Reklama

Reklama

Nepolapitelný padělatel

  • Čína Wu šuang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hongkongská policie pátrá po šéfovi bandy zavražděných padělatelů, který se skrývá za přezdívkou Malíř (Yun-Fat Chow). Pomoci jim v tom má jediný přeživší člen, neúspěšný malíř, ale skvělý padělatel Lee Man (Aaron Kwok), který je uvězněn v thajském vězení. Případ vede inspektorka Ho (Catherine Chau), která nechá vydat Lee Mana zpět do Hongkongu, a on jí začne vyprávět svůj životní příběh. (LangiJ)

(více)

Recenze (25)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně po delší době silnější Hongkongská podívaná, která je nabitá i herecky ( CHow Yun-Fat i Aaron Kwok jsou staré známé tváře), ale příliš mě nezaujala samotná zápletka padělání peněz, která mi ze všech možných témat pro akční žánr příjde nejméně přitažlivá, ale toť můj pohled. Film má pomalejší tempo a v první půlce se akce téměř neobjeví, ale jakmile na ní dojde, tak se je rozhodně na co koukat, byť se jedná pouze o přestřelky na souboje zde můžete zapomenout. Přál jsem si jít s hodnocením výše, ale až tak moc mě film nestrhnul. 65% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je fajn zase vidět Chow Yun Fata ohánět se dvěma bouchačkami, ale ještě fajnovější by bylo, kdyby to bylo v pořádném akčním infernu. Jenže tady přijde první akce po padesáti minutách (!) a žádná z akčních scén mi výrazněji neutkvěla. A příběh o neúspěšném malíři, který se přidá k padělateli peněz, je poněkud zdlouhavý. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No já nevím jsem na rozpacích. Starý pardál Chow Yun Fat mi tu přišel znuděný a unavený. Příběh mě do děje moc nevtáhl až jsem z toho všeho kecání byl upřímně docela otrávenej. Když se rozjede akce, tak sice je na co koukat, ale pořád to v rámci HK produkce není žádný zázrak. Navíc ke konci se to kvůli zbytečně dlouhé stopáži která se dala v pohodě o půl hodiny zkrátit a nic by se nestalo začalo táhnout jako smrad. Tentokrát trochu krok vedle, ale co se dá dělat. Pořád platí, že Azijská akce mě baví, ale holt není každý den posvícení.35% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Esence hongkongského filmu z let 80. a 90.tých, nevím, co více by jste chtěli. Film přesto nepřišel nějaký nostalgický, retro, nebo starý, působí nabušeně, svěže. Time stood still. Sometimes is replica better than original. Režisér Felix Chong dovedl upříst klasický, byť stále zajímavý příběh o padělateli peněz, který potřebuje utéct před svojí minulostí a policií. Chow Yun-Fat v životní formě a roli, Aaron Kwok, perfektní jako lehce uťápnutý neuznaný malíř Lee Man. Čang Ťing-čchu jako osudová žena hlavního hrdiny, mluví mandarínsky, ostatní kantonsky (nikde žádný dabing tolik racionality v jednom snímku je k zbláznění se štěstím). Ačkoliv se na to film tváří, není primárně akční, byť dojde na silové souboje, přestřelky, akci barokních rozměrů, která by se ani v heroic bloodshed filmech Johna Woo neztratila. Film je především vyprávěný příběh policejního vyšetřování z pohledu dvou stran, a nutno říct, že je to velmi dobře vystavěno a provedeno. Připočtětě si perfektní OST (Day Tai), kameru a nemá to co řešit, herecké výkony, top, atmosféra. Rarita, tak silný film z Hong Kongu dlouho nebyl a taky už možná nebude, bůh ví, co se tím městem a jeho lidmi stane... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápletka má zvraty a režisér je schopný vás u filmu udržte i přes to, že některé části zápletky nedávají moc smysl. Perfektní film pro ty, který se rádi podívají na pěkný vizuál s akčními sekvencemi a na zápletku, která nevyžaduje velké přemítání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem se opravdu nudil a už jsem viděl hodnocení maximálně 2*. Ke konci se však něco zlomí a z filmu se stane slušná akční jízda, která nostalgicky vzpomene na počátky Johna Woo a díky tomu, přidávám tu třetí i když slabou hvězdu navíc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nestravitelný a zbytečně dlouhý mix minimálně Obvyklých podezřelých, Ďáblovy dílny a Žhavých výstřelů 2 (kde je Sheen za Ramba). Když dojde na vesnici generála, jako by člověk sledoval jiný film. Otázkou je, jak Číňani poznají, jestli je film už od začátku natáčen v nadsázce - já to tady moc nepoznal, furt se to tvářilo vážně jak pr..., a pak najednou je z toho parodie. A ta nakrátko ostříhaná policajtka, co vypadá spíš jako chlap - to tam ošklivější nenašli? Pejsek s kočičkou pekli dort je velmi otřepaná fráze, ale sem se hodí jako pr... na hrnec. A co člověka nejvíc naštve, je ta časová neposloupnost, kdy některé věci nešlo časově stihnout, ani navázat, a po rozmotání to logicky nedává smysl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na jednu stránku borec na druhou příběh dvakrát neudržel pozornost, koukalo se celkem v poho ale místy běžely minuty o ničem, škoda filmu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Remake Usual Suspects som nikdy nechcel vidieť. Číňania sa do neho pustili. Ku cti im slúži aspoň to, že si vymysleli vlastný príbeh, ale koncept je úplne identický a tým pádom ak ste videli Usual Suspects, tak budete vždy o krok pred postavami a žiadny zo šokujúcich zvratov vás neprekvapí. No a ten nový príbeh ktorý vymysleli je pre zmenu strašne nudný a nezaujímavý. Príliš dlho sledujeme fádne snahy ústrednej party vyrobiť falšované peniaze. A v momente, keď sa začnú dejové zvraty, tak si len odškrtávate jeden zvrat za druhým, ktorý kopíruje Usual Suspects. Pre tých, ktorý Usual Suspects nevideli, alebo im to menej páli tu máme zbytočnú obsiahle záverečnú vysvetlovačku. Jedinou zmenou je to, že v súčasných HK/Čínskych filmoch musí byť zlo potrestané, takže ázijský Keyser Söze si to nakoniec odskáče. Nenadchli ma ani herci. Chudáčik Aarona Kwoka pôsobí otravne a drsný Chow Yun-Fat je celý čas strašne nesympatický. Zhodenie jeho drsnej postavy odhalením jeho skutočnej identity ma aspoň rozosmialo. Akčných scén tu tiež veľa nie je. Vrcholom je jedna veľká prestrelka uprostred filmu, ktorá pôsobí po trikovej stránke umelo a postráda napätie. Ani Chow Yun-Fat strieľajúci z dvoch samopalov to nezachráni a časy Killera alebo Hard Boiled sú už nenávratne preč. Z hercov ma najviac zaujal sympaťak Liu Kai-Chi. Ostatní členovia bandy ma vôbec nezaujímali. Výsledkom je nudná vykrádačka Usual Suspects, ale aspoň to nie je taký trapas ako Wooov Manhunt. K veľkolepím prestrelkám by sa už ale ani jeden z nich vracať nemal. Už na to nemajú. 4/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by mě novinka s Aaronem a Chowem nějak nadchla. Jejich herecké výkony ano, celek už moc ne. Ještě ze začátku se to slibně rozjíždělo jako krimi o vyšetřování smrti členů padělatelské bandy, ale pak se to zvrtlo v příběh neúspěšného a mnohdy vystrašeného malíře, který se nechá zlákat k padělání peněz. Né, že by Aaron hrál špatně, jen mi do té role neseděl, mám ho radši na druhé straně barikády. Příběh místy ztrácel šťávu, nebyl pro mě až tak moc zajímavý a zbytečně ho komplikovali. Prolíná se tam několik časových rovin a i když je v určitém místě ke konci propojí, působilo to na mě zmateně a některé věci jsem úplně nepochopila. Fajn ale byly lokace, hudba a konec. Ten to vyzdvihl, i když ho podle mě taky překombinovali, ale celý film to pro mě už nezachránilo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Takovej nějakej pokus o zamotanej thriller se záměnou identit,ale první půlka byla fakt až děsivě roztahaná.Vůbec mě to nechytlo.Hongkong uměl,ale ty číňani jsou povětšinou rušivej element.40%. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dva filmy v jednom. První polovina, procedurální, nás uvede do světa padělatelů, zatímco ta druhá je přepálený akční film s mnoha zvraty. Naštěstí scénář vše propojí na závěr v jedno. Bavil jsem se po celý film, a o to šlo. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Yun-Fat opäť vládne. Zdroj jeho charizmy asi nikdy nepochopím, ale zakaždým tomu tlouštíkovi proste fandím. Ale teraz k filmu. Vypiplaný čo sa rozprávania týka do precíznosti. Hudba/farby všetko do seba krásne zapadá, ale SPOILER ALERT: Plottwistov tu bolo trochu uletene moc. Pri akčnej rúbanici v drevenici som bol nastavený na plnú pálku (#hardboildstuff), ale ten prekombinovaný záver to stiahol do priemerna. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Náročné, ale aspon nesplývali ksichty. Obsahuje to asi všetko, od dlhej minutáže, cez skvelú zápletku až po akčné scény, ktoré prerývajú romantické a kecavé pasáže. Náročné to je preto, že záver vás rozcupuje na písek a skoro každá scéna celkom zmení doterajší film. Nemôžete si byť ničím istý. Ale páčili sa mi aj tie padelatelské techniky, aj vývoj postáv a hlavne to že nevyzerali všetci rovnako. Skoro. 4 z 5 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaný krimi z Číny, v centrom pozornosti skupinou falšovateľov peňazí. U podobných filmoch som už viackrát spomínal, že dnešný Hollywood by mal problémy natočiť podobný film (myslím predovšetkým na kvalitu a mentalitu), akým je „Nepolapitelný padělatel“. Režisér F. Chong celkom dobre využíva svojich postáv, hrá s nimi a jednoznačne (a veľmi správne) dáva najväčší priestor hercovi Yun-Fat Chow. Ten aj vo svojich 65-tych let stále ukazuje, že nepatrí do starého železa. Paradoxne, skutočná hlavná postava A. Kwok mi nepríde tak výrazným, akým by mal byť. Čo však režisérovi nevyšlo, je samotné prekombinovanie príbehu. Celkom dobre to funguje do poloviny filmu, potom však už to nie je na takej kvalite, čo by sme očakávali. A ten záver – no ja si len kladiem otázku, že či ho fakt nič lepšieho alebo chytrejšieho nenapadlo? Každopádne film „Nepolapitelný padělatel“ nedopadlo zle, ale má to ešte (nemalé) rezervy. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Blockbustery (navíc čínské) obvykle moc nemusím, ale jako večerní nedělní oddychovka mi to sedlo. Nakonec se z toho vyklubala variace na Keysera Sözeho, kdy Yun-Fat Chow v 63 letech je pořád ještě fešák, stylizovaný do Alaina, bohužel však říznutý i Chuckem, což jak bylo zde uvedeno ve jednom slovenském komentáři, byla dozajista "somarina" :-) ()

HEED 

všechny recenze uživatele

No já jsem byl teda velmi mile překvapen. Dle mého názoru se to nesmí brát úplně jako tuctový akční film. Tenhle snímek se evidentně inspiruje jedněmi s nejlepších Hollywoodských krimi/heist snímků. Skoro jako bych se díval na Chyť mě, když to dokážeš, Barry Seal - nebeský gauner, Dannyho Parťáci, nebo třeba Klub rváčů. Od každého jsem tam cítil tak trochu něčeho. Ono ne že to jen funguje, taky se na to dobře kouká. Jako třešnička na dortu je postarší, ale stále na to má, Yun Fat Chow. Ten tzv. pomalý rozjezd docela chápu, je třeba si pár věcí vyjasnit. Myslel jsem si, jak je film předvídatelný. Nakonec mě velmi nečekaně překvapil. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

No měla jsem v tom trochu guláš,jenže se holt ráda koukám na nestárnoucího neprůstřelného mnicha :) Na to, že je Chow už 60ti letý klobouk dolů. Jak to ti číňani jen dělají, asi začnu baštit rýži a syrové ryby :) Jinak ve filmu, kdo že je vlastně kdo, raději neřeším ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Yun-Fat Chow vypadá na svůj věk opravdu skvěle, opět mě přesvědčil o své neprůstřelnosti a nebýt jeho hereckého výkonu, byl by to zřejmě úplný propadák. Každopádně i tak to bylo zbytečně dlouhé a film mě, stejně jako padělatele, nijak zvlášť nepolapil... ()

Reklama

Reklama