Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (237)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla možnost dala bych tři a půl hvězdičky, čtyři dát nemůžu, jelikož tomu něco chybělo. Měla jsem pocit, že Tim Burton při točení tohoto snímku měl nějaké omezení, jakoby to nebyl ani on. Navíc se film neustále rozděluje pro dvě skupiny diváků - dospělí x dítě. Místy tam jsou rozkošné a vtipné scény, které pobaví malé děti, ale pak se náhle objeví ty temnější a depresivní, které by dle mého názoru dítě nemělo vidět. Dumbo je opravdu rozkošná postava a možná problém byl v tom, že se dějová linka hodně soustředila na lidské postavy než na zvířecí. Obsazení mi udělalo radost, Colin Farrell nezklamal, Eva Green se k Burtonovi hodí (že by druhá Helena B.C.?), jenom v téhle roli mi připadala na pohled maličko "tvrdá", byť se mělo jednat o kladnou postavu. Nejlepší z obsazení jsou bez pochyby děti Milly a Joe, skvěle zvolení herci. Na konci ukáply dvě slzy, ale i tak má Burton daleko lepší filmy. Animovaný film jsem viděla za celý život asi dvakrát a nikdy jsem k němu moc nenašla cestu, pamatovala jsem si scénu s děsivými růžovými slony, které tvůrci nakonec do tohoto filmu také zakomponovali, za což dávám velké plus. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kresleného Dumba sem nikdy neviděl,protože k animovaným disneyovkám nemám zrovna kladný vztah už od malička a tahle Burtonova verze na tom nic nezměnila.Ne snad,že by se na to hezky nekoukalo a minimálně samotný Dumbo se opravdu povedl,ale o něj v tomto případě jde asi až tak ve třetí řadě.Prim tady hrají lidské postavy,které řeší celkem vážné věci a přesto jsou ploché jako žehlící prkno.Samozřejmě jim nepomáhá ani scénář,ale u něj sem tak nějak počítal s tím,že se bude držet klasické šablony.Ve finále mě nejvíc mrzí,že Burton asi definitivně rezignoval na svůj rukopis a radši bude točit podobné lehce zapomenutelné kusy na objednávku...60% ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Koukám, že s Dumbem Burton nepotěšil ani své pravověrné a to v něj všichni stále vkládají takové naděje...Mě už Burton zklamat nedokáže, tuto fázi už spolu máme za sebou, takže co nám Dumbo nabízí? Nenáročnou podívanou která neurazí nenadchne. Burton spokojeně pluje mainstreamem průměrnosti už spoustu let....občas natočí něco lepšího občas něco horšího...Dumbo je zlatej střed, krásnej průměr, kterej ničim nevyniká, ani ničim nezaostává, slůně je roztomilý, má hezký kukuč a nemluví, což je v dnešní mluvící éře velký plus. Osobně bych byl zase rád, kdyby Burton natočil něco trochu na vážnější a more adult notu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na snímku Dumbo Vás okrem roztomilého sloního mláděte zaujme především úchvatná vizuální stránka, která působí krásně staromilsky a zároveň pohádkově. Bohužel, pod touto naleštěnou schránkou se nachází zoufale průměrná režie, banální děj a nezajímavé postavy, které z nějakého podivného důvodu dostávají více prostoru, než náš létající sloní hrdina Dumbo. Jistě, několik památných scén se zde sice najde (olbřímí bublifuk ve tvaru zvířat), avšak ani to nestačí na alespoň solidní filmový zážitek. Jako by si režisér Tim Burton nebyl jist, pro koho vlastně celý film točí, pročež se ve finále budou nudit jak velcí, tak i ti nejmenší. Je to vážně veliká škoda, jelikož tak nádherně roztomilý slon by si zasloužil mnohem lepší a procítěnější hranou celovečerní verzi. (Viděno v kině CineStar Čtyři Dvory České Budějovice) „You're a miracle elephant, Dumbo.“ ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Modré čísla nemôžu nikoho prekvapiť. Obzvlášť predlohyznalých. A tu ma Tim (ktorého na rozdiel od mnohých neuctievam ako poloboha) veľmi milo prekvapil, keď sa na rozdiel od napríklad Karlíka, či Alenky úplne opustil a išiel si svoju víziu. Tá kombinácia hravosti a pátosu je tu v dokonalej rovnováhe. Technické atribúty ako animácia, hudba, nasvietenie, strih, to tiež hrialo na duši, ale v súčasnosti už to tak nerezonuje, takže nič z toho nejak obzvlášť zmieňovať netreba. Nakoľko Dumba (z 1941) naprosto zbožňujem, mal som veľké očakávania a prvotné sklamanie z mnohých "vynechaných" príbehových schém sa v konečnom dôsledku vyparilo, nakoľko som dostal možnosť sledovať ako keby iný nový príbeh s týmto roztomilým lietajúcim ušatcom. Myslím, že to je jeden z najvýraznejších dôvodov, prečo byť do filmov blázon, nie je tak...? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Eva Green se bojí výšek – během natáčení dokázala překonat svůj strach, a to za pomoci profesionálního umělce, který ji trénoval v jejích kaskadérských kouscích. (ČSFD)
  • Speváčka Aurora naspievala cover verziu piesne "Baby Mine", ktorá bola použitá v traileri k filmu. Jej verziu však nakoniec vo filme nepoužili a nebola ani na oficiálnom soundtracku. (Mandragor)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama