Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (101)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když srovnám zdejší nepříliš přívětivé hodnocení s mými vlastními dojmy, možná bych tomu byl schopen dát i těch (protekčních) pět, ale skoro celá moje rodina to prohlásila za blbost. A jelikož jsou všichni pravděpodobně inteligentnějši než já, dávám opatrné (ale asi spravedlivější) čtyři. Nakonec, ti mimozemští ježatci nepatřili k úplně nejpovedenějším emzákům, jaké jsem kdy ve filmech viděl. Všechno ostatní mi ale připadalo poměrně parádní. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Celé to dějové pozadí dystopického světa a vyobrazení okupace šmejdem z vesmíru je dost komplexní a působí hodně uvěřitelným dojmem. Jenže je to zároveň taky úplně ukrutná nuda a přirovnání k Tinker, Tailor, Soldier Spy mi vůbec nepřijde mimo mísu. Je tam hromada postav, v kterých se divák ztrácí, jejich motivace jsou vysvětleny dost polovičatě a není moc komu fandit. A že si několik desítek minut po zhlédnutí pamatuju akorát tak originální vizuální podobu emzáků mluví za vše. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Natočiť sci-fi bez bombastického rozpočtu. Asi tak zneli pokyny producentov smerom k režisérovi/scenáristovi. Za prvé vytvoríme rasu mimozemšťanov, ale nebudeme ich veľmi ukazovať, aby nám náklady priveľmi rýchlo nestúpali. Za druhé, aby ľudia aj bez všadeprítomnej mimozemskej buzerácie držali hubu a krok, tak ich budú buzerovať iní ľudia na základe mimozemských pokynov. Za tretie do toho musíme narvať veľa postáv, aby to pôsobilo, že sa stále niečo deje. Za štvrté musíme dodať ich vzájomné prepojenie, ktoré vyvolá dojem, že divák videl niečo skvelo vykombinované. A realita? Sci-fi u ktorého do zajtrajšieho rána zabudnete, že ste ho videli. Nemá zaujímavé postavy a v podstate je to viac o totalitnom režime ako o invázii z vesmíru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rupert Wyatt režisér Zrození Planety opic natočil komorní Sci-Fi o okupaci naší země mimozemšťany. Od Ruperta se rozhodně očekávalo víc a české přijetí je spíš nespokojené, ale v zahraničí opatrně dávají palec nahoru a já vyloženě zklamaný také nejsem. Velmi atraktivní látka, která je poměrně realisticky natočená, emzáci mají super vzhled a jsou správně nebezpeční a bavilo mě sledovat rostoucí undergroundový odboj, ale je škoda, že se režisér nepráskl přes kapsu a nenaservíroval také akční scény, které by se zde hodily, protože díky námětu, zde byl potenciál na velkou událost, která takhle příjde vniveč. Slušný, ale mělo to být lepší. 60% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko.. Film představuje vcelku prokreslený, komplexní a uvěřitelný svět po mimozemské invazi na kterou kouká ze zorného úhlu undergroudového odboje. Díky tomu má divák fajn pocit, že zde existuje celé spektrum věcí na které nedohlédne a film si tak udržuje prvek tajemství a syrovosti, což automaticky podporuje atmosféru.. Dějový oblouk sice není neprůstřelně nepředvídatelný, ale když se jeden za každou cenu nesnaž být dva kroky před filmem, tak si to užije.... Poměrně slabé hodnocení zde je z velké části způsobeno nenaplněným očekáváním. Lidi holt asi čekali emzáky otročící lidsou rasu v reálnem čase, se spoustou akce atd.. Místo toho dostali něco jako špionážní film v nenápadných sci-fi kulisách... Já nečekal nic a jsem spokojený.. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)
  • Rapper Colson Baker alias Machine Gun Kelly musel odložit tři koncerty poté, co dostal během natáčení 65 úderů do hrudníku od neznámého filmového policisty a následně se v zákulisí před koncertem zhroutil. (dan4815)

Reklama

Reklama