighta, mrtvé dítě jako paralelu ke smečce, co zabíjí slabá mlád'ata, nebo očistnou koupel v horkých pramenech po spáchání brutálního násilí. U mě spokojenost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chlapácká záležitost, kterou bych ale s Wind River nesrovnával.. Ano, pár prvků je podobných, nicméně Taylor Sheridan to celé uchopil podstatně sebevědoměji a jistěji. Ticho, sníh, beznaděj. A stupňující se napětí, které hrozně chce zalézt pod nehty. Celoživotní „pozorovatel a obdivovatel“ vlků má vysledovat ostatky chlapce, kterého měly tyhle šelmy odvléct od domova. Brzy ale zjistí, že je všechno krapet jinak. Výsledkem je velmi pomalé tempo a poměrně netradiční mix žánrů. První housle hrají atmosféra a melancholie, párkrát jsem každopádně kroutil hlavou a nechápal, co tím chtějí tvůrci říct. Likvidace obléhajících policistů každopádně velmi solidní. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční brilantně vystavěnou atmosféru zabředl snímek do větších a větších šíleností, až se etabloval do opravdové blbosti. Radost tak zůstala pouze z vizuálního zpracování, zmíněné atmosféry a zdařilé, krvavé přestřelky (dá-li se to vůbec nazývat přestřelkou, možná je vhodnější si vypůjčit několik anglických slovíček, které to vystihnou dostatečně "one man show with the machine gun"). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mně se líbí, jak tady tomu filmu někdo napálí pět hvězd a do komentáře napíše, že mu nerozuměl. Herdek, právě proto jsem si četl 5* komentáře, aby zjistil, o co šlo, protože si myslím, že takové hodnocení se dává něčemu, s čím stoprocentně souzním a chápu. Ale kromě obecných frází jsem se ničeho podstatného nedočetl. Za mě je to zdlouhavé a nudné vyjádření myšlenky člověk člověku vlkem, okořeněné válkou dejme tomu v Afghanistánu, neustálými průstřely krku, nesmyslnými vraždami, neustále šeptajícími lidmi, jako by si sdělovali, kde je zakopaný poklad, ale oni si říkají, že svět je těžké místo, dojde nakonec i na Masku, ale bez Jima Carreyho, indiánské legendy do toho nesmíme zapomenout šoupnout, to bude vypadat cool artově, přitom tvůrci určitě neznali polský horor Vlčice... Hele, jako jo, z toho sněhu by asi hráblo každému a kdoví, jak to v republice bude vypadat, jestli v době kovidové, kdy to píšu, brzy neotevřou hospody, ale tady se lidi zabíjeli bez ladu a skladu a úplně zbytečně. Navíc, jestli za to mohla maska, tak nechápu smrt těch prvních dvou poldů, to tu masku neměl. A ta slavná přestřelka s poldy je horší jak z céčkového filmu - díra na půdu jak vrata, všude kolem je to obstřílené kulkami, ale ostřelovače ani jedna nezasáhla? Dokonce si chlápek jednu dobu do těch dveří na půdu stoupne - a stejně ho nikdo netrefí! A jak to, že to v jedné scéně jedna polda dostane zezadu, když je čelem k baráku? Prostě zmatený paskvil, snažící se o tajemno, ale nedomyšlený, špatně servírovaný, špatně časovaný a ve své podstatě zcela zbytečný. Teda kromě toho, že člověk člověku... ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Drsná a silně nedivácká výprava do srdce Aljašky, ze který vás bude mrazit i v těch nejrozpálenějších letních dnech (i když u místních jelimánů, kteří jsou už bezvýchodně pohlceni Marvelem, to asi nehrozí). Hold the Dark je teprve třetí dílo od Netflixu s plně funkční dramaturgií a scénářem, přičemž je na filmech od tohohle giganta hodně vidět, že k jejich natočení je třeba primárně talent a vize! Saulnierova prezentace násilí a temntoty je přesně to, co chybí jak na plátnech kin, tak i na televizních obrazovkách. PS: Srovnávat Hold the Dark s Wind River jenom proto, že se oboje odehrává na sněhu, je stejná pičovina jako srovnávat Lawrence of Arabia s The Mummy jenom proto, že se oboje odehrává na písku! Krom prostředí to nic společnýho nemá a vy se v touze srovnávat nesrovnatelný připravujete o zážitek. Naučte se přistupovat ke každýmu filmu zvlášť. "When I encountered the wolves, they were in the act of devouring one of their own. A pup. It is not uncommon at all. When resources are scarce or there are unnatural stresses, some of the young may be killed to preserve the group." ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama