Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

JM87 

všechny recenze uživatele

Jak by vypadal svět po mimozemské invazi? Kdo by se přidal k emzákům a podporoval by novej režim a kdo by byl v odboji? Popravdě mi to dost připomínalo situaci za druhé světové války, ale tentokrát to nebyli nacisti, ale mimozemšťani. Jinak chápu to nízký hodnocení. Není tam zas tak moc akce, film často staví na otázkách, pohybujeme se mezi x lidma, co tvoří nějaký buňky a vymýšlí plán, ale pro mě to funguje. Je to dobře zahraný, má to faj atmosféru a mohlo by to být jen trochu kratší. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Celé to dějové pozadí dystopického světa a vyobrazení okupace šmejdem z vesmíru je dost komplexní a působí hodně uvěřitelným dojmem. Jenže je to zároveň taky úplně ukrutná nuda a přirovnání k Tinker, Tailor, Soldier Spy mi vůbec nepřijde mimo mísu. Je tam hromada postav, v kterých se divák ztrácí, jejich motivace jsou vysvětleny dost polovičatě a není moc komu fandit. A že si několik desítek minut po zhlédnutí pamatuju akorát tak originální vizuální podobu emzáků mluví za vše. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný, ale očekávání nenaplňující sci-fi film...hlavní problém vidím v tom, že snímek je zahlcen velkým množstvím postav, přičemž nenabízí divákovi žádnou hlavní, s kterou by se mohl ztotožnit a která by ho provedla spletitým labyrintem tohoto sci-fi světa...Rupert Wyatt by si evidentně neměl psát scénáře sám... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Myšlenka snímku Captive State je sice fascinující a svým způsobem i originální, avšak samotné zpracování je naprostou katastrofou. Je to dáno především tím, že mimozemští uchvatitelé zde skoro vůbec nejsou. Od snímku jsem totiž očekával, že nám ukáže svět, kde je lidská rasa "zotročena" mimozemskou rasou, která výměnou za přírodní zdroje a donášení na nepřizpůsobivé občany nabízí relativně klidný život. Ve finále jsem ovšem dostal snímek, kde je hlavní devízou nudné nahánění nějakých lidí nějakými lidmi. A to prosím na stopáži čítající 109 minut. Lahůdka. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě to má super plakát s oranžovou barvou....Z toho filmu jsem lehce zmatená...Plno věcí mi doteď nedošlo a bylo tam na mě až moc osob, které byly hodně od sebe a proto mi to nějako nezapadalo do sebe...Nicméně scéna "odboje", kdy se právě ty lidé začnou objevovat - ta byla super - svižná, úderná, skvělá hudba...Skvělé obsazení :) A myšlenka spokojenosti ovládnutí mimozemskou civilzací...je to fikce nebo ta lepší varianta života na planetě Zemi? Hm.... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Rapper Colson Baker alias Machine Gun Kelly musel odložit tři koncerty poté, co dostal během natáčení 65 úderů do hrudníku od neznámého filmového policisty a následně se v zákulisí před koncertem zhroutil. (dan4815)
  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)

Reklama

Reklama