Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (494)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Připíjet si tahle u Zapovězeného lesa.. To bude nezapomenutelný zážitek !!" - "To bych netvrdil !!" ;) No, to jsem z toho Janák !! Totiž Janek !! ;) A pak že nemáme kvalitního scénáristu !! Tak touhle luxusní, rozuměj svižnou a vtipuplnou - Jistě nejde o nic bezchybného, navíc režisérův rukopis je velmi čitelný, ale i tak se tu dost šikovně balancuje na hraně té typické přehrávané, ovšem spíš překvapivě na té správné straně.. - a inteligentní žánrovou hříčkou, která silně asociuje Příběh rytíře, u mě talent Petr Hudský hodně silně zabodoval.. (Zvláště mě zaujalo opravdu důsledné využití motivu lektvaru zapomnění i užití running joku..) V krátké době dokonce už podruhé.. Janák, který už dávno rezignoval na nějakou serióznost, což v tomto případě platí za rozhodující funkční element snímku, nakonec nebude úplně marný režisér, ty akční pasáže mu velmi sluší, a až nečekaný cit pro grotesku nezapře, ale ono když jeden dostane do rukou pořádný skript, hned to vypadá jinak, že ?! ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po pár letech konečně vánoční premiérová pohádka, za kterou mi nebylo na první pohled stydno. Příběh docela originální, přiměřeně vtipný, decentně moderní ve chvílích, kdy se to hodilo (turnaj). A většina negativních hodnocen zde na CSFD se objevila po prvních deseti minutách, takže prostě jen standardní dávka blbců. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nové české pohádky moc nemusím, ale tahle pohádka byla zábavná a docela jsme se u ní s přítelkyní nasmáli. Herci si to očividně užívali, navíc takový Ladislav Mrkvička se zde objevil ve skvěle ujeté roli. Příběh také fajn, až mě překvapilo, že se z tohohle neoriginálního základu dá vymačkat ještě dobrý děj, který bude bavit. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak v těch pohádkách kolem Vánoc už mám docela guláš. Tato pohádka se, ale docela povedla. Hlavně což je velké plus je místy i vtipná za což jsem rád. Naopak po stránce provedení to žádná hitparáda nebyla, tak například drak vypadal jako kdyby byl natočen v 70. letech. Herecky mě nejvíc oslovil Abrhám i když v celé pohádce hraje možná tak 5 minut. Palec nahoru. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Průměrná ale rozhodně ne špatná štědrovečerní podívaná, která je podle mě oproti loňské Princezně a písaři i určitý posun vzhůru. Mnohem vtipnější, což oceňuji, ale občas to bylo přece jen až moc "ůlet". Sympatické obsazení tu hodně pomáhá a příběh je taky dobrý, mohlo to možná být kratší. A ani triky (hlavně drak) nevyšli tak špatně, jak bych se bál. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Mnohé, nejen interiérové scény, byly natáčeny na hradech Křivoklát (hrad princezny) a Kokořín (sídlo princů). Veškeré souboje se točily na louce pod hradem Točník. (formelin)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama