Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 1

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Recenze (143)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Vždy zde bude rozpor. Čtyřdílní a velice přínosný rozhovor asi s nejmocnějším mužem na planetě toho přinesl dost. Problém je, kolik z toho lid bude vnímat a poslouchat, a kolik z toho také byla pravda. To jsou bohužel věci, které se asi nikdy nedozvíme. Ale hned to dělá dojem Ruska s lidskou tváří. Bude zde spousta fanatiků, kteří budou hlásat sláva Putinovi i Stoneovi, ale budou tu i ti skeptici, co to budou považovat za ztrátu času a idealismus. A já fanatiky rád nemám a nerad chodím z extrému do extrému. Takže se označím za realistu. A šalamounsky mohu snad jen jednoduše říct, že na všem bylo něco z pravdy a něco ze lží. Něco fanatické a něco umírněné. Je spíše docela zvláštní, že bylo natočeno dvacet hodin, dostaneme necelé čtyři a v každém díle se najde třeba deseti nebo dvaceti minutová část, která je neustále omývání něčeho dokola a nebo je to nudné. I tak, přínosné. To nemůže nikdo popřít. A pokud ano, tak je to blbec. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Dva díly bohatě stačily. Není to dobrý dokumentární materiál. Stone je strašně slabý, podlézavý...rezignoval na cokoliv kontroverzního nebo nepohodlného. Vše je koncipováno tak, aby vždy Putin úspěšně zasmečoval. Přitom by se mu dalo v tolika věcech oponovat a trošku ho vystavit tlaku. Některé jeho vysvětlení dávala smysl, ale kolikrát neskutečně překrucoval fakta, vytrhával věci z kontextu či jinak manipuloval. Putinova chyba to nebyla. Ten si jen správně otipoval slavného vyčpělého režiséra, který se nechal rád využít. Tak si to sesumírujeme, jak to vidí oficiálně Putin. Rusko je demokratické, tolerantní /má rádo i gaye :) /, zákon je svatý pro všechny - včetně tajných služeb. Ruska federace chce s každým jednat a být kamarád, ale všechny okolní státy ho provokují ba přímo intervenují proti Rusku a to se jen brání. Nejhorší na tom je, že se nedozvíte nic nového nebo podstatného. 48%. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Putin je politik profesionál, který rozhodně posunul Rusko pozitivním směrem a nikdo mě zatím nepřesvědčil o opaku. Myslel jsem si, že Stone, byť jsem od něho neviděl zatím vůbec nic, je také profesionál. V tomhle je trochu problém. Samozřejmě, na některá témata jsem již Putina mluvit slyšel, na některá ně, a tudíž bylo zajímavé dozvědět se něco nového. Oliver Stone mi však, promiňte, příjde v mnoha ohledech jako amatér. Ne snad ani tím, jak klade otázky nebo jak používá starší materiály (projevy jiných politiků, opilecké výstupy Jelcina), ale tím, jak zároveň míchá v různou dobu natočené pasáže dohromady, což činí dokument velmi nepřehledným a také kamerou - na nějaké záběr z podpaží nějakého přísedícího opravdu nejsem zvědavý. Je vidět, že si s tím úplně dobře neporadil. Musím říct, že třeba Kondrašovův dokument Krym - cesta domů je v tomto ohledu udělaný mnohem lépe, byť Putin není zdaleka jediným, koho Kondrašov zpovídá. Zkrátka, z tvůrčího pohledu je to celkem propadák a jen množství zajímavých informací zachraňuje tento dokument od horšího hodnocení. 70% ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, proč se materiál sbíral po dobu 2 let. Jde o tříhodinový rozhovor, který chlapci mohli spáchat během jednoho zasněženého moskevského večera a ušetřit si spoustu práce. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nech je Putin aký je, rozhodne je to politik, akého dnes Rusko potrebuje a celkom jasne má obrovskú podporu obyvateľstva. Napriek americkej propagande. Na druhej strane je Oliver Stone jeden z mála amerických tvorcov, ktorý ma tie "gule" aby vytvoril takýto veľký projekt s ruským prezidentom. V podsate sa tu nič nové nedozviete, no Putinov prejav je mimoriadne zaujímavý, priamy a miestami prekvapivo otvorený. Samozrejme, že si veľa vecí nechal pre seba, ale nič iné sa čakať ani nedalo. Oproti posledným trom americkým prezidentom je Putin skutočný štátnik a človek, ktorý miluje svoju vlasť. O tom som presvedčený. Naviac je to človek, ktorý očividne vojnu nechce a robí všetko pre to, aby nedošlo k veľkému konfliktu s USA. Za mňa palec hore aj pre Vladimira Putina, aj pre Olivera Stonea. Toto je je kvalitná dokumentárna séria, ktorú by mal vidieť každý. 85 %!! ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Americký veterán z Vietnamu a režisér Čety v jedné osobě sedí v Kremlu a pouští chladnokrevnému bývalému agentu KGB a dnes nejmocnějšímu a nejbohatšímu muži světa nejdivnější film jednoho z nejdivnějších amerických filmových tvůrců - komedii o atomové válce. To je prostě geniální. V dnešním úhlu pohledu (2022) je to ale geniálně děsivě. Pokud jste archeologové ze vzdálené budoucnosti a čtěte tenhle komentář tak vězte, že svět by krásné místo...skoro ráj...než jsme se všichni vypařili a změnili jej v peklo. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Rozhodně veliké překvapení, že se dokument od Olivera Stonea vysílal před půlnocí! Dokument to byl rozhodně velmi výřečný. Vladimir Vladimirovič s úsměvem odpověděl na všechno. Místy dost tendenční otázky však neubírají celku na vážnosti. Je zajímavé se podívat na to, jak je svět a situace viděna z druhé strany. Od malička mi bylo natloukáno do hlavy, že USA jsou hrdinní osvoboditelé a ze světa filmů stále dokola omíláno, jak američtí zachránci světa bojují za mír a spravedlnost. Co když to tak úplně není? Co když ti, kdo porazili Němce, nebyli jen hrdinní Američané?Co když USA ve skutečnosti svět nezachraňuje ale okupuje? Co když se z USA skutečně stala nejzadluženější země světa? Co když chování "kam vítr, tam plášť" není úplně to, čím by se vůdce celého národa měl řídit? Co když je to všechno úplně jinak? Podívejte se a pak si udělejte názor. Bez toho nemáte právo kritizovat. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Rád bych Putinovi věřil (...) protože co říká, dává smysl a ví, co má říct a co ne a jak to říct. Ale politika je záludná šachová partie, které mě nikdy nebavilo se aktivně účastnit... a ve vzduchu vždy visí cosi jiného, než co vám řekne jakékoliv oficiální stanovisko státu. A je tolik částic, které hrají roli. Jak řekl Hunter S. Thompson, "in democracy you have to be a player" ("v demokracii musíte být hráčem"). Putin definitivně hájí zájmy Ruska a definitivně chce být hráčem. Nechci zaujmout ani pozitivní, ani negativní stanovisko, ale je to definitivně pozoruhodný náhled do světové mocenské politiky. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

je jedno jestli Putinovi fandíte nebo ne .Ale je to státník který je pod obrovským tlakem.nebude sdělovat přes Stonea své myšlenkové pochody.Stone je Američan a proto Putin ukáže co jen sám chce a dál nikoho nepustí.Byl by blázen.Zajímavý dokument.Mrazí z toho jak graduje zbrojení "Kulturní vložky" Jelcina to bylo sado maso státníka.Divím se lidem kteří mají Rusko v žaludku se na ten seriál dívají.Nikdo je nenutí ()

jakeer odpad!

všechny recenze uživatele

Na rozšírenie prehľadu fajn (aspoň vieme, čo si Putin myslí z prvej ruky). Ale čisto z dokumentaristického hľadiska to je strašné. Stone nekladie Putinovi príjemné otázky, on mu doslova trčí z riti. Jeho tvrdenia vôbec nepodrobuje pravde, hoci postprodukcia trvala 2 roky. Je neprípustné, keď Putin povie, že zadlženosť k HDP majú 12 %, pritom v skutočnosti to v tom čase bolo 40 % a Stone s dvojročnou rezervou na overenie to pustí do éteru ako fakt. Holt, postfaktuálna doba, kde názor je viac ako pravda. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nemám problém ztotožnit se s názory v tomhle dokumentu. To co mi vadí, že to je fakt strašná nuda. Stone jde Putinovi hodně na ruku, otázky vybírá pro diváka dost nezajímavé (spíš to vypadá jakoby je vybral sám Putin), a pokládá je sofistikovaným stylem našich sportovních redaktorů. A takové ty scény, kdy se spolu např. dívají na Dr. Divnovlásku, působí hodně vychtěně a křečovitě. Určitě jsem čekal, když ne mnohem víc, tak rozhodně něco jiného. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Nic nového jsem se z rozhovorů prakticky nedozvěděl, ale jsem moc rád, že něco takového vzniklo. Není se čemu divit, že u toho byl zrovna "truthseeker" Oliver Stone, který má za sebou už několik seriálů a filmů zaměřených proti americké tyranii a snaze o světovládu. Trochu mi zde chyběly nějaké "zajímavější" otázky (třeba i nějaké konspirační a ty o klimatu), hlavními tématy jsou zde hlavně Ukrajina a postoj k USA. Doporučuji hlavně pro lidi, kteří jen hltají americká média, aby si trochu poupravili pohled na tohoto velkého politika. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Povídají si jako kámoši... No a co???!!! Rusko není SSSR, a vracet se do minulosti pořád a dokola je tak trochu nemoc. Zvláště, když to s přítomností nemá moc spojitostí. Protiruská propaganda je všudypřítomná a já to vnímám tak, že jakýkoliv prostor, který je dán Putinovi, al-Asadovi a dalším "moc moc zlým a nedemokratickým diktátorům" je něco, čeho je si třeba vážit ;-) Ale někteří to samozřejmě nikdy nepoberou. Nemyslim, že se díky tomu stane člověk moudřejší, ale lépe si může poskládat tu mocensko-politickou skládanku... Jednoznačně největší světové zlo sídlí za Atlantikem. Bohužel...to zlo se nějak za posledních x desítek let "tak trochu" rozlézá po celé planetě. A to je samozřejmě největší problém dnešního světa. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tohle už není dokument, nýbrž jednostraná zpověď. Ona pravda není jen jedna (Ať už z východu, či západu) a tohle je agitka jednoho směru. Rusy, potažmo Putina, chápu. Nejsem však sympatizanten ani jednoho z táborů a mrzí mě, že se opět neobjevilo nic, co by pomohlo onu bipolaritu trochu umírnit. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě velice rozporuplný dokument, pro mě určitě o to víc, že jsem Ukrajinec narozený v Donbasu. A tím, že jsem to napsal musím i zdůraznit, že nejsem na žádné straně konfilktu, protože jsou obě špatné. Tedy vlády, ne lidé, co zbytečně umírají. Každopádně celá válka mě přivedla ke zkoumání ruské historie a čtu si různé věci. Dal jsem si i tento dokument abych lépe porozuměl Putinovi. Určitě to účel splnilo. Celý dokument má každopádně vysokou hodnotu. Byť je značně agitační a jednosměrný (až teda na pár čestných výjmek hlavně na konci čtvrtého dílu, který působí o to trefněji ve světle současných událostí). Jeho hodnotou je to, že nejde o výblitek z aeronetu, ale o skutečně alternativní pohled. Přední americký režisér putoval do Ruska za Putinem a natočil s nim hromadu rozhovorů. Dvě kapacity -ne v nutně střetu- ale minimálně v nějakém dialogu vám musí stačit na udělání si obrázku. Nemusíte fandit Putinovi, ani nenávidět USA, abyste si z tohoto dokumentu vzali cenný pohled z jiného úhlu. Samozřejmě Putin říká lži. Je také narcistický a samolibý. Jenže i charismatický, inteligentní a možná nejlepší vůdce jakého Rusko za tisíce let mělo (samozřejmě ta konkurence nebyla kdovíjaká) a jako správný ruský vůdce naplnil svůj osud a dovršil svoje vládnutí naprosto příšernou válkou na Ukrajině. Zkrátka ale ať si myslíme o dotyčných cokoliv, kdyby podobný dokument existoval o Stalinovi, Leninovi, nebo Hitlerovi, rád bych se podíval. A myslím, že by takové dokumenty měly vznikat napříč vládami a politiky. A v tom je jeho síla. Takže vlastně ani nevím jak hodnotit, se zaujetím jsem sledoval celou dobu po čtyři hodiny a myslím si, že Putin je zmrd, stejně tak je ale svinská i americká vláda a Stone je příliš veden svojí (oprávněnou) nenávistí k US gouvermentu. Takže nevím.. čtyři? Čtyřka asi bude adekvátní. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle se zdá, že Stoneovi regulérně jeblo....počkám ještě na jeden a pak se rozhodnu, zda dám jeden bodík a nebo rovnou odpad...výstižný komentář - Petr1Angelov..........Tak jo...hned začátek 2 dílu mne utvrdil v tom, že sledovat dále tu monotónnost až servilitu rozhovorů nemá vůbec význam. Je k zamyšlení, kde se bere ta fascinace západních salónních levičáků a některých intelektuálů všelijakými bizarními satrapy, kterým by nejlépe slušela klec u mezinárodního soudního tribunálu v Haagu. Ale jo - bodík za místa, kam se normální člověk jen tak nepodívá... ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

1. Diel : Zatial nič moc. Oliver Stone je už hádam dosť známy pre svoje konšpirátorske správanie sa a na američana pomerne dosť inklinujúcemu postoju k východu viac ako ku západu. Ale to je v podstate v tomto prípade jedno. Myslel som si že otázky v tomto rozhovore budú ostrejšie, zamerané hlavne na momentálne udalosti vo svete a nie že presledujem 80% dokumentu riešeniu minulosti Ruska, Sovietského zväzu a dávno minulých problémov USA vs Russia. Zaujal ma zatial len Putinov pohľad na NATO. Nemá zmysel ho rozoberať, v dnešnej spolarizovanej spoločnosti (západ, východ) si nájde každý svoj vlastný, preňho najvyhovujúcejší názor. Ako sa to dá zatial vidieť aj tu na CSFD pri hodnoteniach a hlavne komentároch. Veľmi Americký pohľad na vec, škoda že sa k Putinovy nedostane niekto z bývalých komunistických štátov v Európe (ako napr. CZ a SK). Hneď by otázky vyzerali ináč a určite by na nich neodpovedal tak kľudne ale poriadne by sa zapotil. Uvidíme v ďalších dieloch. 2*/// 2. Diel : Druhý diel je už o trošku lepší. Rieší sa Snowden, zabrdne sa do Ukrajiny a aj do "nadchádzajúcich" volieb nového Amerického prezidenta. Putin odpovedá ale na mnoho otázok veľmi vyhýbavo a dozvieme sa nového len pramálo. Aj to tzv. "nové" je len typický komentár Ruska k svetovým problémom "Prečo nevydáte Snowdena keď máte s Amerikou ako sám tvrdíte dobré vzťahy ?" Putin : "Amerika nám v minulosti tak isto nevydávala ľudí". 3*/// 3. Diel : V rozhovoroch sa tento krát opreli hlbšie o prolematiku Ukrajiny, započatie Maidanu (Americkými agentmi ako tvrdil Putin), anexia Krymu atď. Tak isto sa načala debata o Ruskej aktivite v Sýrii. Okrem toho jedna obrovská nuda. Z môjho pohľadu keď príde amík za rusákom s papierom plným otázok, pýta sa a rusák len odpovedá je to tak isto subjektívna debata ako keby sa činilo obrátene. Na svoje tvrdenia Putin nepodložil ani jeden dôkaz. A tak sa divák zas musí len sám rozhodnúť čomu veriť. To mi dosť vadí lebo to len nahráva zvyšujúcej polarizácii spoločnosti. Predovšetkým u nás v strednej a východnej európe. Ale to amíkovi Stoneovi môže byť jedno no nie ? 2*/// 4. Diel : Štvrtý a zároveň posledný diel je už len taký dojazd, requiem za predošlé časti. Už je len posledným ťahom štetca vo vykreslení Ruska v omnoho krajšom svetle ako ho vidí zbytok sveta (teda zbytok toho západného). Jednu vec čo vážne kvitujem je samotné vystupovanie prezidenta Putina. Je to veľký profesionál, zachováva si silne ľudskú tvár, odpovedá na otázky veľmi inteligentne (ale samozrejme tak aby to hralo do karát jedine Rusom a očiernilo Ameriku kde sa len dá), niekedy nechá otvorenú vetu aby si ľudia logicky domysleli čo tým chcel povedať. Celkovo jeho vystupovanie a správanie je silne profesionálne, snaží sa byť čo najviac ľudský a prístupný k otázkam a i k samotnému štábu. Oproti nemu sú naši politici stále nuly. Avšak, stále počúvame to isté dookola bez jediného podaného dôkazu a máme len subjektívny názor ktorý oponuje protistrane. Kto má teda pravdu ? Zas je to na jedincovi ku komu sa prikloní. Pre mňa bol celý tento dokument ako čítanie proruského konšpiračného webu ktorý chrĺi samé "pravdy" bez udania jediného externého zdroja. () (méně) (více)

Reklama

Reklama