Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (101)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu, by to fungovalo aj v dnešnom, skutočnom svete. Vláda sa spojí s nepriateľom a zapredá národ za cenu bohatstva, moci a samozrejme vlastného prežitia. Invázia mimozemšťanov vyobrazená opäť v inom svetle, reálnejšie podanom a tým pádom aj menej akčnom. Napätie to však má a dokáže udržať diváka v pozornosti po celú dobu. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nedokázalo si to upoutat mou pozornost. Každej pořád někam běžel, řešil nezáživný věci a mimozemšťani tam byli tolik času, že bych to spočítal na jedné ruce, na které by mi šest prstů chybělo. Že to mělo být komorní sci-fi drama z dob po kolonizaci lidstva mi nevadí, vadí mi, že to nemělo žádnou duši, atmosféru a ani půl zajímavé scény. 2* a.k.a 20% ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když srovnám zdejší nepříliš přívětivé hodnocení s mými vlastními dojmy, možná bych tomu byl schopen dát i těch (protekčních) pět, ale skoro celá moje rodina to prohlásila za blbost. A jelikož jsou všichni pravděpodobně inteligentnějši než já, dávám opatrné (ale asi spravedlivější) čtyři. Nakonec, ti mimozemští ježatci nepatřili k úplně nejpovedenějším emzákům, jaké jsem kdy ve filmech viděl. Všechno ostatní mi ale připadalo poměrně parádní. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Natočiť sci-fi bez bombastického rozpočtu. Asi tak zneli pokyny producentov smerom k režisérovi/scenáristovi. Za prvé vytvoríme rasu mimozemšťanov, ale nebudeme ich veľmi ukazovať, aby nám náklady priveľmi rýchlo nestúpali. Za druhé, aby ľudia aj bez všadeprítomnej mimozemskej buzerácie držali hubu a krok, tak ich budú buzerovať iní ľudia na základe mimozemských pokynov. Za tretie do toho musíme narvať veľa postáv, aby to pôsobilo, že sa stále niečo deje. Za štvrté musíme dodať ich vzájomné prepojenie, ktoré vyvolá dojem, že divák videl niečo skvelo vykombinované. A realita? Sci-fi u ktorého do zajtrajšieho rána zabudnete, že ste ho videli. Nemá zaujímavé postavy a v podstate je to viac o totalitnom režime ako o invázii z vesmíru. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Captive State ma prekvapil totálne nepripraveného. Kvoli jeho nízkemu hodnoteniu tu na čsfd som ho nechcel ani ťahať. Vlastne som ho stiahol pre kolegu z práce. On takéto filmy má rád. Ja som do toho nastúpil bez akejkoľvek prípravy a znalosti obsahu či obsadenia a preto ma hned príjemne prekvapila prítomnosť Johna Goodmana a Very Farmigy v hlavných roliach. Tiež si skôr myslím, že ide o slušnú drámu zasadenú do blízkej budúcnosti radšej ako nejaké plnohodnotné sci fi a fakt, že emzákov ukazujú len minimálne a v situáciach, ktoré pracujú s divákovou predstavivosťou u mňa pridáva na hodnotení. Nedal som tomu plný kvoli jeho nízkemu hodnoteniu, ale preto, že ma to fakt kurevsky bavilo! ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)
  • Film se natáčel v Chicagu v Illinois (USA). (rafix)
  • Rapper Colson Baker alias Machine Gun Kelly musel odložit tři koncerty poté, co dostal během natáčení 65 úderů do hrudníku od neznámého filmového policisty a následně se v zákulisí před koncertem zhroutil. (dan4815)

Reklama

Reklama